Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

PŘEHLED: Jak vám pofrčí spoje v závěru roku?

ČESKÁ REPUBLIKA - Konec roku je tradičně spjat i s omezením železniční, autobusové a městské hromadné dopravy. Informační portál Vlčoun.cz nabízí kompletní přehled, jak pojedou vlaky i MHD ve větších městech.

Konkrétní údaje o svých spojích cestující najdou na webech dopravců, aktuální spoje najdou cestující také v internetových vyhledávačích...


Noční železniční doprava značně o svátcích poleví (nedatováno, České dráhy)

Regionální autobusová doprava a vlaky pojedou podle platných jízdních řádů, omezení konkrétních spojů je již totiž zapracováno do jízdních řádů. Největší omezení se dotkne spojů na Štědrý den, kdy bude provoz většiny vlaků utlumen mezi 16.00 až 18.00 hodinou. Vybrané mezinárodní vlaky pojedou beze změny, pozor si ale musí dát cestující především u osobních a spěšných vlaků, které ve většině případů vůbec nejedou. Výjimkou jsou osobní vlaky u velkých aglomerací, jako je Praha, Brno či Ostrava, kde některá spojení zůstávají zachována. Podobný rozsah čeká také autobusovou dopravu.

Naopak ve středu 25. prosince, a následně shodně také ve středu 1. ledna 2020, bude provoz vlaků zahájen v období mezi 6.00 až 7.00 hodinou. A omezený provoz bude také na druhý svátek vánoční ve čtvrtek 26. prosince. Cestující by měli dbát pozornosti a sledovat inverzní poznámky v jízdních řádech u konkrétních spojů. Například inverzní údaj 10 označuje vlaky, které nejedou 24. a 31. prosince, číslice 11 označuje vlaky, které nejedou 25. prosince a 1. ledna a třeba číslice 16 označuje vlaky, které nejedou 24. prosince.


Noční provoz městské dopravy v Praze začne dřív (24. prosince 2017, Vlčoun.cz/Archiv)

PRAHA: Městská hromadná doprava v Praze bude letos na Štědrý den jezdit podle sobotních jízdních řádů, vlaky podle nedělních jízdních řádů. Denní provoz metra, tramvají, autobusů, lanovky na Petřín i přívozů bude ukončen zhruba v 18.00 hodin. Noční spoje vyjedou zhruba v 18.00 hodin a budou v provozu do druhého dne až do 7.00 hodin. Podrobnosti na Vlčoun.cz ZDE.

STŘEDOČESKÝ KRAJ: Cestující na linkách zařazených do systému Pražské integrované dopravy a Integrované dopravy Středočeského kraje musí dbát zvýšené pozornosti poznámkám u jednotlivých spojů, protože provoz je omezen. Více na webu ROPIDu ZDE. Také v Mladé Boleslavi bude v závěru roku omezen provoz městské dopravy. Více na webu dopravce ZDE.

JIHOČESKÝ KRAJ: V Českých Budějovicích bude na Štědrý den provoz linek číslo 2, 3, 5, 9, 21, 22 a 23 bez jakéhokoli omezení dle jízdních řádů platných pro víkendy a svátky. Provoz ostatních linek bude postupně ukončen v odpoledních hodinách. Na Silvestra bude zajištěn bez omezení provoz linek číslo 2, 3, 4, 5, 8, 9, 14, 21, 22 a 23 bez jakéhokoli omezení dle jízdních řádů platných pro prázdniny, ostatní linky budou opět večer předčasně ukončeny. Provoz nočních linek 53 a 59 zůstává nadále dočasně pozastaven. Více na webu dopravce ZDE.


Noční MHD v Budějovicích nejezdí, omezí se i denní linky (nedatováno, Michal Vlásek)

PLZEŇSKÝ KRAJ: Plzeňské tramvaje, trolejbusy a autobusy budou v provozu podle nedělních jízdních řádů až do 19.00 hodin, poté bude zachován omezený provoz vybraných linek v nepravidelných intervalech v rozmezí od 50 do 60 minut. Na Silvestra pak bude provoz veden podle prázdninových jízdních řádů také do 19.00 hodin, a dále podle zvláštních jízdních řádů. Ve dnech 25. prosince a 1. ledna budou tramvaje a trolejbusy v provozu podle nedělních jízdních řádů, autobusy pak vyjedou v době od 7.00 do 8.00 hodin. Více na webu dopravce ZDE.

KARLOVARSKÝ KRAJ: V Karlových Varech jsou informace o posledních spojích na Štědrý den a na Silvestra a o prvních spojích 25. prosince a 1. ledna stejně, jako v loňském roce, uvedeny přímo v jízdních řádech. Cestující tak hned na první pohled, díky poznámkách u jednotlivých spojů, poznají konkrétní spoje, které ještě pojedou a naopak které již nepojedou.

ÚSTECKÝ KRAJ: Provoz během svátků se nijak neliší od předchozích let. Na Štědrý den bude provoz denních linek ukončen v 19.00 hodin, na Silvestra ve 21.00 hodin, následně bude zahájen provoz nočních linek číslo 41, 42, 43 a 46. Denní provoz 25. prosince a 1. ledna bude obnoven okolo 8.00 hodiny. Dílčí změny během závěru roku jsou provedeny také na autobusových linkách číslo 9, 15, 19 a 27, trolejbusové linky číslo 58 a 59 nejezdí. Více na Vlčoun.cz ZDE.

LIBERECKÝ KRAJ: Také v Liberci a Jablonci nad Nisou jsou informace o posledních spojích na Štědrý den ana Silvestra a o prvních spojích 25. prosince a 1. ledna uvedeny přímo v jízdních řádech. Cestující tak nemusí informace hledat nikde na internetu.


Noční v Ústí nad Labem pojedou již od 19.00 hodin (24. prosince 2015, František Živnůstka)

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Ve čtvrtek 24. prosince bude provoz většiny linek v Hradci Králové ukončen v 19.00 hodin, dále pak bude zajištěn provoz dle upraveného jízdního řádu na linkách číslo 2, 3, 7, 22, 24, 27. V první den nového roku bude denní provoz zahájen na linkách číslo 1, 3, 7, 9, 14 a 24 od 6.00 hodin, na ostatních linkách bude provoz zahájen od 8.00 hodin. Podle pravidelného jízdního řádu dokončí svou jízdu všechny spoje, které mají odjezd z výchozí zastávky nejpozději v 18.59 hodin. Po zastavení pravidelného provozu pojedou pouze spoje podle upraveného jízdního řádu. Ten cestující najdou na webu DP. Více na Vlčoun.cz ZDE.

PARDUBICKÝ KRAJ: Na Štědrý den jede městská doprava v Pardubicích jako ve svátek a končí provoz mezi 18.00 až 19.00 hodinou. Spoje, které na Štědrý den nejedou, jsou vyznačeny přímo v jízdních řádech jednotlivých linek. Ve večerních hodinách potom vyjedou mimořádné spoje na linkách číslo 2, 5 a 6. Organizace provozu na Silvestra bude podobná.

KRAJ VYSOČINA: I letos vydal Dopravní podnik města Jihlavy jen velmi obecnou informaci o organizaci provozu trolejbusové a autobusové dopravy. Až do Nového roku nejsou v provozu dělnické linky číslo 31 a 32. Jinak ale provoz na ostatních linkách bude po dobu vánočních svátků bez výraznějších omezení.


Na Štědrý den pojedou bez omezení linky X4 a 7 (14. prosince 2020, František Živnůstka)

JIHOMORAVSKÝ KRAJ: Na Štědrý den 24. prosince bude zhruba do 15.00 hodin v Brně doprava na všech linkách vedena podle jízdních řádů pro soboty, na Silvestra pak do 20.00 hodin. Poté denní linky postupně ukončí provoz a dále pojedou jen noční autobusové linky se spojením v uzlu Hlavní nádraží v časech od 17.00 hodin, respektive na Silvestra od 20.00 hodin, v půlhodinových intervalech až do 23.00 hodin a dále v běžném nočním provozu. Do 23.00 hodin budou noční autobusové linky posilovány spoji tramvajových linek 1, 4, 8, 9 a 12 a posilovými spoji na vybraných nočních autobusových linkách. Více na Vlčoun.cz ZDE.

OLOMOUCKÝ KRAJ: Na Štědrý den bude tramvajový provoz v Olomouci bude vypraven dle jízdních řádů pro dny pracovního klidu. V dopoledních hodinách bude provozován bez úprav, v odpoledních hodinách budou linka U po 17.00 hodině a linka číslo 3 po 19.00 hodině předčasně ukončeny. Linky X4 a 7 budou vedeny bez omezení. Autobusy pojedou podle jízdních řádů, ale provoz bude předčasně ukončován způsobem, že po 12.00 hodině nebudou v provozu vybrané spoje a po 17.00 hodině úplně ukončen. V poslední den roku pak budou tramvaje a autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů bez výraznějších. Více na Vlčoun.cz ZDE.

ZLÍNSKÝ KRAJ: Zvláštní omezení bude uplatněno ve večerních hodinách na Štědrý den v úterý 24. prosince a poslední den v roce v úterý 31. prosince. Pro večerní omezení po 17.00 hodině na Štědrý den a po 21.00 hodině na Silvestra platí samostatné jízdní řády. Na páteřních trasách na Jižní Svahy a do Otrokovic se budou trolejbusové linky 6 a 2 střídat. V úterý 31. prosince, přestože jde o pracovní den, budou jezdit vozidla MHD podle jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky. Více na webu dopravce ZDE.

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ: Na Štědrý den 24. prosince budou ostravské tramvaje, trolejbusy a autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů. Denní linky budou v provozu až do 16.30 hodin, kdy začne postupný útlum provozu a prodlužování intervalů. V provozu pak budou vybrané denní linky v delších intervalech tak, aby byla zajištěna základní dopravní obslužnost města a noční linky budou v provozu podle platných jízdních řádů. Více na Vlčoun.cz ZDE. Opava na Štědrý den tradičně mezi 15.30 až 16.30 hodin přeruší provoz úplně, stejně tak na Silvestra mezi 19.30 až 20.30 hodin. Noční linky nebudou v provozu vůbec, denní linky následující den vyjedou okolo 7.00 hodiny. Více na webu dopravce ZDE.


Také Ostrava během svátků omezí večerní spoje (26. října 2016, Ondra Kašpárek)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!