Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Ve Frýdlantě začala jezdit městská doprava

FRÝDLANT - Nová okružní linka zahájila 31. srpna 2015 provoz ve Frýdlantě. Ačkoli je označovaná jako městská hromadná doprava, tak to MHD ve skutečnosti není - oficiálně jde o běžnou regionální linku.

Provoz zajišťuje ČSAD Liberec s mikrobusem, který pro linku dopravce zakoupil. Běžný autobus by úzkými uličkami neprojel...


Zkušební jízda, zastávka Frýdlant, Větrov, Dlouhá (10. července 2015, IDOL).

Frýdlant (poštou a dráhami označován jako Frýdlant v Čechách) má přes 7,5 tisíce obyvatel. Na jeho území leží osm autobusových zastávek a dvě železniční stanice. Autobusové zastávky jsou obsluhovány linkovou dopravou, přičemž mezi nejvýznamější patří zastávky Autobusové nádráží, Železniční stanice, Tiba a Nemocnice. Některé další oblasti, zejména okolí zámku nebo hřbitova nebyly nijak obsluhovány. To se změnilo zavedením linky 540602 AN - Větrov - AN - Nemocnice - Údolí - Hřbitov - AN.

Zahájení provozu s výlukou

Linka vytváří na území Frýdlantu osmičku, ovšem kvůli stavebním pracem u vlakového nádraží a pod zámkem je na lince zaveden výlukový jízdní řád. Mimo provoz bude až do 15. listopadu 2015 úsek Větrov - U Koruny - Pod zámkem - AN a do 31. října 2015 i úsek Tiba - Železniční stanice, ke které bude jezdit autobus závlekem od křižovatky u autobusového nádraží. Po zahájení provozu v celé trase bude linka obsluhovat celkem třináct zastávek.


Zkoušky i v zastávce Frýdlant, U Hřbitova (10. července 2015, IDOL).

Trasa autobusu začne na autobusovém nádraží, povede kolem vlakového nádraží na začátek Dlouhé ulice, odtud bude dále pokračovat na Větrov k hasičárně a zpět do města pojede kolem bývalé restaurace Koruna a Hágem na autobusové nádraží. Z nádraží bude pokračovat směrem k nemocnici, po arnoltické silnici do Jaklova údolí, přes celé údolí ke hřbitovu a odtamtud zpátky na autobusové nádraží. Tuto 13 km dlouhou trasu urazí autobus dvakrát denně, jednou ráno a jednou krátce po poledni. Jízdní doba bude činit 36 minut. Linka bude v provozu pouze v pracovní dny.

Zkušební tříměsíční provoz bude hradit ze svého rozpočtu město Frýdlant, měsíčně jde o 16 tisíc korun. Pokud se linka prosadí, bude zařazena do veřejné integrované dopravy Libereckého kraje. Jízdné je v současné době jednotné, a sice 10 korun dospělý a 5 korun děti. Majitelé karty Opuscard mají jízdné o korunu levnější.

Linku zajišťuje mikrobus

Provoz linky zajišťuje ČSAD Liberec, který pro ní pořídil mikrobus Iveco Stratos, neboť nová linka je vedena zčásti úzkými uličkami Frýdlantu, do kterých by klasický autobus zajet nemohl. Mikrobus pojme celkem 37 cestujících, je bezbariérový s plošinou na invalidní vozík a vejdou se do něj až čtyři kočárky. Zkušební jízda Stratosem po navržené trase se uskutečnila 10. července, první veřejnou jízdu pak využilo 12 cestujících.


Výlukový jízdní řád linky číslo 602 MHD Frýdlant (printscreen, IDOL).

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!