Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kvůli opravě mostu hrozí Budějovicím kolaps

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jedna z nejdůležitějších dopravních tepen, přes kterou denně projede přes 20 tisíc aut, se dočkala velké rekonstrukce. Uzavírka Litvínovického mostu přes Vltavu vytváří ve městě dopravní kolaps.

V neděli 17. dubna obsadili Litvínovický most dělníci, kvůli čemuž České Budějovice ode dneška skládají těžkou zkoušku...


Informace o omezení na Litvínovickém mostě (17. dubna 2016, Michal Vlásek).

Na Litvínovickém mostě zůstal v každém směru průjezdný pouze jeden jízdní pruh a to pouze pro vozidla s hmotností do 7,5 tuny. Ucpávají se především ulice Na Sadech, Nádražní, Strakonická, Mánesova, ale i Lidická. Právě přes Lidickou se město snaží odklonit část aut přijíždějících z Českého Krumlova.

Rekonstrukce, která potrvá do 18. července, byla již nevyhnutelná, protože most je v havarijním stavu. Provádí ji firma Swietelsky, jejíž zaměstnanci budou na mostě pracovat i o víkendech. Investorem je Jihočeský kraj.


Křižovatka Mánesovy a Lidické třídy bude nejvíce vytížená (17. dubna 2016, Michal Vlásek).

Ve směru jízdy od Českého Krumlova do centra Českých Budějovic je pro osobní i nákladní dopravu úplně uzavřen nájezd na most ze silnice I/3 s výjimkou autobusů MHD, veřejné linkové dopravy a složek integrovaného záchranného systému.

Veškerá ostatní doprava je v tomto směru vedena po silnici I/3 po levém břehu Vltavy až ke světelné křižovatce u Dlouhého mostu, kde je umožněn vjezd do centra vozidlům o okamžité hmotnosti do 6 tun. Vozidla těžší musí pokračovat v přímém směru až k mimoúrovňové křižovatce na sídlišti Vltava, kudy vede objízdná trasa, a dále ulicí Strakonická, Nádražní, Mánesova a Lidická třída.


Práce na Litvínovickém mostě jsou v plném proudu (17. dubna 2016, Michal Vlásek).

Město informovalo od čtvrtka 14. dubna 2016 své občany, ale také návštěvníky města místním rozhlasem. Z amplionů tedy mohli Budějovičtí slyšet každý den v 10.05, 14.05 a 18.05 hodin informace o uzavírce a dopravním kolapsu ve městě.

"Vážení spoluobčané a návštěvníci Českých Budějovic, od neděle 17. dubna bude částečně uzavřen Litvínovický most přes řeku Vltavu v Mánesově ulici. Průjezd bude umožněn pouze jedním pruhem v každém směru. Přes most nebudou moci jezdit nákladní automobily nad 7,5 tuny. Kromě autobusů a integrovaného záchranného systému nebude umožněno pravé odbočení na most z Litvínovické silnice. Vzhledem k havarijnímu stavu částí mostu je jeho oprava nezbytná a prosíme proto o trpělivost při cestách po Českých Budějovicích," hlásilo se.


Značení objízdných tras u křižovatky Mánesovy a Lidické (17. dubna 2016, Michal Vlásek).

Dopravní podnik města České Budějovice na svém webu rovněž informoval již od čtvrtka 14. dubna, že trasy ani zastávky linek MHD se sice tímto opatřením nijak nemění a pro autobusy je umožněn průjezd všemi směry, které jsou na pravidelných linkách využívány, avšak vlivem dopravního omezení dochází zejména na objízdných a alternativních trasách ke zpoždění spojů MHD.

Informační portál Vlčoun.cz bude situaci sledovat a o případných komplikacích bude čtenáře informovat.


Značky informující řidiče, jak jezdit na mostě (17. dubna 2016, Michal Vlásek).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!