Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Hradecký DP pořídil pětici nových Urbanwayů

HRADEC KRÁLOVÉ - Pětice nových autobusů Urbanway byla v uplynulých měsících postupně zařazena do vozového parku Dopravního podniku města Hradce Králové. Společně s dalšími pěti, které letos dorazí, vyjdou na 70 milionů korun.

Autobusy nově obsahují kompletní kamerový systém, automatický hasící systém v motorovém prostoru a nejnovější motory Iveco...


Jeden z nových autobusů u Terminálu HD (24. srpna 2020, DPMHK).

Do vozového parku Dopravního podniku města Hradce Králové bylo letos během června a července zařazeno a již běžně jezdí na linkách pod ev.č. 186 až 190 pět zbrusu nových moderních sólo nízkopodlažních autobusů značky Iveco Urbanway 12M – Tector 7, s dieselovým motorem vyvinutým společností FPT Industrial, splňující emisní normu Euro VI. Vozy jsou vyráběny ve francouzském Annonay a jde o nástupce autobusu Irisbus Citelis 12M. Jde o třídveřové vozy s kapacitou 28 sedících a 78 stojících, vybavené klimatizací pro řidiče i cestující a USB porty pro nabíjení. Oproti dodávce 3 kusů před dvěma lety je výraznější změnou z pohledu řidiče vybavení kabiny chladničkou a z pohledu cestujících uspořádání sedadel před prostředními dveřmi z důvodu lepší průchodnosti vozidlem. 

Nově vozy obsahují kompletní kamerový systém, automatický hasící systém v motorovém prostoru a nejnovější motory Iveco, které splňují v současné době platnou emisní normu EURO VI s třídou D a vozy tak přispějí ke zlepšení ovzduší ve městě Hradec Králové. Instalace kamer je vedena snahou o větší bezpečnost obyvatel našeho města, k ochraně jejich života a zdraví, k ochraně majetku cestujících a majetku společnosti a k eliminaci všech jevů, které ruší klidnou a bezpečnou přepravu.


Nové autobusy jsou již několik týdnů v provozu (24. srpna 2020, DPMHK).

"Je to krok k větší bezpečnosti našich zaměstnanců i cestujících. Ve městech, kde se pro takový kamerový systém ve vozech MHD rozhodli, výrazně ubylo problémů s napadením řidičů či revizorů a zlepšilo se i chování některých problémových cestujících a klesá vandalismus, tzn. i škody na majetku," řekl ředitel společnosti Zdeněk Abraham. K tomuto kroku se dopravní podnik rozhodl i kvůli tomu, že roste počet řidiček autobusů MHD.  Data z kamerového systému se budou zaznamenávat a několik dní ukládat, a poté budou automaticky smazána. Vše v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů.

Kamery dosud DP používá u všech trolejbusů, u 20 elektrobusů a v některých autobusech pro účely monitorování pohybu cestujících v prostoru dveří a aktuálním dění ve voze MHD. Kamery obecně jsou a budou automaticky ve všech nově pořizovaných vozidlech, kdy nová vozidla budou mít ve veřejné soutěži požadavek na integrovaný kamerový systém jako součást palubního počítače. Dalších pět shodných vozů dopravní podnik obdrží do konce listopadu 2020. Nových vozů bude letos tedy celkem deset, cena jednoho vozu činí 5,8 milionu korun bez DPH a celkově za ně dopravní podnik zaplatí 57,9 milionů korun, respektive přes 70 milionů korun s DPH.


Dva z pětice nových autobusů na Terminálu HD (24. srpna 2020, DPMHK).

V roce 2020 se hradecká veřejnost může těšit z další výrazné obnovy vozového parku, kdy se zde od roku 2018 objeví již 23 nových autobusů značky Iveco Urbanway. "V Plánu pořízení investic na rok 2021 předpokládá dopravní podnik v souladu se svoji strategií a na základě plánu obnovy vozového parku nákup dalších šesti kusů zcela nových nízkopodlažních autobusů s dieselovým motorem splňující v současné době aktuálně platnou emisní normu EURO VI. Tři vozy budou v krátkém provedení a tři v provedení dlouhém kloubovém," uzavřel mluvčí dopravního podniku František Meduna.

Čtěte také...
- Hradecká MHD omládla a láká více cestujících (vydáno 25. července 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Iveco Urbanway ev.č. 186 na lince číslo 10 na Terminálu HD (24. srpna 2020, DPMHK).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!