Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Brně nahrávají nové hlášení a posílí provoz

BRNO - Brněnský dopravní podnik od začátku školního roku připravuje řadu drobných úprav a novinek. Kromě ukončení dočasného provozu autobusů na linkách 25 a 26 podnik finišuje také se změnou hlášení.

Právě to je nejrozsáhlejší změnou, protože dopravní podnik musí nové nahrávky nahrát do všech tramvají, trolejbusů a autobusů...


Dvanáctimetrových trolejbusů bude na lince číslo 37 méně (16. července 2015, Filip Vlček).

Kromě standardního návratu k jízdním řádům splňujících parametry platné před letními prázdninami dojde k drobným úpravám na trolejbusových linkách jezdících na Kamenný Vrch. "Polovina spojů linky číslo 37 bude obsluhována kloubovými trolejbusy," informovala Linda Hailichová, tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna. V současné době je na lince kombinovaný provoz kloubových i standardních trolejbusů s tím, že převažují právě krátké vozy.

Autobusy na linkách 25 a 26 končí

Příjemná změna čeká také další linky. "Díky obnově vozového parku budou na linky 25 a 26 nově vypravovány pouze velkokapacitní trolejbusy a doplňkový provoz autobusů na těchto linkách bude zrušen. Komfort cestování na linkách 25 a 26 se výrazně zvýší," dodal generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.


Na linkách číslo 25 a 26 jezdí nové trolejbusy SOR (16. července 2015, Filip Vlček).

Ve spolupráci s městskou částí Brno-Sever, která bude finančně přispívat, zavádí dopravní podnik provoz nové doplňkové autobusové linky číslo 45 v trase Lesnická - Zimní stadion - Moravské náměstí. Linka bude v provozu v pracovních dnech od 6.00 do 19.00 hodin a vybrané spoje budou z Lesnické pokračovat jako linka číslo 46 na Haškovu.

Koncem srpna skončí také železniční výluka mezi Brnem a Kuřimí, při které brněnský dopravní podnik zajišťoval rozsáhlou náhradní dopravu tramvajemi P6 a autobusy xS3. Linka P6 v trase Královo Pole, nádraží – Hlavní nádraží zůstane až do 12. října i nadále v omezeném rozsahu v provozu, a to na základě objednávky Českých drah. "Důvodem je dočasně snížená kapacita železniční trati mezi železničními stanicemi Královo Pole a Židenice," vysvětlila Linda Hailichová s tím, že linka bude jezdit jen ve špičkách.


Tomáš Peterka, nový hlas MHD v Brně (4. března 2015, Filip Vlček).

Se začátkem školního roku nastává v brněnské městské dopravě ještě jedna zásadní změna. Ženský hlas Jarmily Černocké vystřídá v hlášení zastávek hlas mužský. Z výběru, na kterém se podílela i veřejnost, vyšel jako jediný vítěz rozhlasový moderátor Tomáš Peterka. Ten několik měsíců jednotlivá hlášení nahrával.

Na pracovnících dopravního podniku teď je, aby všechny hlášky nahráli do všech vozidel. Protože tento proces není možné zvládnout například v průběhu jedné noci, bude přehrávání nového hlasu probíhat postupně po dobu několika dní. V některých vozech se s novým hlasem tedy cestující budou moci setkat již od středy 26. srpna. Do 1. září by již měla být hlášení kompletně v celém vozovém parku sjednocená.

Čtěte také...
- Peterka: Brňané byli zvyklí na ženský hlas (vydáno 13. května 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Autobusy na trolejbusových linkách jsou minulostí (4. března 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!