Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stavbaři opravují kruháč u Duhy, MHD se vrátí

OSTRAVA - Oprava kruhového objezdu v Porubě u Duhy míří do finále. Kvůli stavebním pracím musely na objízdné trasy vyjet autobusové linky městské dopravy, zpátky do původních jízdních řádů se doprava vrátí už v úterý 30. května...

Ačkoliv v prvních dnech převládaly tradiční zmatky, nyní se situace uklidnila a v současné době si cestující na výluku zvykli...


Stavební právě na kruhovém objezdu u Duhy (23. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Špatný stav kruhového objezdu v Porubě poblíž obchodního domu Duha si vynutil jeho opravu. Kvůli tomu je od minulého pondělí 15. května výrazně omezena doprava na křižovatce ulic 17. listopadu a Bedřicha Nikodéma. Kvůli uzavírce frekventované části ulice, která tvoří pomyslnou výpadovku z Ostravy na Hlučín, se na více než dva týdny musely změnit trasy devíti autobusových linek, a to 40, 43, 44, 47, 48, 49, 58, 78 a 88. Zastávky Duha a Pustkovec pak pro většinu linek byly přemístěny.

"Duha je jedním z nejvýznamnějších dopravních uzlů v Porubě. Uzavírka tak jistě přinese velké komplikace jak řidičům, tak cestujícím, kteří využívají městskou hromadnou dopravu. Pěvně věřím, že vlastník komunikace bude postupovat co nejrychleji a udělá maximum, aby uzavírka byla co nejkratší. Očekáváme, že ve výsledku oprava přinese zlepšení současného nevyhovujícího stavu," uvedla před samotnými pracemi starostka městského obvodu Poruba Lucie Baránková Vilamová.


Autobusové linky musely na objížďky (23. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

"Snažili jsme se pro místní zajistit po dobu výluky hlavně spojení s vyhledávaným cílem - nákupním centrem s hypermarketem Globus. Upravili jsme proto trasu linky číslo 49, která toto spojení umožní. Chtěli jsme také zachovat podobný počet spojů přes zastávky Bedřicha Nikodéma, Heyrovského a Jana Šoupala, a tak jsme zde odklonili linku číslo 44," potvrdil před zahájením prací generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Stáhněte si...
- Schema autobusových linek v Porubě během výluky si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik Ostrava)


Provizorní zastávka u Duhy v Průběžné ulici (23. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Autobusová linka číslo 40 jezdí odklonem přes Průběžnou a Martinovskou ulici přes zastávku Dílny DP Martinov, stejnou trasou je pak odkloněna také autobusová linka číslo 48. Linka číslo 43 je pak odkloněna přes ulice Průběžná, Opavská a Bedřicha Nikodéma, podobně po Opavské a ulici Bedřicha Nikodéma je pak řešen také odklon linka číslo 49. Linka číslo 44 jede odklonem přes ulici Bedřicha Nikodéma, linky číslo 47 a 88 jsou odkloněny po Opavské ulici. Také linka číslo 58 jede odklonem přes Martinovskou, po Průběžné a Opavské je pak odkloněna linka číslo 78.

Dopravní omezení se dotkne také krajské autobusové linky číslo 75 spojující Porubu s Hlučínem. Tato linka je vedena odklonem po Opavské a Průběžné a zastavuje také na provizorní zastávce Duha a pak až na zastávce VŠB-TUO. Stejným odklonem pak jede také autobusová linka 445, která z točny Opavská jede ulicí Opavská přímo k VŠB. Původní trasou jezdí jen autobusové linky číslo 35 a 39. 


MHD se vrátí už v úterý 30. května (23. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Pro linky číslo 40, 43, 48, 75 a 78 je zřízena provizorní zastávka Duha v Průběžné ulici, provizorní zastávka byla zřízena také na Pustkovci pro linky číslo 43 a 49, a to u vjezdu na parkoviště supermarketu Lidl. "Odklonové trasy jednotlivých linek a umístění zastávek pro konkrétní spojení najdou cestující na dpo.cz/vyluka-duha," doplnila tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Dopravce upozornil, aby cestující věnovali pozornost staničení spojů autobusových linek, protože například na zastávkách Slavíkova a Poruba, garáže dojde pro linku číslo 49 k obrácenému směrování tras linek. 

Čtěte také...
- Porubské linky se na dva týdny výrazně změní (vydáno 12. května 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Autobusová linka číslo 48 najíždí na objízdnou trasu (23. května 2023, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!