Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostrava prodala Ekovu, kupuje ji Škodovka

OSTRAVA - Skupina Škoda Transportation podepsala smlouvu o koupi stoprocentního podílu v ostravské firmě Ekova Electric. K samotnému převodu podílu na skupinu Škoda Transportation dojde v roce 2021.

Vstup silného partnera v podobě Škodovky přispěje k dalšímu rozvoji Ekovy, zaručen je také servis vozidel pro ostravský dopravní podnik...


Z dílen ostravské Ekovy pochází i trolejbus Electron (26. listopadu 2019, Filip Vlček).

O osudu Ekovy se spekuluje řadu let. "Jsem rád, že období nejistoty a dohadů končí a firma, která před bezmála deseti lety vznikla vyčleněním z Dopravního podniku Ostrava, se nově stává součástí silné a rychle expandující tuzemské skupiny Škoda Transportation. Je to dobrá zpráva pro Ekovu a její zaměstnance, kteří budou mít příležitost naplno využít svůj potenciál a technický um, pro náš dopravní podnik, ale i pro celé město a region. Jednání o prodeji Ekovy nebyla jednoduchá, byla ale vedena korektně a vyústila v dohodu, se kterou můžeme být spokojeni,“uvedl ostravský primátor Tomáš Macura.

Zásadní zprávou je, že díky podpisu smlouvy padlo nejen rozhodnutí o budoucnosti firmy Ekovy, ale je tím také definitivně dáno, že v Ostravě bude vybudováno nové unikátní kompetenční centrum. "Bude zaměřené na tradiční opravy a modernizace vozidel pro Dopravní podnik Ostrava, ale i pro další dopravní podniky. Díky odbornosti a dlouholetým zkušenostem zaměstnanců zde budeme provádět i výrobu nových tramvají, elektrobusů či trolejbusů pro současné i budoucí zákazníky skupiny Škoda," vysvětlil předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina s příslibem nových investic do závodu.


Ekova se soustředí také na rekonstrukce tramvají (12. prosince 2019, Filip Vlček).

Škoda Transportation v Moravskoslezském kraji působí dlouhodobě. Do Ostravy se například koncentruje technologické know-how v oblasti řídících, multimediálních a diagnostických systémů v rámci dceřiné společnosti Škoda Digital. Přímo v Ostravě působí významná dceřiná firma Škoda Vagonka, zaměřená na oblast vývoje a výroby kolejových vozidel. "I díky investicím skupiny Škoda Transportation se Ostravsko stává centrem komplexního řešení moderních dopravních systémů. V oblasti dopravy jsme jedním z lídrů proměny," doplnil místopředseda představenstva skupiny Škoda Transportation Tomáš Ignačák. 

"Dopravní podnik Ostrava, jako vlastník Ekova Electric, při správě této společnosti jako řádný hospodář trvale usiloval o zvýšení nebo alespoň o udržení hodnoty svěřeného majetku, zaměstnanosti kvalifikovaných lidí a konkurenceschopnosti. Došli jsme ale k odbornému závěru, že prodej silnému investorovi je pro nás v daném čase a místě nejvýhodnější variantou. Ostatní možnosti jsou pro nás nepřiměřeně velkým rizikem. Věřím, že výběr nového majitele bude přínosem pro všechny zúčastněné strany a historie potvrdí správnost tohoto rozhodnutí," řekl ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Vůz byl testován v pražském provozu (26. listopadu 2019, Filip Vlček).

Společnost Ekova se stává další důležitou součástí rozvoje celé skupiny Škoda Transportation, kterou v dalších letech čeká významný růst objemu produkce. "Chceme maximálně využít zkušeností a znalostí zaměstnanců společnosti. Plánujeme rozšiřovat výrobu a vytvářet v Ostravě pracovní místa v řadě profesí, od dělnických až po špičkové vývojářské," konkretizoval Tomáš Ignačák s tím, že z růstu firmy bude těžit i řada místních subdodavatelských firem. "Budeme se tak spolupodílet se na rozvoji celého regionu," dodal závěrem Ignačák. 

Skupina Škoda Transportion je v ostravském regionu silná nejen coby zaměstnavatel. Spolupracuje například se Science centrem Dolní oblast Vítkovice, podporuje fotbalový klub Baník Ostrava, je součástí Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, podporuje organizace pro podporu onkologicky nemocných pacientů i kulturní, společenské a další aktivity města a kraje. 


Pro pražský DP Ekova zrenovovala dvě tramvate typu T2 (12. prosince 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!