Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

MHD se změnila i na Liberecku a Jablonecku

LIBEREC, JABLONEC NAD NISOU - K celostátní změně jízdních řádů se v neděli 13. prosince přidal také Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Úpravy provozu se uskutečnily jak v Liberci, tak i v Jablonci nad Nisou.

Na Liberecku došlo k přesunu kloubových Karos, na Jablonecku pak došlo k úpravě systému návazností spojů...


Jeden kloubák se na linku 12 vrátí v dopoledním sedle (30. září 2015, Zdeněk Mazánek).

Při pohledu na jízdní řády by se mohlo zdát, že došlo k zásadní úpravě, neboť k 13. prosinci 2015 vstoupily v platnost nové jízdní řády na všech linkách. Tak to ovšem není, do jízdních řádů se však nově umístily poznámky o omezení konkrétních spojů k 24., 25. a 31. prosince a k 1. lednu. Dosud se to řešilo pouze poznámkou, že provoz 24. prosince končí v 18.30 hodin, 31. prosince ve 21.00 hodin a 25. prosince a 1. ledna začíná v 7.30 hodin. Jízdní řády posledních, respektive prvních spojů do všech směrů se poté vyvěšovaly na terminálu MHD i do všech vozidel.

Mezi velké změny patří na lince číslo 12 nasazování vysokopodlažních vozidel, jedno vozidlo bude v provozu i v sedle pracovních dní. Na lince číslo 16 je několik spojů, dosud končících v Ostašově bude prodlouženo do Karlova, respektive až do Machnína.


Karosy řady 930 potkáme na linkách 12 a 27 (27. června 2014, Zdeněk Mazánek).

Na lince číslo 24 došlo k přidání dalších spojů, v ranní špičce tak autobusy jezdí v intervalu 2 až 3 minuty. Z linky číslo 25 naopak zmizely Karosy řady 930, nově jsou všechny spoje provozovány nízkopodlažními vozy. Dva spoje byly v odpoledních hodinách přidány na linku číslo 39 do veseckého areálu, které budou v provozu v lednu a únoru - celá linka bude provozována jen za vhodných sněhových podmínek.

Na dalších linkách dochází k minutovým posunům spojů. U linek 2 a 3 došlo ke sjednocení sloupečků pro sobotu a neděli se svátky v jeden společný sloupeček, neboť se provoz v těchto dnech narozdíl od zbývajících linek neliší.


Na jabloneckém AN se zlepšila přestupní vazba (16. května 2015, Zdeněk Mazánek).

Úprava systému návaznosti jednotlivých linek MHD v centrální přestupní zastávce MHD Autobusové nádraží čeká také cestující v Jablonci. Nově jsou stanoveny pouze dva přestupní časy páteřních linek v dané hodině a to v každou 15 a 45 minutu. V tyto uvedené časy se v pracovních dnech v době přepravní špičky na terminálu sjede celkem až 8 linek MHD z různých směrů, čímž bude zaručena lepší návaznost linek. Dosud byla zajištěna přestupní vazba pouze mezi čtyřmi linkami MHD a to vždy pouze v jednom směru.

Nová koncepce zároveň reaguje na zkrácení intervalů vlakových spojů na trati 036 Liberec - Szklarska Poreba ve špičkách pracovních dní ze 40 na 30 minut. Zastávka Nádraží Jablonecké Paseky se ke stejnému datu přejmenovala na Jablonecké Paseky, železniční stanice.


Rozsah spojů do Bedřichova zůstane zachován (30. srpna 2015, Zdeněk Mazánek).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!