Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Ostravský nástup předem:
Zprvu agrese, teď kázeň

 Veřejnost zhlédla první
bateriový RegioPanter

 Při červnové srážce vlaků
zemřeli čtyři cestující

 Za jízdné v noční MHD
neplatí pětina lidí

AKTUÁLNĚ: Po nedělních deštích stojí pět tratí

ČESKÁ REPUBLIKA - Nedělní vydané deště mají na účtu zatím dva sesuvy půdy, které omezují provoz na železnici. Lokální zaplavení kolejiště nebo přejezdů pak komplikuje železniční provoz pouze krátkodobě. 

/AKTUALNĚ K 7.33 HODIN/ Následky nedělních přívalových dešťů omezují provoz na pěti železničních tratích, nejhůře dopadly ty v Plzeňském kraji...


Poškozený násep tratě u Starého Plzence (2. června 2024, Správa železnic)

První a největší sesuv zatarasil železniční trať u Starého Plzence. Svah i se stromem se tady sesunul na jednokolejnou trať, po které kromě osobních vlaků linky P1 jezdí také rychlíky spojující západočeskou metropoli s Českými Budějovice, Jihlavou a Brnem. "Extrémní množství vody přitékající z okolí způsobilo v úseku mezi Plzní-Koterovem a Starým Plzencem sesuvy svahů a narušilo i násep trati. Provoz v místě je nyní zastaven. V pondělí lokalitu prozkoumá povolaný geotechnik a určí rozsah nezbytných oprav," uvedla Správa železnic na svém webu s tím, že podle výsledku pak zpřesní datum obnovení provozu. V současné době stále platí, že omezení by mělo skončit zítra večer. 

Druhý sesuv zastavil provoz na Švestkové dráze

Ve večerních hodinách se pak podmáčená zemina sesunula na trati mezi litoměřických horním nádražím a Lovosicemi. "Z důvodu sesuvu svahu v úseku tratě Správy železnic Litoměřice horní nádraží – Lovosice je do odvolání zavedena náhradní doprava," uvedl dopravce AŽD na svých webových stránkách. Náhradní dopravu v místě zajišťují také České dráhy. Poškození kolejiště je tady asi větší, než se předpokládalo, protože Správa železnic předpokládá zastavení provozu nejméně do konce tohoto týdne, respektive do 9. června. 


Zaplavené kolejiště v Poběžovicích (2. června 2024, Správa železnic)

K pondělnímu ránu zůstává zastaven provoz na několika tratích. Nejvíce je postižený Plzeňský kraj, kde vlaky nejezdí na třech tratích. Kromě zmíněné trati u Plzně jsou vlaky nadále mimo provoz mezi Domažlicemi a Kdyní, kde je zaplavený železniční přejezd, a v Poběžovicích, kde voda zaplavila kolejiště přímo ve stanici. Kvůli tomu vlaky nejezdí z Poběžovic do Klenčí pod Čerchovem. Na obou místech by měl být provoz obnoven během dnešního odpoledne. Až do poledne by měl být zastaven provoz mezi Lochovicemi a Jincemi na trati číslo 200. Ve všech případech již funguje náhradní autobusová doprava.

Výstraha meteorologů na vydatné dešťové přeháňky zůstává v platnosti i dnes do 20.00 hodin, deště mohou zasáhnout většinu území České republiky mimo Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj. V okresech Stod, Horšovský Týn a Domažlice v Plzeňském kraji pak až do pondělního poledne platí možnost rizika zvýšených vodních toků až na třetí stupeň povodňové aktivity. Informační portál Vlčoun.cz sleduje situaci průběžně od nedělního odpoledne a čtenáře informuje v kontinuálním zpravodajství. 

Čtěte také...
AKTUÁLNĚ: Železnici brzdí sesuvy i povodně (vydáno 2. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Zaplavené kolejiště v Poběžovicích (2. června 2024, Správa železnic)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!