Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Návštěvníci Czechbusu opět zavítají do Letňan

PRAHA - Dvanáctý ročník veletrhu Czechbus již tento týden přiláká dopravní odborníky i laickou veřejnost do areálu pražského výstaviště v Letňanech. Výrobci autobusů i další techniky tady zájemcům představí své novinky.

Lákadlem především pro Pražany je oficiální představení nového tříčlánkového parciálního trolejbusu, který bude zajišťovat dopravu z Veleslavína na letiště...


Ilustrační foto (listopad 2022, PVA Letňany)

Veletrh Czechbus zaplní areál letňanského výstaviště od úterý 21. do čtvrtku 23. listopadu. Největší středoevropský veletrh autobusů dopravy nabídne zájemcům novinky, jako bude například dálkový luxusní model autobusu cania Irizar i6s Efficient o délce 14 metrů. Zajímavostí jsou určitě digitální zrcátka místo klasických což je prvek ve výbavě Efficient. Efficient je inovovaná verze modelu i6s, která má za cíl přinést ještě vyšší úsporu provozních nákladů, především pak paliva.

Na expozici společnosti MAN Truck & Bus bude k vidění také autobus MAN Lion´s Coach - s inovativním řešením asistenčních systémů jako například elektricky aktivní řízení či hlídání pruhů a také OptiView zpětná zrcátka a MAN Lion‘s Intercity LE 12 – příměstský low entry pro Středočeský kraj – plně odpovídající požadavkům na standardy PID (Pražská integrovaní doprava). A když už se zmínila ta Praha, tak Škodovka tady poprvé oficiálně představí tříčlánkový parciální trolejbus Škoda Solaris 24m pro Dopravní podnik hlavního města Prahy, který by měl v příštím roce začít jezdit na lince mezi Nádražím Veleslavín a Letištěm. 


Ilustrační foto (listopad 2022, PVA Letňany)

Návštěvníkům představí své technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, telematiky nebo servisní techniky firmy jako SOR, Škoda Group, Busplan, Molpir, Rošero, Daimler Buses ČR, Turancar, AD technik a řada dalších. Slavnostní zahájení veletrhu Czechbus, jehož je Informační portál Vlčoun.cz již několik let mediálním partnerem, proběhne první den veletrhu v Hale 4 od 10.00 hodin a následovat budou tiskové konference, kde budou představeny další novinky jednotlivých společností. Nově se letos bude v rámci veletrhu udělovat ocenění Grand Prix za nejlepší exponát či technologii. Vítězové pak budou vyhlášeni v rámci společenského večera druhý den veletrhu.

Vstupné je v předprodeji za 150 korun, na místě pak budou vstupenky v prodeji za 200 korun. Ve dnech 21. a 22. listopadu je veletrh otevřený od 9.00 do 17.00 hodin, v poslední den veletrhu ve čtvrtek 23. listopadu bude otevřeno také od 9.00 hodin, ale je nutné počítat s tím, že vystavovatelé v odpoledních hodinách již své stánky budou pomalu ukončovat. 

Čtěte také...
I letos Czechbus láká na novinky do Letňan (vydáno 30. října 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (listopad 2022, PVA Letňany)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!