Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kartami můžete platit nově i v Hradci Králové

HRADEC KRÁLOVÉ - Dopravní podnik inovuje možnosti úhrady jízdného. Po loňském spuštění internetového dobíjení městské karty nyní nabídne možnost platby jízdného bezkontaktními bankovními kartami v trolejbusech.

V příštím roce představí dopravní podnik také další z řady novinek, a sice nákup jízdenek pomocí aplikace v chytrém mobilu...


Královéhradecká doprava se opět posunula vpřed (9. května 2014, Michal Fořt).

Ke stávajícím možnostem odbavování cestujících v hradecké MHD přibyl od května 2016 ve spolupráci dopravního podniku se společnostmi EM TEST ČR a ČSOB pilotní projekt odbavení bezkontaktní platební kartou. Ten umožnil v pěti autobusech nasazovaných především na nočních linkách zaplatit jednorázové jízdné i za pomocí běžné bezkontaktní bankovní karty.

"Vzhledem k tomu, že se systém ve zkušebním provozu osvědčil, bude možné po nezbytném testovacím provozu v období od 27. do 31. prosince již od 1. ledna 2017 takto platit ve všech našich trolejbusech. S využitím bezkontaktní karty je možné zakoupit jízdenku i pro spolucestující, například rodinné příslušníky. Cestující najdou bezkontaktní platební terminál vždy u předních dveří vozidla," vysvětluje vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna.


Cestující budou moci platit kartami (23. prosince 2016, DP města Hradce Králové).

Jízdné je možné zaplatit jakoukoliv platební kartou Master Card či VISA, která umožňuje bezkontaktní platby. Cestující, který chce provést úhradu jízdenky bezkontaktní bankovní kartou, požádá řidiče o prodej jízdenky. Následně bude vyzvání k přiložení své karty k nově instalované čtečce a současně se zobrazí placená částka. Nejpozději do 30 vteřin od zobrazení pokynu musí cestující svoji bankovní kartu ke čtečce na vzdálenost cca dvou centimetrů přiložit. Tím jízdné uhradí a během několika sekund mu řidič vytiskne jízdní doklad.

U řidiče je možno prostřednictvím bezkontaktní bankovní karty uhradit dva typy jednorázového jízdného. Prvním je jednotlivé základní pro obě pásma za 25 korun na denních službách, jízdenka platí 45 nebo 60 minut tak, jako jízdenka za hotové nebo SMS jízdenka, a nebo jednotlivé základní noční za 25 korun na nočních službách, jízdenka platí pouze pro spoj, ve kterém byla vydána.


K dispozici bude možnost nákupu jízdenky pro spolucestujícího (9. května 2014, Michal Fořt).

Akceptování bezkontaktních bankovních karet ve všech vozidlech MHD zavede dopravní podnik současně s obnovou odbavovacího systému, který je plánován na rok 2018 v souvislosti se sjednocením technické platformy s linkovými dopravci a ČD hradecko-pardubické aglomerace – projekt bude financování z dotačního programu integrované územní investice (ITI) Hradecko-pardubické aglomerace.

"Současné odbavovací systémy v hradecké MHD - městská karta či mobilní jízdenka - a jejich doplnění o další druh elektronického odbavení, vytvářejí podmínky pro přechod na celkový systém odbavení, který by v dohledné době mohl umožnit splnit záměr dopravního podniku úplně nahradit papírové jízdenky z předprodejů, které aktuálně tvoří už asi jen deset procent jízdného," doplnil František Meduna a dodává, že osvědčený doplňkový prodej jednotlivých jízdenek za hotové přímo u řidiče bude dál pokračovat.


V příštím roce plánuje v novinkách pokračovat (9. května 2014, Michal Fořt).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!