Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ICOM zařazuje desítky zcela nových autobusů

VYSOČINA - Koncern ICOM transport zajišťující autobusovou dopravu především na Vysočině neustále modernizuje svůj vozový park. V současné době do provozu uvádí 77 nízkopodlažních linkových autobusů Setra S 415 LE business.

Dalších 42 autobusů je značky Mercedes-Benz Intouro a zbylé 4 vozy jsou minibusy Mercedes-Benz řady Sprinter Transfer...


Vozový park doplnily nové Setry (20. července 2016, ICOM transport).

"Přinášíme našim cestujícím vozy, které splňují nejpřísnější bezpečností kritéria a mají designové prvky 21. století. Nejmodernější linkové autobusy nabízí velký prostor maminkám s kočárky či hendikepovaným občanům na invalidním vozíku," řekla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport.

Vozy nové generace

Vozidla Setra S 415 LE business jsou vybavena řadovým šestiválcovým motorem Mercedes-Benz OM 936 s výkonem 220 kW (299 k) a dvojstupňovým turbodmychadlem. Kompaktní a lehký motor se zdvihovým objemem 7,7 l s šestistupňovou převodovkou GO 190.


Bílé Setry jsou doplněny o modrý pruh a logo (20. července 2016, ICOM transport).

Autobus Setra S 415 LE business disponuje moderními bezpečnostními systémy, jako jsou například antiblokovací systém (ABS), regulace prokluzu kol (ASR), elektronické regulace­ stability (ESP) a elektronický brzdový systém (EBS). Konstrukce rámu vozidla byla přepracována, využity byly další zpevňující prvky a vysokopevnostní ocel. Autobus splňuje požadavky předpisu ECE-R 66/02 na pevnost při překlopení.

Mercedes-Benz Intouro nabízí moderní standard cestování v 21. století. Prostor pro kočárky a invalidní vozíky, bezbariérová přeprava včetně zádržného systému pro ukotvení invalidního vozíku, komfortní sedadla až pro 49 cestujících a 34 míst ke stání, velký zavazadlový prostor, klimatizace interiéru. To je jen krátký výčet jeho předností.


ICOM doplnil svůj park o 77 nových Seter (20. července 2016, ICOM transport).

Mercedes-Benz Sprinter Transfer má atraktivní vzhled, rozsáhlou bezpečnostní výbavu a nově upravená pohodlná sedadla „Inter-Star Sprinter". Splňuje téměř všechny dnešní nároky na kompaktní a současně obratný minibus, je dostatečně velký pro linkovou a kyvadlovou dopravu i pro jednodenní zájezdy. Varianta Sprinter Transfer 55 nabízí místo k sezení až pro 22 cestujících a sériově vyráběnou speciální záď s integrovaným víkem zavazadlového prostoru namísto zadních křídlových dveří.

Ekologický provoz a klima

Při výběru nových typů autobusů kladl koncern ICOM transport velký důraz na ekologičnost provozu. Vozidla Setra S 415 LE business a Mercedes-Benz Intouro splňují nejvyšší emisní limity EURO 6. Průměrné stáří vozového parku je nyní 2,5 roku, přičemž celorepublikový průměr činí neuvěřitelných 14 let. Oba typy nových autobusů jsou plně klimatizované, tzn. jak prostor pro cestující, tak i prostor pro řidiče.


Na základě doplnění parku hledá dopravce nové řidiče (20. července 2016, ICOM transport).

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!