Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Popadané větve zastavily tramvaje do Jablonce

LIBERECKÝ KRAJ - Bouřka s přívalovými dešti a kroupami se v sobotu odpoledne přehnala přes Liberecký kraj. Silný vítr vyvracel stromy a lámal větve, což způsobilo nemalé potíže také městské dopravě.

Spadlé stromy komplikovaly dopravu na třech železničních tratích a také na tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou...

 Ulomené větve v trolejovém vedení v zastávce Kyselka (2. července 2016, Michal Fořt).

Doprava na železničních tratích v okolí Liberce byla zastavena krátce před druhou hodinou odpolední. Provoz byl zastaven na tratích 030, 034 a 036. Na trati 034 dokonce došlo k najetí vlaku do spadlého stromu.

Nikdo nečekal, že bouřka bude tak silná, jak se později ukázala. Ještě několik minut před bouřkou bylo slunečno. Teprve těsně před deštěm se obloha zatáhla a bylo temno skoro jako v noci.

 Větev zaklíněná v trolejích v zastávce Kyselka (2. července 2016, Michal Fořt).

Silný vítr způsobil pád mnoha stromů a větví na meziměstskou tramvajovou trať z Liberce do Jablonce nad Nisou v úseku mezi Vratislavicemi nad Nisou a Jabloncem nad Nisou.

Největší škody vznikly po pádu větví v prostoru tramvajové zastávky Kyselka v Proseči nad Nisou, kde přibližně v 13.35 hodin spadly dvě mohutné větve. Zaklínily se v trakčním vedení, a došlo tak k výpadku proudu. Naštěstí v době, kdy větve spadly, nebyl nikdo v prostoru zastávky. Jinak mohly být následky tragičtější.

 Uvízlé tramvaje v zastávce Proseč nad Nisou, Pošta (2. července 2016, Michal Fořt).

Řidič tramvaje evidenčního čísla 33, který ze zastávky Kyselka odjel jako poslední, mluví o velkém štěstí, že stihl odjet ze zastávky dříve, než se větve ulomily. Tramvaj následně uvízla po výpadku proudu o dvě stanice dále směrem na Jablonec nad Nisou ve výhybně Proseč nad Nisou, Pošta.

Spadlé stromy na silnici 1/14 mezi Vratislavicemi nad Nisou a Prosečí nad Nisou znemožňovaly kromě silniční dopravy i zavedení náhradní autobusové dopravy za tramvaje. Cestující, kteří se potřebovali dostat do Liberce nebo Jablonce nad Nisou museli čekat. Náhradní autobusy začali jezdit ve 14:30, ihned po odklizení spadlých stromů ze silnice.

 Autobus náhradní dopravy X11 v zastávce Kyselka (2. července 2016, Michal Fořt).

Náhradní autobusová doprava X11 byla zavedena mezi zastávkou Jablonec nad Nisou, Tyršovy Sady a smyčkou Vratislavice nad Nisou, Výhybna. Zde byl zajištěn přestup na tramvaj, která dále pokračovala podle jízdního řádu do smyčky Liberec, Viadukt.

Vyprošťování větví z trolejí v zastávce Kyselka bylo dokončeno ve 14:30 hodin. Následně pracovníci dopravního podniku zahájili opravu poškozeného trakčního vedení. S odklízením popadaných větví ze zastávky pomáhali dobrovolní hasiči z Vratislavic nad Nisou i místní obyvatelé.

 Vyprošťování větví z trolejí v tramvajové zastávce Kyselka (2. července 2016, Michal Fořt).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!