Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Czechbus odstartoval novými busy

PRAHA - V pražských Letňanech dnes začal třídenní veletrh Czechbus. Výrobci nejen autobusů, ale i dalších komponent tady již podvanácté v historii veletrhu odborníkům i dalším návštěvníkům ukáží novinky a trendy v dopravě.

/ONLINE/ Informační portál Vlčoun.cz byl na místě a o nejdůležitějších novinkách čtenáře průběžně informoval v tomto online zpravodajství...


Letošní veletrh Czechbus začal (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Během dnešního dne, kdy jsou každoročně na tiskových konferencích prezentovány největší novinky výrobců autobusů, budeme čtenářům přinášet průběh prvního dne veletrhu na časové ose níže v tomto článku. Čtenáři Informačního portálu Vlčoun.cz, který je hrdým mediálním partnerem veletrhu, tak díky tomu o nic nepřijdou. 

14.45 hodin:
Vážení čtenáři, naše online zpravodajství končí. V následujících dnech budeme průběžně zveřejňovat podrobnosti jednotlivých vystavovatelů včetně dalších fotografií. Děkujeme Vám za Vaši přízeň. 

14.40 hodin:
Oficiální části představování nových modelů autobusů skončily. Zájemci si ale tady přijdou na své i během následujících dvou dnů. Až do čtvrtku se tady mohou seznámit s novinkami nejen ze světa autobusů, ale třeba v kategorii informačních systémů, historických autobusů i dalších firem. Stánky tady má i jak Dopravní podnik hlavního města Prahy, tak Pražská integrovaná doprava. 

14.05 hodin:
Výrobce autobus MAN během tiskové konference připomněl své úspěchy v dodávkách autobusů dopravcům působícím ve Středočeském kraji. Například v příštím roce bude do kraje dodáno 140 autobusů. Představeny byly navíc autobusy MAN Lions Coach, MAN Lions Intercity LE. A premiérou tak kloubový autobus MAN Lions City E pro více jak 140 cestujících.


Nový trolejbus pro Prahu je velkým lákadlem (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)


13.15 hodin:
V maratonech tiskových konferencí je nyní přestávka. Novináře ještě čeká poslední tiskovka společnosti MAN, která se uskuteční od 14.00 hodin.

12.38 hodin:
Dvoukloubový, respektive tříčlánkový trolejbus pro Dopravní podnik hlavního města Prahy je oficiálně představen. Generální ředitel pražského dopravního podniku Petr Wirovski uvedl, že ještě koncem listopadu začnou jeho zkušební jízdy z Palmovky do Miškovic, ostrý provoz na lince 59 z Veleslavína na letiště bude zahájen v březnu příštího roku. Trolejbus si mohou návštěvníci veletrhu Czechbus prohlédnout během celého veletrhu do čtvrtku 23. listopadu. 

12.15 hodin:
Společnost Škoda prezentovala a symbolicky předala další trolejbus 32Tr pro Dopravní podnik města Brna. Těch už je v jihomoravské metropoli hned několik a tyto počty se podle generálního ředitele Ddopravního podniku města Brna Miloše Havránka budou zvyšovat. "Máme nejrozsáhlejší trolejbusovou síť," vyzdvihl Miloš Havránek. 


Vystavený model autobusu Crossway LE Elec (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

11.45 hodin:
Na stánku Iveco je možné vidět autobus Crossway LE Elec. Sestava sedmi bateriových článků, které autobus pohání, je umístěna na střeše autobusu. Dojezd autobusu je zhruba 400 kilometrů, což je vhodné pro městskou i krajskou dopravu.

11.33 hodin:
Právě probíhá tisková konference společnosti KAR Group a Ostra Group. Společnosti se podařilo například uspět ve výběrovém řízení Karlovarského kraje na nákup nových autobusů pro krajskou dopravu, která se tady rozjede již se začátkem ledna příštího roku. 

11.10 hodin:
Společnost SOR představila vodíkový autobus NSF 12 - hydrogen. Jde zároveň o první vůz tohoto výrobce, kde byla zrcátka nahrazena kamerovým systémem.


Ministr dopravy Martin Kupka zahájil veletrh Czechbus (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

10.25 hodin: 
Dvanáctý ročník veletrhu Czechbus je oficiálně zahájen. Například ministr dopravy Martin Kupka uvedl, že je váhodné podobné veletrhy podporovat. Po skončení slavnostního zahájení si v krátkosti prohlédl celý veletrh a odjel. V nejbližší době začne první tisková konference, kde své novinky představí společnosti SOR Libchavy. 

09.00 hodin:
Brány výstaviště v Letňanech se otevřely, veletrh Czechbus tak přivítal své první letošní návštěvníky veletrhu. Pokud si návštěvníci zakoupili vstupenky v předprodeji, vyšly na 150 korun. Při nákupu vstupenek na místě pak stojí 200 korun. Dnes je veletrh přístupný do 17.00 hodin, zítra opět od 9.00 do 17.00 hodin. 

Omluvte případné překlepy, které budou během dne opraveny. Fotografie z prvního veletržního dne zveřejníme v průběhu odpoledne, v průběhu následujících dnů Vám pak postupně přineseme samostatné obsáhlejší články vybraných vystavovatelů. 


Ilustrační foto (listopad 2022, PVA Letňany)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!