Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pět nových autobusů přijelo do Karlových Varů

KARLOVY VARY - Pět nových nízkopodlažních autobusů může zařadit do provozu Dopravní podnik Karlovy Vary. Vozy byly nakoupeny díky podpoře z dotačního titulu Integrovaného plánu rozvoje území aglomerace Karlovy Vary.

Průměrné stáří autobusů Dopravního podniku Karlovy Vary dosáhne 5,52 let. Počet autobusů na pohon stlačený zemní plyn bude 42...


Nové autobusy pro dopravní podnik (červenec 2020, MÚ Karlovy Vary).

Modernizovat vozový park je tak dalším krokem ke zlepšení kvality městské hromadné dopravy v Karlových Varech. "Přinášíme našim cestujícím vozy, které splňují nejpřísnější bezpečností kritéria - emisní normu Euro 6, větší komfort při cestování a v neposlední řadě nový design interiéru. Nezapomínáme ani na maminky s kočárky či handicapované občany na invalidním vozíku, protože nové vozy mají i pro tyto kategorie cestujících více prostoru," řekl náměstek primátorky Tomáš Trtek, do jehož gesce dopravní podnik spadá.

"Nové vozy přinesou cestujícím několik příjemných technických řešení, které usnadní cestování. Patří sem pohodli při nástupu díky nízkopodlažnímu vstupu, společně s dalším snížením nástupní plochy v zastávce a dveřím otevíraným dovnitř," doplnil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary. Uvnitř vozu cestující ocení obrazovku s grafikou zastávek, klimatizaci, nebo například porty USB.


Interiér jednoho z nových autobusů MHD (červenec 2020, MÚ Karlovy Vary).

Vozidla jsou rovněž vybavena kamerovým systémem a automatickým sčítáním cestujících. Dopravní podnik Karlovy Vary provozuje 58 vozů pro zajištění městské hromadné dopravy v Karlových Varech. Letošní obnovou vozového parku pokračuje v modernizaci autobusů a již od loňského roku je 100 procent vozidel v městské hromadné dopravě nízkopodlažních. Průměrné stáří vozidel dosáhne 5,52 let. Počet autobusů na pohon stlačený zemní plyn bude 42.

Tímto omlazením karlovarská městská hromadná doprava patří mezi první tři dopravní podniky v České republice s nejmladším vozovým parkem. Celková pořizovací cena vozidel typů Iveco Urbanway 12 a Iveco Crossway low entry 12M činí 31,6 milionů korun, z čehož je dotace z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu ve výši 85 procent v celkové výši 26,9 milionů korun. Spoluúčast dopravního podniku činí tedy 4,7 milionů korun.


Karlovarský dopravní podnik přivítal pětici nových vozů (červenec 2020, MÚ Karlovy Vary).

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!