Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českobudějovický DP oslavil dvojí výročí

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Dopravní podnik města České Budějovice v sobotu 21. května otevřel v rámci Dne otevřených dveří brány obou vozoven pro veřejnost. Akce přilákala okolo 4,5 tisíce návštěvníků.

Připraveny byly okružní jízdy historickými vozidly, prohlídka obou areálů a speciální edice pamětních mincí z mosazi a stříbra...


Historický trolejbus byl velkou atrakcí pro návštěvníky (21. května 2016, Michael Hovorka).

Den otevřených dveří pořádá dopravní podnik již pravidelně, stal se totiž velice oblíbenou akcí ve městě. Každoročně ho navštíví tisíce lidí bez rozdílu věku. Expozice, které jsou pro návštěvníky připraveny, jsou různorodé, a tak zaujmou každého.

Letos kromě prohlídky obou vozoven, historických vozů a okružních historických jízd návštěvníky zaujala nafukovací atrakce, malování na obličej, šlapací autíčka, segwaye, elektrokoloběžky, ukázky integrovaného záchranného systému, první pomoci, umění psovodů, sokolníků ale také ukázky vozů Rallye Český Krumlov. Největší zájem byl však o balónky a malé děti uchvátila možnost sednout si na klín řidiče a projet se po vozovně s trolejbusem.


V provozu byl také historický autobus RTO (21. května 2016, Michael Hovorka).

Dopravní podnik města České Budějovice, který v letošním roce disponuje 83 autobusy, 58 trolejbusy a 402 zaměstnanci si v letošním roce připomíná také dvě velká výročí. Uplynulo již 65 let od začátku provozu městské autobusové dopravy. Ta svůj provoz započala v září roku 1951 s vozy Škoda 706 RO na jediné provozované lince jezdící do Mladého. Další oslavou je výročí 25 let od obnovení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích. Třetí generace trolejbusů oficiálně vypukla zahájením provozu na linkách 14 a 17 s trolejbusy Škoda 15Tr 07/7. Ty poprvé vyjeli s cestujícími 2. května 1991 ve 4.07 hodin.

Čtěte také...
- Budějovický DP oslavuje, přijďte slavit s ním (vydáno 20. května 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Kyvadlová doprava spojovala oba areály (21. května 2016, Michael Hovorka).

Obě vozovny dopravního podniku byly propojeny bezplatnou kyvadlovou dopravou, která jezdila z vozoven každých 30 minut s jednou zastávkou u nádraží. Navíc byly na lince 11 jedoucí okolo dopravního podniku mimořádně vypraveny kloubové autobusy. Programem, který si podle informací dopravního podniku nenechalo ujít okolo 4,5 tisíce návštěvníků, skvěle provázel tým moderátorů rádia Kiss Jižní Čechy.

Pro návštěvníky dopravní podnik připravil i speciální výroční mince, které si mohou zakoupit. Speciální pamětní mince z mosazi, které jsou vyraženy ve dvou provedeních, byly k dostání za pouhých 30 korun. K dostání byla také limitovaná edice těchto mincí ze stříbra, kterých bylo vyrobeno pouhých 400 kusů.


Trolejbus ev.č. 01 procházející renovací (21. května 2016, Michael Hovorka).

"Zájem návštěvníků o naše aktivity nás velice těší. Dobrá nálada a kladné ohlasy účastníků akce jsou pro nás odměnou a hnacím motorem, abychom v podobných projektech pokračovali a přinášeli další novinky nejen ve službách veřejné dopravy," dodal po akci ředitel a místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

Bohatou fotogalerii dalších fotografií najdete také na facebookové stránce Vlčoun.cz (přímý odkaz ZDE).


Atrakce v areálu trolejbusové vozovny (21. května 2016, Michael Hovorka).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!