Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

TÉMA: Parciály mají nejlépe rozjeté ve Zlíně

ČESKÁ REPUBLIKA - Parciální trolejbusy u nás mají na růžích ustláno. Svědčí o tom Téma měsíce Informačního portálu Vlčoun.cz, které se zabývalo nejen současností, ale především jejich blízkou budoucností.

/TÉMA MĚSÍCE/ V řadě měst se díky nim plánuje rozšíření sítě, nejlépe pak podle čtenářů Informačního portálu Vlčoun.cz mají našlápnuto ve Zlíně...


Nejlépe podle čtenářů Vlčouna mají našlápnuto ve Zlíně (3. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

V Českých Budějovicích, Praze, Ústí nad Labem, Opavě i v dalších městech se plánuje postupně rozšiřovat provoz parciálních trolejbusů. To je zjištění sondy, kterou Informační portál Vlčoun.cz provedl v rámci Tématu měsíce. I poslední město, které provozuje trolejbusovou dopravu, ale parciální trolejbusy ještě neprovozuje, si s touto myšlenkou reálně pohrává a plánuje si jeden takový vůz vyzkoušet v provozu. Nejnovější trolejbusový provoz pak postupně rozjíždí hlavní město, kde brzy vyjedou trolejbusy na ryze první plnohodnotnou trolejbusovou linku z Palmovky do Čakovic a příští rok pak na další z Veleslavína na letiště. Je proto jasné, že parciální trolejbusy mají v České republice slibnou budoucnost.

Nejlépe se mají parciální trolejbusy ve Zlíně

Součástí listopadového Témata měsíce byla také anketa, kde jsme se ptali, kde podle čtenářů mají parciální trolejbusy nejlépe našlápnuto. Podle výsledků ankety, do které přišlo jen 35 hlasů, si čtenáři myslí, že nejlépe se mají parciální trolejbusy ve Zlíně a Otrokovicích, což si myslí 36,1% čtenářů. Druhé místo obhájilo Ústí nad Labem, pro které hlasovalo 19,4% čtenářů, bronzovou příčku pak obsadila Plzeň s 16,7% hlasů. Mezi dalšími městy pak byly například České Budějovice či Teplice. 


Jeden z devíti ústeckých parciálních trolejbusů (29. října 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Informační portál Vlčoun.cz každý měsíc kromě letních prázdnin se bude soustředit na jedno celorepublikové, případně jinak rozsáhlejší téma. Zatímco prvním tématem byly parciální trolejbusy a jejich současnosti i budoucnost, už příští týden v pondělí se zaměříme na trolejbusy typu 15Tr především v Českých Budějovicích a Ústí nad Labem. Tady se cestující posledními zástupci těchto typů stále ještě vozí. Kdy budou i tyhle poslední vozy vyřazeny? A hodlají si ponechat nějaký vůz jako historický? A jak jsou na tom s historickými patnáctkami v dalších českých městech, kde tyto legendární kloubové trolejbusy jezdily? To se čtenáři dočtou již příští týden v pondělí.

Čtěte také...
TÉMA: Parciály jsou v MHD stále oblíbenější (vydáno 6. listopadu 2023)
TÉMA: Hlasujte, kde se mají parciály nejlépe (vydáno 13. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Jeden z parciálních trolejbusů v Plzni (15. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!