Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Skibusy opět brázdí také Liberecký kraj

LIBERECKÝ KRAJ - BusLine již tradičně startuje lyžařskou sezónu turistickými linkami v podobě skibusů, které využívají nejen sjezdaři, běžkaři a snowboardisté, ale i nadšenci další zimních sportů v Krkonoších a Jizerských horách.

V rámci letošní sezony jsou v provozu obvyklé linky, jenž cestující pohodlně dopraví do jizerské Rokytnice, Harrachova a Jizerek...


Skibusy jezdí v Libereckém kraji (nedatováno, BusLine).

Rokytnický skibus mohou lyžaři i v letošní sezóně využívat zcela zdarma až do 28. března. V hlavní sezóně do 1. března bude opět spoj třikrát denně prodloužen i do Jablonce nad Jizerou. Novinkou bude v Rokytnici Miniskibus z Horních Domků přes sídliště do areálu Studenov. Kmenově budou opět nasazeny nízkopodlažní vozy Irisbus Crossway LE a pro první ověřovací rok provozu bude na Miniskibus nasazen minibus Mercedes Vario.

Skibus Harrachov je provozován i letošní zimu na objednávku sdružení místních hoteliérů a Skiareálu Harrachov. Pro držitele Harrachov Card bude jezdit zdarma, ostatní cestující zaplatí 20, respektive 10 korun. Do tohoto oblíbeného skiareálu se dostanou i lyžaři z Prahy a České Lípy, odkud bude zachován dálkový Skibus. Již třetí sezónu si také Skiareál Špindlerův Mlýn/Mísečky objednal i skibus z Jilemnice na Mísečky, který zajistí vůz našeho jilemnického střediska. Spoje skibusu na Mísečky jsou pro cestující zajišťovány bezplatně, ale kromě nich mohou lyžaři na Mísečky využít i běžné spoje pravidelné linky 947 v tarifu IDOL.


Harrachovský skibus pod náporem lyžařů (nedatováno, BusLine).

Jizerské hory patří k oblíbené lokalitě pro lyžaře a běžkaře, a tak i letošní zimní sezónu jistě hojně využijí jizerskohorských skibusů Jablonec - Janov (Severák) - Tanvaldský Špičák - Tanvald - Tanvaldský Špičák s provozem do 15. března 2016. Tuto linku mají držitelé Jizerky Card zdarma a ostatní zaplatí za jízdu 20 či 10 korun.

"Na letošní sezónu objednavatel skibusu Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory připravil pro lyžaře změnu trasy skibusu v podobě nově přidané obsluhy centra Tanvaldu a přilehlého sídliště. Skibus po obsloužení skiareálu Tanvaldský Špičák bude dále pokračovat okružně do Tanvaldu a zpět do skiareálu pojede přes Albrechtice v Jizerských horách či Smržovku," upřesnila tisková mluvčí BusLine Nikola Bradíková. Kromě toho je v provozu i oblíbená zimní víkendová a prázdninová linka MHD 121 na Hrabětice a Bedřichov.


Na skibusových linkách jezdí také autobusy SOR (nedatováno, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!