Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové Urbanwaye slouží v jablonecké MHD

JABLONEC NAD NISOU - BusLine spolu s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce nad Nisou posilují vozový park MHD v Jablonci nad Nisou čtyřmi zcela novými nízkopodlažními autobusy.

Jde o dvanáctimetrové autobusy typu Iveco Urbanway 12M s pohonem na zemní plyn, které budou obsluhovat většinu linek...


Jeden z nových autobusů v Jablonci nad Nisou (3. února 2016, BusLine).

Od února se cestující v rámci MHD v Jablonci nad Nisou přepravují čtyřmi zcela novými ekologickými a nízkopodlažními autobusy Urbanway 12M s pohonem na CNG od výrobce Iveco Bus. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine, který na základě smluvní spolupráce s dopravním podnikem provozuje MHD v Jablonci nad Nisou.

Autobusy s délkou 12 metrů disponují celkovou kapacitou 85 míst, z toho 28 k sezení a 57 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Urbanway má příjemný vnitřní prostor a rafinovaný design s novými světly a stylem. Toto nové uspořádání zajišťuje pohodlí té nejvyšší kvality jak pro řidiče, tak pro cestující při té nejlepší obslužnosti vozu.


Všechny nové vozy jsou poháněny stlačeným zemním plynem (3. února 2016, BusLine).

Ekologičnost vozů zajišťuje jak pohon na stlačený plyn CNG, tak i vybavení autobusů motory splňující normu Euro VI jako nový standard veřejné dopravy. Kvalitní zázemí poskytuje i řidičům, kterým díky vyvýšené pozici za volantem poskytuje nejen adekvátní ochranu při nehodách, ale také vhodnou pozici pro komunikaci s cestujícími.

"Každoročně v rámci MHD v Jablonci nad Nisou přepravíme několik milionů cestujících, a právě vzhledem k vysokému počtu přepravovaných osob je nezbytné průběžně obnovovat vozový park, aby byla zajištěna jejich bezpečnost a doprava pro ně byla pohodlná. Významný důraz ale klademe také na ekologický provoz, 16 procent z celkového počtu naší flotily autobusů je na alternativní ekologický pohon CNG," potvrdil v tiskové zprávě výkonný ředitel společnosti BusLine Radek Chobot Dodal, že firma má díky tomu jeden z nejekologičtějších vozových parků v České republice.


Pohled na zadní část autobusu (3. února 2016, BusLine).

Obnova vozového parku probíhá také v sousedním Liberci. Šest naftových autobusů stejné řady Iveco Urbanway 12M se rozjelo po městských tratích již v červnu loňského roku. Nákup nových autobusů probíhá v dopravím podniku od roku 2013, kdy byla veřejnosti představena vozidla typu Iveco Citelis. Další nákup těchto vozidel bude realizován v dubnu tohoto roku. Do flotily vozového parku přibude dalších 5 vozidel. Moderní design vozidla doplnilo také použití moderních technologií. Autobusy jsou vybaveny sčítacími rámy a barevnými informačními panely.

"To umožňuje nesčetné úpravy zobrazených informací. Můžeme odlišit třeba školní linky nebo noční linky. Tím je orientace v nápisech na tabulích pro cestující značně usnadněna a cestující tento typ značení vítají," řekl předseda představenstva Dopravního podniku města Liberce a Jablonce nad Nisou Pavel Šulc.


Cestujícím slouží čtyři nové autobusy tohoto typu (3. února 2016, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!