Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Icomu chybí 300 řidičů a desítky mechaniků

VYSOČINA - Moderní technologie, investice do svého vozového parku, modernizace stávajících autobusových nádraží a provoz vlastního autorizovaného servisu. To jsou cíle společnosti Icom transport do budoucna.

Problémem tak stále zůstává především nedostatek řidičů a mechaniků. V Icom transport jich chybí na tři stovky...


(16. prosince 2015, František Živnůstka).

Vozový park koncernu v letošním roce rozšířilo několik minibusů First FCLLI s emisní normou EURO 6, které vyrábí Rošero-P, Mercedes Sprinter. Ty jsou využívány na méně frekventovaných a příměstských linkách. Jedná se o moderní autobusy, který splňuje nejpřísnější emisní normy EURO 6. Kromě toho se mohou pochlubit kvalitní výbavou jako je klimatizace, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD, ASR a mnoho dalšího.

"Rozšíření vozového parku zvýhodní naší nabídku pro nepravidelné přepravy. Mezi našimi zákazníky je totiž stále větší zájem o tyto nízkokapacitní vozy," uvedl generální ředitel Icom transport Zdeněk Kratochvíl. Tento osm metrů dlouhý nízkopodlažní minibus navíc pojme až 38 cestujících. Ve svém interiéru pak skrývá nájezdovou plošinu a prostor pro invalidní vozík. Na minibusy si cestující rychle zvykli a také je ve velké míře chválí. Oceňují na nich především pohodlné sedačky a hlavně snadné nastupování. Řidičům se naopak líbí, že minibus dobře sedí na vozovce a na úzkých silnicích se snadno vyhne s protějšími vozy.


(16. prosince 2015, František Živnůstka).

Současný počet řidičů stačí k tomu, aby firma dostála svých závazků. Přesto by dopravce uvítal dalších 300 řidičů a 50 automechaniků. V celé České republice chybí v současné době 14.000 řidičů. Obecný nedostatek řidičů je do budoucna velký problém. A přitom se stagnací dopravy bude současně stagnovat i celá ekonomika země. Do výrobních závodů, ale i obchodních řetězců se musí dovážet i odvážet.

"Snažíme se aktivně zapojit i do života v regionu. Například pořádáme Den s Icom, kde si mohou lidé s řidičským průkazem B napříč našimi divizemi po celé České republice přijít vyzkoušet práci řidiče, zkusit řídit autobus i kamion. V otázce zaměstnanosti se pozitivně projevují především dlouhodobé programy. Firmy, které pouze hasí problémy s nedostatkem zaměstnanců, možná získají nové, ale pro nás jsou především důležití naši zkušení zaměstnanci," dodal Kratochvíl. O plnou funkčnost všech vozů se stará autorizovaný servis Mercedes-Benz, kde Icom transport zaměstnává tým profesionálů, které jejich práce opravdu baví.


(17. prosince 2015, František Živnůstka).

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!