Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Budějovická doprava v pátek opět kolabovala

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Strakonická ulice, objízdná trasa při opravě Litvínovického mostu, v pátek odpoledne opět zažila kolaps. Po poledni se tady staly čtyři nehody, které na Dlouhém mostě doplnila nehoda s autobusem.

Cestující v českobudějovické městské dopravě tak opět museli v odpolední špičce počítat až s půlhodinovým zpožděním...


Nehoda kamionu s autem u zastávky Voříškův dvůr (22. dubna 2016, Michal Vlásek).

K první nehodě došlo přibližně ve 12.20 hodin u zastávky Strakonická, ve stejný čas pak došlo také k nehodě na křižovatce ulic Strakonická a Suchomelská, kde se střetla dvě osobní auta. Prakticky ve stejnou chvíli pak policisté přijali hlášení také o dopravní nehodě osobního auta s motorkou.

Už tak silnou dopravu během páteční odpolední přepravní špičky ještě více zkomplikovala nehoda kamionu s osobním autem u zastávky Voříškův Dvůr. Samozřejmě, že všechny tyto nehody měly vážný vliv na plynulost městské hromadné dopravy ve Strakonické ulici, která nyní slouží jako objízdná trasa při opravě Litvínovického mostu. Ta začala v neděli a již stačila nesčetněkrát prakticky zastavit dopravu ve městě.


Strakonická ulice se opět změnila v popojíždějící kolonu (22. dubna 2016, Michal Vlásek).

Zpoždění některých linek přesahovalo až půl hodiny. Bohužel podle tiskového mluvčího českobudějovického dopravního podniku Radka Filipa opravdu účinná opatření, která by eliminovala dopad na plynulost provozu MHD, nejsou technicky reálná. "Objízdné trasy jsou za hranicí kapacity a v případě dopravní nehody nepomůže ani vyhrazený jízdní pruh. Pokud dojde v běžném jízdním pruhu k nehodě, musel by být využit k odklonu veškeré ostatní dopravy," uvedl mluvčí s tím, že pokud k nehodě nedojde, není s průjezdem na stávajících objízdných trasách problém.

Dlouhodobé odklonění linek do okolních ulic by situaci také neřešilo, protože v době nehody jsou objízdné trasy také zaplněné. Například Strakonická, Husova či Lidická jsou ulice zásadního významu zejména pro páteřní linky z pohledu obratů cestujících na zastávkách i z pohledu přepravních vazeb. "Proto je není možné se spoji městské hromadné dopravy dlouhodobě opustit," vysvětlil Radek Filip.


Nehody na Strakonické komplikovaly dopravu (22. dubna 2016, Michal Vlásek).

Mozaiku dopravních nehod pak odpoledne ve 13.20 hodin doplnil střet osobního auta s kloubovým autobusem Dopravního podniku města Českých Budějovic ev.č. 176 na Dlouhém mostě. "Vzhledem k tomu, že nedošlo k dohodě účastníků na zavinění, čekalo se na příjezd Policie ČR," upřesnil tiskový mluvčí dopravního podniku s tím, že až poté se vozy přesunuly k došetření k výstavišti, aby dále neomezovaly průjezd přes Dlouhý most.

Než se tak ovšem stalo, tak u Dlouhého mostu došlo navíc k další nehodě dvou osobních aut. Páteční dopravní situace v Českých Budějovicích se tak opět blížila dopravnímu kolapsu.


Střet auta s autobusem na Dlouhém mostě (22. dubna 2016, Michal Vlásek).

Připomeňme, že od neděle 17. dubna je z důvodu opravy uzavřen silniční Litvínovický most, po kterém denně projelo až 20 tisíc aut. Doprava je kvůli tomu odkloněna mimo jiné také přes Strakonickou ulici, která ovšem silný nápor aut jen těžko zvládá a v případě jakékoliv nehody se doprava takřka zastavuje.

První omezení na sebe nenechalo dlouho čekat a v úterý po půl sedmé ráno došlo na Strakonické ulici u Sconta k čelnímu střetu dvou osobních aut. Před nehodou se okamžitě vytvořily několikakilometrové kolony, ve kterých uvízly také trolejbusy městské hromadné dopravy. Ty tak jezdily celé dopoledne se zpožděním několik desítek minut a stovky obyvatel se nedostaly včas do škol ani do práce.

Čtěte také...
- Kvůli opravě mostu hrozí Budějovicím kolaps (vydáno 18. dubna 2016).
- Kvůli nehodě na Strakonické zkolabovala doprava (vydáno 19. dubna 2016).
(zdroj: www.vlcoun.cz).


Před nehodami se tvořily dlouhé kolony (22. dubna 2016, Michal Vlásek).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!