Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaj se vrátí do Obřan i na Stránskou skálu

BRNO - Dopravní podnik města Brna od pondělí mění trasy a jízdní řády linek městské dopravy. Kvůli skončení výluky se linka číslo 4 rozjede znovu do Obřan, spojeny pak budou linky číslo 30 a 43 do jedné trolejbusové linky.

Trpělivostí se ale budou muset obrnit cestující v jižní části města, kde od 29. dubna začne dvoutýdenní výluka autobusových linek...


Zkušební tramvaj na trati pod mostem VMO (duben 2024, DPMB)

Díky posunu stavby Velkého městského okruhu na Tomkově náměstí po téměř deseti měsících skončí výluka tramvajové linky číslo 4, která bude od 27. dubna opět zajíždět až do Maloměřic a Obřan. K tomuto datu také DPMB ukončí provoz výlukové linky x45, která tramvajovou dopravu nahrazovala. V této souvislosti dojde k úpravě jízdních řádů na autobusových linkách 58, 72 a N94. Od začátku června se změní poloha zastávky Tomkovo náměstí - nástupiště budou v obou směrech přesunutá pod most a budou bezbariérová. Skončila ale také oprava tramvajové tratě na Stránskou skálu, díky čemu se vrátí tramvajová linka číslo 10 na svojí trasu. Náhradní autobusy linky x10 skončí. 

Tím ale změny nekončí, změněna bude také trolejbusová doprava v oblasti Králova Pole. Oblast Sadové a Soběšic bude nově obsluhována linkou 30, na kterou Dopravní podnik města Brna nasadí výhradně parciální trolejbusy. "Významný krok v ekologizaci dopravy obyvatelům nepřinese žádné provozní změny. Soběšice i oblast Sadové budou obsluhovány ve stejném intervalu jako doposud. Výhodou je nejen bezemisní a tišší provoz, ale i přímé spojení do centra Králova Pole, Komína či Bystrce," uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková s tím, že linka 43 končí.

Čtěte také...
Brno spustí první linku s parciálními trolejbusy (vydáno 16. dubna 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz) 


Parciální trolejbusy nahradí autobusovou linku do Soběšic (duben 2024, DPMB)

Od soboty 27. dubna budou opět na vybraných kurzech linek číslo 10 a 25 v nepracovní dny jezdit retro vozidla. V případě linky 10 se bude jednat o vozy typu K2, T3 a T2, jimiž se o víkendech můžou cestující svézt na čtvrtém pořadí na kurzu 01004 v časech mezi 10.00 a 20.00 hodinou v intervalu dvě hodiny. Na linku číslo 25 dopravní podnik pak nasadí své retro vozy 15Tr a 22Tr. Zájemci si je můžou vystopovat vždy v sobotu na jedenáctém pořadí na kurzu v čase od 8.30 do 20.30 hodin. Provoz retro vozidel se předpokládá do 28. října.

Stejné datum pak platí také v případě zahájení sezónního víkendového provozu cyklospojů na trase linky 57. V jízdním řádu jsou tyto spoje označeny symbolem jízdního kola. V autobusech zvenku vybavených speciálními nosiči cyklisté za kolo platí dle tarifních podmínek, tedy plné jízdné. Po zimní odmlce se do provozu vrátí také linka číslo 80, která vozí cestující z České přes Úvoz na Hrad Špilberk. Linka bude jezdit o víkendech a svátcích od 9.30 do 17.30 hodin. A ke změně dojde také v případě linky číslo 71, která bude v úseku Královo Pole - Ivanovice nahrazena posílenou linkou 41 a spojení do Kuřimi zajistí z řečkovického nádraží nová regionální linka 304.

Oprava silnice omezí provoz autobusových linek

Od pondělí 29. dubna bude z důvodu dalších etap opravy povrchu na dva týdny výrazně omezen provoz veškeré dopravy na částech komunikací Svatopetrská a Hněvkovského v Komárově. Zcela uzavřena budou kolmá napojení ulic Černovická a Kšírova. Dojde proto k výrazným změnám tras autobusových linek číslo 47, 49, 50, E50, N94 a pro všechny ostatní tudy vedené autobusové linky budou dočasně zrušeny zastávky Sazenice, Komárov a Mariánské náměstí. Pro obsluhu úseku Horní Heršpice - Modřice bude zavedena výluková linka x49, pro místní obsluhu ulice Kšírovy bude zavedena minibusová linka X. Přestup mezi tramvajovou linkou 12 na autobusy bude možný v zastávce Konopná.


Parciální trolejbusy jezdívaly zatím jen pod trolejemi (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!