Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční trolejbus vyjel poprvé už také ve Zlíně

ZLÍN - K oblíbené tradici ozdobit vánočními motivy vozidlo MHD se letos poprvé přidala i Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Do ulic bude až do 7. ledna příštího roku každý den vyjíždět parciální trolejbus 26Tr.

Trolejbus krášlí přes osm tisíc světelných LED bodů a bude nasazován průběžně na všechny linky městské dopravy v rámci Zlína i Otrokovic...


Vánočně vyzdobený trolejbus vyjel do ulic Zlína (27. listopadu 2023, DSZO)

Vánočně nazdobený trolejbus s několika tisícovkami světýlek po celém obvodu vozidla vyjel letos poprvé do ulic Zlína v úterý 28. listopadu odpoledne. Až do začátku ledna bude spoluvytvářet příjemnou vánoční atmosféru Zlína i Otrokovic. Vnější vánoční světelné ozdoby získal bateriový trolejbus ev.č. 272, který dokáže ujet až dvanáct kilometrů i mimo trolejové vedení. Jde o typ Škoda 26Tr Solaris, který ve Zlíně a Otrokovicích jezdí již od roku 2016. Je v současné době jedním z deseti trolejbusů s bateriovým napájením ve vozovém parku dopravní společnosti. 

"Chtěli jsme naše cestující v závěru roku nějak potěšit a svým dílem přispět k tomu, aby prožili hezké Vánoce. Podobně jako je tomu zvykem i v některých dalších městech, jsme nechali nazdobit světelnými vánočními motivy jeden z našich trolejbusů. Takto rozsvícený vůz se bude až do 7. ledna objevovat na různých linkách MHD ve Zlíně i Otrokovicích. Věříme, že pohled na něj udělá radost dětem i dospělým. Určitě se u něj budou chtít někteří i vyfotografovat," popsal letošní novinku ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.


V provozu bude až do 7. ledna příštího roku (27. listopadu 2023, DSZO)

Světelnou výzdobu karoserie vánočního trolejbusu instalovala během dvou nocí externí firma. "Výzdoba je tvořena 8500 světelnými LED body. Vše je napájeno ze zdroje napětí 36 voltů a celkový příkon rozsvícených obrazců dosahuje 330 wattů. Vše je upevněno na karoserii samolepicími příchytkami, aby ozdoby nepoškodil ani případný vítr," upřesnil vedoucí údržby vozidel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Polách. Vánoční trolejbus samozřejmě nesmí mezi kartáče myčky, ale snese jen opatrné ruční mytí nebo použití tlakové vody.

V pátek 1. prosince jezdil trolejbus premiérově u příležitosti slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Otrokovicích, při podobné slavnosti o první adventní neděli 3. prosince pak vánočně vyzdobený trolejbus jezdil také ve Zlíně. Na které lince se pak vánoční trolejbus ev.č. 272 právě vyskytuje, zjistí zájemci každý den nejlépe na internetových stránkách online přehledu vozidel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

Podrobnější informace...
- Informace o poloze vánočního trolejbusu cestující najdou zde
  (zdroj: www.dszo.cz)


Zlín se zařadil mezi ostatní města s vánočními vozidly (27. listopadu 2023, DSZO)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!