Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Karlovarský DP koupil minibusy i Crosswaye

KARLOVY VARY - Dopravní podnik Karlovy Vary pořídil devět nových autobusů na CNG. Jde o pět minibusů s označením Dekstra bus LEF 38 CNG a čtyři dvanáctimetrové autobusy Iveco Crossway LE CNG, se dvěma dveřmi.

V letošním roce dopravní podnik investoval do obnovy vozového parku téměř 80 milionů korun, za které koupil již 14 autobusů...


Jeden z nových minibusů (22. září 2020, MM Karlovy Vary)

Náklady na pořízení nových vozů činí téměř 46 milionů korun, díky dotaci 85% však Dopravní podnik Karlovy Vary uhradí jen necelých 7 milionů korun. Vozidla typu Crossway LE budou určena především pro meziměstské linky, prioritně na trase z Karlových Varů přes Ostrov do Jáchymova, minibusy budou k vidění na linkách městské dopravy v Karlových Varech. "Jsou to úžasná auta, designově i funkčně. Věřím, že pro karlovaráky i návštěvníky bude radost jimi jezdit. Minibusy se skvěle hodí do úzkých ulic centra, projedou i tam, kde mají klasické velké vozy problém se vejít,“ ocenila primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

"Jsem rád, že se daří dopravnímu podniku úspěšně modernizovat vozový park. Je to tak další krok ke zlepšení kvality dopravní obslužnosti v Karlových Varech a okolí. Dopravní podnik Karlovy Vary získal pro rok 2020 na obnovu vozového parku dotaci ve výši 65,9 milionu korun, ke které přidal z vlastních zdrojů 11,6 milionu a za ně pořídil v letošním roce 14 nových autobusů," říká Tomáš Trtek, náměstek primátorky, do jehož gesce dopravní podnik spadá.


Interiér jednoho z nových autobusů v Karlových Varech (22. září 2020, MM Karlovy Vary)

Jiří Vaněček, předseda představenstva Dopravního podniku, dodal, že městskou hromadnou dopravu zajišťuje celkem 58 autobusů. "Z nichž 40, tedy 69% je nízkoemisních, na pohon stlačený zemní plyn, zbylých 28 pohání diesel. Průměrné stáří vozového parku na karlovarské MHD je 6 let. I do budoucna počítáme s pravidelnou obnovou vozového parku, abychom našim cestujícím zajistili kvalitu a pohodlí," dodal Vaněček.

"Nové vozy přinesou cestujícím několik příjemných technických řešení, které usnadní cestování. Patří sem pohodlí při nástupu díky nízkopodlažnímu vstupu, společně s dalším snížením nástupní plochy v zastávce. Uvnitř vozu cestující jistě ocení obrazovku s grafikou zastávek, klimatizaci nebo například porty USB," uvedl Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary pověřený řízením společnosti. Vozidla jsou rovněž vybavena kamerovým systémem a automatickým počítáním cestujících.


Minibusy ve společnosti jednoho z Crosswayů (22. září 2020, MM Karlovy Vary)

Dopravní podnik Karlovy Vary provozuje celkem 93 vozů pro zajištění městských hromadných doprav v Karlových Varech a Ostrově, dále provozuje meziměstskou, dálkovou a zájezdovou dopravu. Letošní obnovou vozového parku tak pokračuje ve 100% obsluze městské hromadné dopravy nízkopodlažními autobusy. Letos v červnu Dopravní podnik Karlovy Vary už omladil vozový park o další čtyři vozidla typu Iveco Crossway LE a jedno vozidlo Iveco Urbanway, všechny na pohon CNG a se třemi dveřmi, určené pro MHD v Karlových Varech.

Čtěte také...
- Pět nových autobusů přijelo do Karlových Varů (vydáno 8. července 2020).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Nové autobusy brzy zasáhnou do provozu (22. září 2020, MM Karlovy Vary)

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!