Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Hradecká MHD omládla a láká více cestujících

HRADEC KRÁLOVÉ - Dopravní podnik města Hradce Králové pokračuje v nárůstu cestujících v městské hromadné dopravě. V rámci druhého čtvrtletí eviduje oproti loňskému roku nárůst cestujících téměř o čtyři procenta.

Za přílivem cestujících dopravní podnik vidí především výraznou obměnu vozového parku, ve které hodlá pokračovat i v letošním roce...


Dopravní podnik pořídil elektrobusy (4. února 2019, František Živnůstka).

V druhém čtvrtletí letošního roku přepravily autobusy, elektrobusy a trolejbusy hradecké MHD 5,1 milionu cestujících, což znamená oproti shodnému období roku 2018 s přepravnými 4,9 miliony cestujících navýšení o 3,9 procenta. Co se týče srovnání celého pololetí letošního a loňského roku, tak loni městská doprava v Hradci Králové přepravila 12 milionů osob a letos 12,3 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 2,8 procenta. Za celý loňský rok pak královéhradecké trolejbusy a autobusy přepravily přes 37 milionů cestujících. 

"Loňské zkvalitnění vozového parku hradecké MHD, většinou realizované pomocí investičních projektů v rámci dotačních programů ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti a IROP, znamená tedy vyšší zájem cestujících," uvedl tiskový mluvčí dopravního podniku František Meduna. Dodal, že loni bylo dodáno dvacet nových elektrobusů SOR NS 12 Electric, devět parciálních trolejbusů SOR TNB 12 a tři dieselové autobusy Iveco Urbanway.


Parciální trolejbusy vyjely na nové trasy (4. února 2019, František Živnůstka).

K obnově vozového parku došlo také letos, když dopravní podnik zakoupil pět moderních sólo nízkopodlažních autobusů značky Iveco Urbanway 12M s dieselovým motorem splňující emisní normu Euro 6. Vozy jsou vyráběny ve francouzském Annonay a jde o nástupce autobusu Irisbus Citelis 12M. Jde o třídveřové vozy s kapacitou 28 sedících a 78 stojících. Vozy jsou vybaveny klimatizací pro řidiče i cestující a USB porty pro nabíjení.

Oproti předešlé dodávce v roce 2018 je výraznější změnou z pohledu řidiče vybavení kabiny chladničkou a z pohledu cestujících uspořádání sedadel před prostředními dveřmi z důvodu lepší průchodnosti vozidlem. Dalších pět shodných vozů dopravní podnik obdrží do konce srpna. "Nových autobusů bude letos tedy celkem deset, cena jednoho vozu činí 5,5 milionu korun bez DPH," uzavřel František Meduna.


Zkvalitnilo se také spojení na sídliště Pod Strání (4. února 2019, František Živnůstka).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!