Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Peterka: Brňané byli zvyklí na ženský hlas

BRNO - Brněnský dopravní podnik se připravuje na změnu hlášení zastávek. Už od září vystřídá zesnulou brněnskou herečku Jarmilu Černockou moderátor Českého rozhlasu Hradec Králové Tomáš Peterka.

Po oznámení, že ve výběrovém řízení si jeho hlas cestující vybrali, prý přišel lehký stres. Zároveň mu to ale zvýšilo sebevědomí...


Po jeho březnovém představení o něj je v médiích zájem (4. března 2015, Filip Vlček).

Jak jste se o výběrovém řízení dozvěděl a proč jste se do něj přihlásil?
Jeden můj dobrý kamarád mi při našem Facebookovém konverzování poslal výzvu Dopravního podniku města Brna, tak jsem to zkusil, protože mám rád výzvy.

Jaké byly Vaše reakce, když Vám volali z brněnského dopravního podniku a řekli Vám, že jste vyhrál? A jak reagovali Vaši známí a přátelé, když se dozvěděli, že Vy - muž z Náchodska - se stanete hlasem tramvají a trolejbusů v Brně?
V první chvíli jsem byl příjemně překvapen a hned poté následoval lehký stres, abych byl dostatečně dobrý. Rozhodně podobné novinky dokážou člověku zvýšit sebevědomí. A jak reagovali známí? Vlastně všichni mi to přáli a měli radost. Radost mají vlastně dodnes a take slibují, že se vypraví do Brna si můj hlas poslechnout. Vůbec jsem netušil, kolik lidí toto výběrové řízení sleduje.


Poprvé jej cestující uslyší v září (4. března 2015, Filip Vlček).

Nejste první moderátor Českého rozhlasu, který bude hlásit stanice. Po Světlaně Lavičkové, Tomáši Černém či a Yvettě Dadamové budete čtvrtým hlasatelem. Nezávidí Vám?
Mezi stanicemi Českého rozhlasu existuje zdravá soutěživost, takže mi kolegové z Brna humornou cestou naznačili, že jsem naplavenina, ale obecně jsme všichni rádi, že se rozhlasákům daří. Český rozhlas tím potvrzuje svoji roli jakéhosi vlajkonoše mateřské řeči. A to je dobře.

Jste rozhlasový moderátor, takže hlášení zastávek pro Vás bude novinka. Jak se na to připravujete?
Nijak zvlášť se nepřipravuji, protože práce s hlasem je mým denním chlebem. Poslouchám své kolegy jinde a pak studuji i nahrávky zesnulé kolegyně Černocké. Technologie odbavování hlášení je totiž složitá a odbavují se jednotlivá slova, z nichž se skládají věty. A to bude vskutku mravenčí práce.


Namluvit bude muset několik tisíc slov a frází (4. března 2015, Filip Vlček).

Co Vás nyní čeká? Budete zastávky nahrávat v Náchodě a nebo budete jezdit do Brna?
Mám své studio a většina nahrávek vznikne u mne doma, ale do Brna budu určitě jezdit na testování, ale i za jinými pracovními povinnostmi, takže se v Dopravním podniku města Brna občas objevím.

Cestující Vás poprvé uslyší v září. Nebojíte se jejich reakcí?
Mám trochu obavu, protože někteří cestující jsou jistě konzervativní. Brňané byli zvyklí na ženský hlas a není na světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem.  Budu se ale snažit svoji práci odvádět, jak nejlépe umím.


Hlášení pečlivě poslouchal, zastávky namluví ve svém studiu (4. března 2015, Filip Vlček).

Čtyřicetiletý svobodný Tomáš Peterka, který má jednu dceru, se narodil v Náchodě a hned po škole se začal věnovat kariéře v médiích. Kromě současného Českého rozhlasu prošel několika soukromými rádii i televizí.

Protože kromě dcery je jeho koníčkem také hudba, má dvě kapely, se kterými koncertuje nejen v Čechách, ale i na Slovensku nebo v Polsku, což mu zabere hodně času stejně, jako jeho menší hospodářství. "Když můžu, vyrazím někam do přírody, nejlépe na kopce, nebo do skal," dodává Tomáš Peterka, nový hlas brněnské MHD.


Cestující jej uslyší v tramvajích, trolejbusech i autobusech (4. března 2015, Filip Vlček).

Náhodný obrázek

21192994_1395218753859628_7460054129305787587_n.jpg

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!