Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční trolejbus si užil premiéru i v Jihlavě

JIHLAVA - Po vzoru ostatních měst, která vypravují speciální vánočně vyzdobené vozy, vyjel vánoční trolejbus také v Jihlavě. Výzdoba na něj vyšla na 300 tisíc korun a radnice slibuje, že ji využije i v dalších letech.

Zatímco poprvé trolejbus vyjel při slavnostním rozsvěcení stromu v centru Jihlavy, v dalších dnech se pak střídá na všech trolejbusových linkách...


Vánoční trolejbus při jedné z prvních jízd (prosinec 2023, DPMJ)

Dopravní podnik města Jihlavy také v letošním roce do ulic vypravuje Vánoční trolejbus. Do ulic poprvé vyjel v neděli 3. prosince, a to během slavnostního rozsvěcení vánočního stromu. Jeho venkovní část je osvětlená a bude v barvách fialové, stříbrné a zlaté. Hlavními motivy na trolejbusu jsou sníh, rampouchy a vločky. "Provoněn je vanilkou a cukrovím. Cestující se mohu těšit na vánoční melodie, výzdobu a překvapení čeká i na ty nejmenší," prozradil radní David Beke, který s nápadem na vánoční trolejbus přišel.

Součástí nejen vánočního trolejbusu je i informační grafika k programu Vánoc z dílny Brány Jihlavy pod heslem Jihlava k Vánocům. Trolejbus byl představen na Masarykově náměstí v neděli 3. prosince, kam přijel kolem půl páté a dovezl Radu města Jihlavy. Během rozsvěcení stromku si ho mohli lidé detailně prohlédnout a v plánu byly i vánoční jízdy zdarma, to vše mezi 17 a 20 hodinou, a to v intervalu 10 až 20 minut. Nástupní i výstupní zastávka vánočního trolejbusu nasazeného na zvláštní linku V byla horní náměstí.


Vánoční trolejbus na speciální lince V (prosinec 2023, DPMJ)

Až do Tří králů bude trolejbus nasazen na standardních linkách. Jeho aktuální pozici zájemci najdou na online mapě MHD, kde je označen velkou a nepřehlédnutelnou zlatou hvězdičkou. Rozpis jednotlivých linek vánočního trolejbusu je pak průběžně s předstihem zveřejňován na facebooku Dopravní podnik města Jihlavy nebo Doprava v Jihlavě. Náklady na výzdobu trolejbusu se pohybují kolem 300 tisíc korun a více než polovinu z ní bude moci město použít i v dalších letech.

Jihlava bylo jedno z posledních větších měst, kde vánočně vyzdobené trolejbusy nebo autobusy nejezdily. Nejde ale o jedinou premiéru vánočního trolejbusu. Vůbec poprvé do ulic vyjel vánočně vyzdobený trolejbus také ve Zlíně. Tady je vůz vyzdobený 8500 LED žárovkami a jezdí napříč městem průběžně na všech linkách. 

Čtěte také...
Vánoční trolejbus vyjel poprvé už také ve Zlíně (vydáno 5. prosince 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vánoční trolejbus bude jezdit až do začátku ledna (prosinec 2023, DPMJ)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!