Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Historické 'ertéóčko' vozilo na Oslavy Ještědu

LIBEREC - BusLine v rámci sobotních Oslav Ještědu provezl stovky účastníků akce v autobusovém veteránu Škoda RTO. Představil ale také ale bezpečný autobus pro děti a nový městský autobus Iveco Urbanway.

Velký zájem byl ale o tradiční svezení na Ještěd historickým autobusem, který najezdil téměř stovku kilometrů...


Historický autobus pod Ještědem (19. září 2015, BusLine).

Nadšenci retro autobusů měli možnost zavzpomínat na historii cestování, a také posoudit výkon 'erťáku', který spolu s nimi každou hodinu stoupal z parkoviště od kabinové lanovky až téměř k samotnému vysílači Ještěd. Naopak budoucnost reprezentovaly dva vozy, a to speciální autobus pro bezpečnou přepravu dětí 'Mikeš' a městský autobus Iveco Urbanway, který nově přepravuje cestující v rámci MHD v Jablonci nad Nisou.

První jízda autobusovým veteránem startovala v 9.30 hodin z parkoviště pod kabinovou lanovou dráhou na parkoviště u Ještědky a zpět. Autobus Škoda 706 RTO – Jelcz z roku 1968 jezdil v hodinových intervalech, poslední jízda se konala v 17.30 hodin a celkem urazil téměř 100 kilometrů.


Autobusy vždy jezdil zcela zaplněn (19. září 2015, BusLine).

Skoro na samotný vrchol a zpět se svezly stovky účastníků akce a zájem o jízdy byl veliký. Cestující si autobus fotili, a také diskutovali s řidičem o náročnosti řízení tohoto veterána.

Autobus Škoda 706 RTO vyrobil polský výrobce Jelczanskiezakladysamochodowe v roce 1968. Převodové ústrojí tvoří převodovka v boku s motorem s pohonem zadní nápravy a dvoudílným spojovacím hřídelem. Délka autobusu činí 10,8 metru, šířka 2,5 metru a výška 3 metry. Celková hmotnost je 14 tun a cestujícím slouží 41 míst k sezení a 30 ke stání. Vozidlo bylo opraveno v letech 2007–2009 ve společnosti BusLine.


Představen byl také bezpečný autobus pro děti (19. září 2015, BusLine).

Především rodiny s dětmi zaujal skutečně bezpečný autobus pro přepravu dětí 'Mikeš', který byl v loňském roce uveden do provozu patrony Veronikou Arichtevou
a Karlem Rodenem. Jde o již druhý speciální autobus a BusLine je jedinou autobusovou společností v ČR, která provozuje autobusy tohoto typu.

Zájemci si mohli prohlédnout exteriér i interiér autobusu a samozřejmě si vyzkoušet také upnutí dítěte do bezpečné sedačky. Moderní autobus SOR ILH 12 je český autobus vyrobený na zakázku ve společnosti SOR Libchavy a disponuje kapacitou 50 míst k sezení. "Všechna sedadla autobusu jsou vybavena moderním systémem IsoFix, díky kterému je dítě bezpečně upoutáno během několika vteřin," zdůraznila PR manažerka dopravce Nikola Bradíková.

Sedačka překonává bezpečnostní limity

Sedačky jsou vyrobeny s použitím revoluční technologie s vylepšenou boční ochranou, která překonává přísné bezpečnostní testy. Sedačka chrání hlavu dítěte v případě nehody a má optimální ochranu pro oblast boků. Lze ji polohovat, délka a šířka opěrky zad může být přizpůsobena rostoucímu dítěti ve věku od 3 do 12 let.


A v Liberci se ukázal plynový Urbanway (19. září 2015, BusLine).

Moderní typ městské dopravy ocenili návštěvníci dne otevřených dveří Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, v rámci kterého jim BusLine představil nový autobus typu Iveco Urbanway. Ten od června přepravuje cestující v Jablonci nad Nisou v rámci městské hromadné dopravy.

Díky svému modernímu provedení je autobus mnohem komfortnější pro cestující a řidičům umožňuje lepší manipulaci, a to především díky přívětivější palubní desce, která je velmi přehledná a dobře se na ni orientuje. Vozy jsou na pohon CNG, tedy stlačený plyn, takže zaručují ekologický provoz, a rovněž i ekonomickou úsporu. Deseti a půl metrový autobus sveze 90 cestujících, z toho 26 míst je určeno k sezení.


Historický autobus je chloubou BusLine (19. září 2015, BusLine).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!