Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

TÉMA: Hlasujte, kde se mají parciály nejlépe

ČESKÁ REPUBLIKA - Informační portál Vlčoun.cz se v rámci listopadového Témata měsíce čtenářům zabývá rozvojem parciálních trolejbusů. Přednosti parciálů začnou využívat v Hradci Králové, Brně či Českých Budějovicích.

/TÉMA MĚSÍCE/ Čtenáři mají nyní možnost v anketě vyjádřit svůj názor, kde podle nich mají parciální trolejbusy napříč republikou nejlépe našlápnuto...


Parciální trolejbusy v Českých Budějovicích (28. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Listopadové Téma měsíce Informačního portálu Vlčoun.cz se zabývá provozem a především rozvojem provozu parciálních trolejbusů tam, kam nevede trolejové vedení. Například v Českých Budějovicích plánují po dodání nových tří desítek parciálních trolejbusů předložit návrh na převedení autobusové linky 15 na trolejbusovou, přičemž v části trasy by vozy právě využívaly bateriový pohon. "Dále po technické stránce přichází v úvahu zavedení trolejbusových linek do některých okolních obcí, které nyní obsluhují autobusy, ačkoliv značná část dotčených linek vede zatrolejovanými úseky," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Barbora Fišer.

Hlasujte v anketě Informačního portálu Vlčoun.cz vpravo

Také Dopravní podnik města Hradce Králové hodlá po zkušenosti se zavedením linek číslo 21 a 27 s parciálními trolejbusy v tomto trendu pokračovat. "V budoucnu pochopitelně počítáme s možným rozšířením jejich provozu, tak jak si případně vyžádá poptávka veřejnosti, například do městské části Plačice," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí královéhradeckého dopravního podniku František Meduna s tím, že v budoucnu může dojít k úplné náhradě klasických trolejbusů za parciální.


Parciální trolejbus SOR v Hradci Krállvé (4. února 2019, Vlčoun/František Živnůstka)

Jediné české město, které provozuje trolejbusovou dopravu, ale bez parciálních trolejbusů, je Chomutov. Zdejší dopravní podnik má v majetku jen klasické trolejbusy, které ještě zhruba 10 let vydrží. O parciálních vozech hodlá zdejší dopravní podnik uvažovat při plánované obměně vozového parku. Do té doby by je rád vyzkoušel. "Chtěli bychom jeden na testování. Už jsme to začali řešit s výrobcem parciálních trolejbusů Škoda," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz Jaroslav Komínek, předseda představenstva Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova Jaroslav Komínek. Žádné bližší informace ani termíny zkušebního provozu nejsou známy, jsou nyní předmětem jednání.

Čtěte také...
TÉMA: Parciály jsou v MHD stále oblíbenější (vydáno 6. listopadu 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Jeden z parciálních trolejbusů v Plzni (15. června 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!