Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Muzejní noc pod Ještědem i letos s veterány

LIBEREC, JABLONEC NAD NISOU - BusLine a Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou ve spolupráci se spolkem Boveraclub během Muzejní noci pod Ještědem uplynulý pátek svezly stovky cestujících.

V roli průvodčích se představili herečka Anna Kulovaná a herec a mim Martin Sochor, kteří také prodávali pamětní jízdenky...


O Muzejní noc je každoročně velký zájem (20. května 2016, BusLine).

"Akce se BusLine zúčastnil již po čtvrté a jsme rádi, že díky tomu jsme mohli veřejnosti představit historické autobusy, které patří mezi sběratelské klenoty naší společnosti. Veterány využíváme především k vyhlídkovým jízdám v rámci pořádání různých akcí pro veřejnost, objednat si jeho služby ale může i jednotlivec. Jeden z vozů se objevil i v oblíbeném českém seriálu Vyprávěj," uvedl výkonný ředitel společnosti Radek Chobot.

S historickými tramvajemi dopravního podniku každoročně při Muzejní noci vyjíždějí členové spolku Boveraclub. "Ti zajišťují nejen obsluhu vozidel v dobových uniformách, ale o tramvaje v průběhu roku i pečují. Během večera se na zvláštní historické lince vystřídaly tři historické motorové vozy s jedním vlečným, historické jízdy finančně podpořil Liberecký kraj," dodal Tomáš Krebs, předseda spolku.


Herci v roli průvodčích si akci také užívali (20. května 2016, BusLine).

"Dopravu ve městě zajišťují tento večer i tradiční linky MHD, které jsme vždy připraveni posílit. Vidíme, že Muzejní noc se těší stále většímu zájmu a jedná se skutečně o jeden z nejhezčích kulturních večerů jak v Liberci, tak v Jablonci nad Nisou," pochválil ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.

Vyhlídkové jízdy zajistily i dva historické autobusy, ŠKODA RTO 706 a ŠL 11 Turist, oba vozy z roku 1972. Autobusy jezdily proti sobě z Liberce a Jablonce nad Nisou, první jízda startovala v 17.20 hodin od Severočeského muzea a pokračovala k Muzeu skla a bižuterie, odkud v ten samý čas odjížděl druhý veterán. Až do 23.20 hodin se mohli cestující vždy po hodině díky retro jízdám pohybovat mezi libereckým a jabloneckým kulturním programem.


Martin Sochor byl jedním z průvodčích (20. května 2016, BusLine).

Letos nově se zastávkou ve Vratislavicích nad Nisou u Automuzea, ve kterém si zájemci mohli prohlédnout nádherné veterány.

Pro všechny návštěvníky byl v Liberci i Jablonci nad Nisou připraven bohatý program. V Severočeském muzeu, Oblastní galerii a iQlandii v Liberci, dále v Automuzeu Vratislavice nad Nisou, a rovněž i v Domě Jany a Josefa Scheybalových či Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.


Anna Kulovaná byla velmi půvabná průvodčí (20. května 2016, BusLine).

"Mně se staré věci líbí, takže včetně mého kolegy Martina i autobusu, je vše naprostá paráda. Sama nemám řidičské oprávnění, řídit prostě nechci, ale kvůli starým vozům bych si ten řidičák snad i udělala," uvedla průvodčí Anna Kulovaná.

"Vracím se do dětských let. Pamatuji si, že jsem jako malý kluk jezdíval těmito starými autobusy na zájezdy do Rumunska. Zájezdy každoročně pořádal můj dědeček z Železného Brodu a jelo se tam 3 dny, opravdu celoživotní zážitek. Bylo to úžasné a v té době vlastně i vrchol cestovatelských možností," vtipně doplnil Martin Sochor.


Historické autobusy i tramvaje byly velkým lákadlem (20. května 2016, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!