Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BusLine i letos vypravil mikulášské spoje

LIBERECKÝ KRAJ - BusLine u příležitosti svátku svatého Mikuláše vypravil čertovské autobusy. Tentokrát byla ve čtvrtek 3. prosince v Turnově nasazena novinka v podobě retro jízd v historickém autobusu Škoda RTO.

V Jablonci nad Nisou v pátek 4. prosince už jezdil moderní autobus určený pro městskou hromadnou dopravu...


Okružní jízdy v Turnově (3. prosince 2015, BusLine).

"Čertovské autobusy letos vyjely již po osmé a v Turnově jsme připravili novinku v podobě pekelných retro jízd v historickém autobusu Škoda RTO. Naším 'pojízdným peklem' se mohly ve čtvrtek zdarma svézt děti jak v Turnově, tak i v pátek v Jablonci nad Nisou. Ty měly možnost setkat se s Mikulášem, andělem a dvěma čerty, pro které už většinou měly dopředu připravenou básničku nebo písničku, za což byly odměněny sladkostí," řekl Radek Chobot, výkonný ředitel společnosti BusLine s tím, že o tuto zábavnou formu cestování byl veliký zájem.

O čertovské jízdy byl z řad dětí i dospělých veliký zájem. Letos byly jízdy v Turnově ještě vylepšeny tím, že pojízdné peklo zajistil červený historický autobus Škoda RTO, který poutal pozornost nejen dětí, ale i jejich rodičů. Především pro tatínky byl veterán doslova raritou a pořizovali si jeho fotografie do své sbírky. Dopoledne se jízd zúčastnily především děti z mateřských škol a odpolední část byla vyhrazena hlavně pro děti a jejich rodiče.


Historický autobus na turnovském autobusovém nádraží (3. prosince 2015, BusLine).

Ve čtvrtek pekelné retro jízdy absolvovaly MŠ Alešova a MŠ Bezručova z Turnova a pro děti to byl opravdový zážitek. Vychovatelky potvrdily, že tato forma zábavy je pro ně opravdovější, než když by se takový program odehrával ve školách.

MŠ Arbesova měla připravený krásný program

V Jablonci nad Nisou se v pátek čertovským autobusem provezly děti například z Mateřské školy z Pěnčína, která se akce zúčastnila již po několikáté. Nově se letos připojila MŠ Arbesova, která měla připravený krásný program. Všechna dítka byla oblečena do kostýmů právě Mikuláše, anděla a čerta, takže s dospěláckou čertovskou posádkou vytvořila krásný kontrast. Jízdy si užily i děti z MŠ Lovecká, která na akci přizvala i svoji partnerskou německou školku z Oderwitz. Ta dokonce čertovské posádce zazpívala českou koledu.


Děti podpořily svými kostýmy ďábelský autobus (4. prosince 2015, BusLine).

O skvělou atmosféru v autobusech se postarala celá čertovská posádka. Náladu podtrhovala stylová výzdoba, která udělala na cestující opravdový dojem. Všichni malí pasažéři, kteří zazpívali písničku, nebo odrecitovali básničku, byli Mikulášem a andělem odměněni sladkostí. Zlobivé děti byly čerty odvedeny do pojízdného pekla.

Díky připraveným čertovským jízdním řádům mohli rodiče a paní učitelky z mateřských škol přesně naplánovat, v jaký čas se se svými dětmi svezou. "Okružní jízdy byly v obou městech zhruba půlhodinové a cestující během nich mohli vystoupit na stanovených zastávkách. V průběhu jízdy panovala v autobuse výborná atmosféra," poznamenala mluvčí BusLine Nikola Bradíková. Malí i velcí pasažéři si na památku odnesli nejen příjemný zážitek, ale také šmouhu uhlíkem od čertů, aby bylo poznat, kdo z nich v průběhu roku nezlobil.


Jiné děti se proměnily v Mikuláše a andílky (4. prosince 2015, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!