Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Liberecké tramvaje opraví Škodovka v Ostravě

OSTRAVA, LIBEREC - Společnost Škoda opraví pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou celkem osm tramvají. Generální oprava, která vyjde na téměř 66 milionů korun, proběhne v letech 2024 a 2025 v Ostravě...

Tramvaje čeká výměna poškozených nebo zkorodovaných součástí, opravy dveří a renovace interiéru včetně kabiny řidiče...


Odstavené tramvaje před renovací v martinovském areálu (3. září 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Škoda Group provede generální opravu dalších osmi tramvají pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Generální oprava se týká čtyř vozů typu T3R.PLF a čtyř vozů typu T3R.PV. Realizace proběhne v letech 2024 a 2025 ve výrobním závodě Škoda Group v ostravském Martinově. Celková hodnota kontraktu dosahuje částky 65,5 milionu korun. Škoda Group má dlouhodobé zkušenosti s opravami a modernizacemi vozidel hromadné dopravy a toto je již druhá zakázka podobného typu pro liberecko jablonecký dopravní podnik.

"Jednou z našich hlavních předností jsou rozsáhlé zkušenosti s modernizací. Už několikrát jsme se na vlastní kůži přesvědčili o pozitivním dopadu renovovaných vozidel na kvalitu života občanů. Nová vozidla totiž výrazně zvýší bezpečnost a udržitelnost dopravy," řekl Marek Herbst, Senior Vice President of Service ve Škoda Group. Ten doplnil, že tato zakázka je již několikátá v pořadí na generální opravu vozových skříní pro Liberec. "Mám radost, že se můžeme podílet na projektu, jehož cílem je vytvořit udržitelnější a zdravější systém veřejné dopravy a zároveň přinést obyvatelům Liberce lepší zážitek z cestování," uvedl.


Průběh modernizace tramvají v ostravské Škodě (15. února 2023, Škoda)

Smlouva na opravu a modernizaci osmi kusů tramvají typu T3 rozšiřuje původní zakázku na opravu šesti skříní tramvají T3 z roku 2022, která v Ostravě aktuálně probíhá. Generální oprava zahrnuje celou řadu činností, včetně kompletního odstrojení a otryskání kovových částí, výměny poškozených nebo zkorodovaných součástí, opravy dveřních křídel či výměny vzduchovodů. Renovací projde i interiér vozidel, ve kterém dojde ke kompletní repasi stolků, sedadel a přístrojových desek kabiny řidiče.

Projekt modernizace osmi vozů bude realizován v letech 2024 a 2025 a celková hodnota zakázky je 65,5 milionu Kč. Opravárenské a modernizační práce proběhnou v ostravském závodě Škoda Group v Martinově, kde probíhají práce na celé řadě tramvajových zakázek pro český i zahraniční trh. Firma pod původním označením Ekova bývala dceřinou společností Dopravního podniku Ostrava. V roce 2020 ale došlo k jejímu prodeji právě pod hlavičku společnosti Škoda Transportation, ke slavnostnímu převodu došlo až v roce 2021.

Čtěte také...
- Ostrava prodala Ekovu, kupuje ji Škodovka (vydáno 7. července 2020)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vozy jsou odstrojeny až na holý skelet (11. listopadu 2022, Škoda)

Modernizace a opravy vozidel hromadné dopravy jsou oblíbenou variantou pro dopravní podniky, protože poskytují efektivní a ekonomické řešení ve srovnání s nákupem zcela nových tramvají. Velkou výhodou modernizace tramvají prostřednictvím komplexních oprav je výrazné zvýšení spolehlivosti a bezpečnosti. Modernizované tramvaje procházejí důkladnými kontrolami a renovacemi, které zajišťují, že splňují nejvyšší standardy výkonu a pohodlí cestujících. 

Opravny se ale nesoustředí jen na modernizaci vozidel. Mezi nejzajímavějšími zakázkami, které se v ostravských dílnách provedly, byla například také renovace dvou historických tramvají typu T2 pro pražský dopravní podnik prováděné v 2019. Ten je odkoupil právě od libereckého dopravního podniku. Renovace tramvají typu T2 nebyla pro společnost žádnou jednoduchou záležitostí. Řada technických výkresů je prakticky nedohledatelná, a to ani v soukromých archivech, stejně tak výroba náhradních dílů již byla dávno ukončena a jejich vytěžení z jiných tramvají již nebylo možné. I proto se Ekova soustředila na rady pamětníků. Samotné renovační práce probíhaly v mnohdy netradičních podmínkách a tak říkajíc na koleni.

Čtěte také...
- Ekova zrenovovala dvě tramvaje T2 pro Prahu (vydáno 18. prosince 2019)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Takových tramvají opraví Škodovka dalších osm (3. září 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!