Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Porubské linky se na dva týdny výrazně změní

OSTRAVA - Cestující, kteří využívají ostravskou městskou dopravu v Porubě, se musí obrnit trpělivostí. Od pondělí 15. května tady začne rekonstrukce křižovatky u Duhy, kvůli které se změní trasa hned několika autobusových linek...

Celkem devět autobusových linek tak bude jezdit po objízdné trase, zcela uzavřena bude část ulice 17. listopadu od Pustkovce po zastávku Duha...


Autobusová linka číslo 58 změní trasu (16. března 2020, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Ostravské komunikace se od pondělí 15. dubna vrhnou na rekonstrukci okružní křižovatky u Duhy. Ulice Bedřicha Nikodema bude uzavřena pro všechny vozidla kromě autobusů městské hromadné dopravy, část ulice 17. listopadu pak bude v úseku od Pustkovce po křižovatku s ulicí Průběžnou pak bude uzavřena úplně. Kvůli uzavírce frekventované části ulice, která tvoří pomyslnou výpadovku z Ostravy na Hlučín, se změní trasy devíti autobusových linek, a to 40, 43, 44, 47, 48, 49, 58, 78 a 88.

Práce potrvají dva týdny a měly by skončit 29. května. Zastávky Duha a Pustkovec budou přemístěny. "Snažili jsme se pro místní zajistit po dobu výluky hlavně spojení s vyhledávaným cílem - nákupním centrem s hypermarketem Globus. Upravili jsme proto trasu linky číslo 49, která toto spojení umožní. Chtěli jsme také zachovat podobný počet spojů přes zastávky Bedřicha Nikodéma, Heyrovského a Jana Šoupala, a tak jsme zde odklonili linku číslo 44," uvádí generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Pozor by měli dát také cestující na lince číslo 46 (16. března 2020, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

"Duha je jedním z nejvýznamnějších dopravních uzlů v Porubě. Uzavírka tak jistě přinese velké komplikace jak řidičům, tak cestujícím, kteří využívají městskou hromadnou dopravu. Pěvně věřím, že vlastník komunikace bude postupovat co nejrychleji a udělá maximum, aby uzavírka byla co nejkratší. Očekáváme, že ve výsledku oprava přinese zlepšení současného nevyhovujícího stavu," věří starostka městského obvodu Poruba Lucie Baránková Vilamová. 

"Odklonové trasy jednotlivých linek a umístění zastávek pro konkrétní spojení najdou cestující na dpo.cz/vyluka-duha," doplnila tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. Dopravce upozorňuje, aby cestující věnovali pozornost staničení spojů autobusových linek, protože například na zastávkách Slavíkova a Poruba, garáže dojde pro linku číslo 49 k obrácenému směrování tras linek. Linky číslo 35 a 39 pojedou po svých trasách beze změn.

Stáhněte si...
- Schema autobusových linek v Porubě během výluky si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik Ostrava)


Trasu změní také autobusová čtyřicítka (16. března 2020, Vlčoun.cz/Filip Vlček)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!