Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Scania na Czechbusu ukázala nový Irizar i6S

PRAHA - Na dvanáctý ročník veletrhu autobusů a hromadné dopravy Czechbus, který se konal v listopadu v pražských Letňanech, přivezla Scania českou výstavní premiéru, a to zájezdovou Scanii Irizar i6S Efficient.

/CZECHBUS/ Tento model autobusu se vyznačuje významným snížením spotřeby paliva. Klíčem k tomu je i nahrazení klasických zrcátek kamerami....


Výstavní premiéra společnosti Scania (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

"Po loňské premiéře modelu Scania Fencer f1 máme na stánku i tentokrát výjimečný autobus. První kusy Irizaru i6S Efficient se teprve nedávno dostaly k zákazníkům. Mezi ty první v Česku patří společnost Arriva," řekl Lukáš Martinů, manažer prodeje autobus Scania pro Česko a Slovensko. Nová verze Efficient představuje zásadní vylepšení stávajícího a populárního prémiového autokaru i6S. Díky rozsáhlejšímu použití vysokopevnostní oceli a kompozitních materiálů v konstrukci nástavby je lehčí o 750 kilogramů.

Významného vylepšení doznala i aerodynamika, upravené tvarování přední části střechy a volitelná digitální zrcátka snižují odpor vzduchu o 30 procent. Podle poznatků řidičů kamery navíc usnadňují manévrování s autobusem ve stísněných prostorech. Výsledkem modelových změn je o 13 procent nižší spotřeba paliva a emisí CO2. Finančně může v případě dieselového vozidla a ceně jednoho litru nafty 36,50 korun znamenat úsporu 1,2 milionu korun v provozních nákladech během jednoho milionu najetých kilometrů. V nabídce jsou navíc rovněž verze na zkapalněný bio- nebo zemní plyn, které mohou přinést ještě významnější úsporu emisí skleníkových plynů.


Výstavní premiéra společnosti Scania (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Na stánku Scanie v hale 4 byl vystaven třínápravový autobus s 59 místy pro pasažéry s klasickým 13litrovým naftovým motorem DC13 o výkonu 450 koní (331 kW) a točivém momentu 2350 Nm. "Scania Irizar i6S Efficient je dokonalým symbolem našeho nového přístupu k autobusovému byznysu. Na našem odolném šasi s úspornými motory mohou vznikat na míru šité nástavby dokonale přizpůsobené požadavkům zákazníků a podmínkám na místních trzích," dodal Martinů.

Veletrh Czechbus ovšem nabídl i další zajímavosti. Informační portál Vlčoun.cz, který je každoročně mediálním partnerem, přinesl v první den dvanáctého ročníku veletrhu krátké online zpravodajství a následně také průběžně zveřejňuje podrobnější informace o jednotlivých vystavovatelích a vystavených autobusech a jiné techniky. 

Čtěte také...
ONLINE: Czechbus odstartoval novými busy (vydáno 21. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Výstavní premiéra společnosti Scania (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!