Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Hradecké MHD slouží další pětice Urbanwayů

HRADEC KRÁLOVÉ - Do flotily Dopravního podniku města Hradce Králové během října a listopadu bylo zařazeno pět zbrusu nových autobusů značky Iveco Urbanway. Jeden autobus je již v běžném provozu.

Další zbývající autobusy, které jsou vybaveny kamerovým systémem, budou do běžného provozu zařaovány během měsíce listopadu...


První z nových autobusů dodaných v těchto dnech (11. listopadu 2020, DPMHK)

Všechny nové vozy obsahují kompletní kamerový systém, který umožní řidiči pohodlné sledování aktuální situace v prostoru u všech dveří ve voze i při plně obsazeném vozidle, automatický hasící systém v motorovém prostoru a nejnovější motory Iveco, které splňují v současné době platnou emisní normu EURO VI s třídou D a vozy tak přispějí ke zlepšení ovzduší ve městě Hradec Králové. Instalace kamer je vedena snahou o větší bezpečnost obyvatel i řidičů, k ochraně jejich života a zdraví, k ochraně majetku cestujících a majetku společnosti před poškozením či zcizením a k eliminaci všech jevů, které ruší klidnou a bezpečnou přepravu.

"Je to bezesporu krok k větší bezpečnosti našich zaměstnanců i cestujících. Ve městech, kde se pro takový kamerový systém ve vozech MHD rozhodli, výrazně ubylo problémů s napadením řidičů či revizorů a zlepšilo se i chování některých problémových cestujících a klesá vandalismus. Záznamy můžeme použít i při řešení případných sporů mezi cestujícími a řidiči," sdělil ředitel společnosti Zdeněk Abraham. K tomuto kroku se dopravní podnik rozhodl i kvůli tomu, že roste počet řidiček autobusů městské dopravy. 


Vozy už si dopravní podnik přebral (11. listopadu 2020, DPMHK)

Vozidla mají uzavřenou kabinu řidiče s ohledem na omezení vzájemného kontaktu řidiče a cestujících, kdy se v dnešní době tak aktuálně snižuje riziko přenosu infekce a chrání se tak před ní řidič MHD. Uzavřená zasklená kabina může v jiných případech řidiči pomoct a odradit případné útočníky při jeho setkání s nepřizpůsobivými nebo agresivně či nevhodně se chovajícími cestujícími. Nových vozů bude letos tedy celkem deset, cena jednoho vozu činí 5,8 milionu korun a celkově za ně dopravní podnik zaplatí téměř 58 milionů korun.

V roce 2020 se hradecká veřejnost může těšit z další výrazné obnovy vozového parku, kdy se zde od roku 2018 objevilo celkem již 23 nových autobusů značky Iveco Urbanway. Všechny vozy jsou samozřejmě plně nízkopodlažní a vybaveny kneelingem umožňujícím snazší nástup a výstup cestujících a vozy jsou tak pro cestující komfortnější a bezpečnější - zejména při nastupování s kočárky, invalidními vozíky nebo pro seniory či osoby se sníženou schopností pohybu a orientace – vozidla jsou samozřejmě vybavena místem pro kočárek s prostorem pro vozíčkáře.

Čtěte také...
- Hradecký DP pořídil pětici nových Urbanwayů (vydáno 25. srpna 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


V létě vyjelo prvních pět autobusů Urbanway (24. srpna 2020, DPMHK)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!