Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jezdí málo lidí, v Jihlavě tak prodlouží intervaly

JIHLAVA - Velký úbytek cestujících v kombinaci s koronavirovými vládními opatřeními je důvodem rozsáhlejšího omezení provozu městské dopravy v Jihlavě. K němu dojde s platností od středy 21. října do odvolání.

Na největší změny se cestující musí připravit v trolejbusové dopravě, kde dojde k výraznému celodennímu prodloužení intervalů...


Spoje městské dopravy pojedou v delších intervalech (21. srpna 2020, František Živnůstka)

Vládou zaváděná opatření proti šíření koronaviru se negativně promítají do vytíženosti spojů Dopravního podniku města Jihlavy. Necestují teď hlavně žáci a studenti, výrazně ubývají ale i další cestující. Spoje bude nutné redukovat. V některých časech jezdí trolejbusy a autobusy po Jihlavě prázdné. Celkem už během října klesly tržby Dopravnímu podniku v Jihlavě o více než 25 procent proti plánům vycházejícím z října 2019. Dopravní podnik proto omezí provoz městské dopravy.

S platností od středy 21. října dojde v pracovních dnech k omezení v trolejbusové dopravě. Linky A a B pojedou v době od 5.00 do 8.00 a dále také od 12.00 do 16.30 hodin namísto dosavadních 12 minut každých 15 minut, mimo špičku pak každých 20 minut. Nově budou také zrušeny spoje jedoucí po 23.00 hodině. Na lince C se zruší jen dva spoje po 21.00 hodině, na linkách D a F je ale prodloužen celodenní interval na 30 minut a současně je také zrušen jeden večerní spoj. Autobusová linka 5 nově pojede každou hodinu. Ostatní autobusové linky beze změn.


Změněny budou linky A, B, C, D, F a autobus linky 5 (21. srpna 2020, František Živnůstka)

"Redukce je nevyhnutelná, musíme začít ještě výrazněji šetřit na elektřině i pohonných hmotách, na uvolněné řidiče zatím naštěstí můžeme čerpat vládní program Antivirus B," vysvětlil ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner s tím, že tato opatření ušetří v provozu každý jeden autobus a čtyři trolejbusy a také práci šesti řidičů. Ztráta na letošním jízdném byla ke konci září 2020 na úrovni 6,8 milionů korun, odhad ztráty za říjen je 1,6 milionu korun. "Vývoj v listopadu a prosinci si netroufáme odhadnout," dodal Jaroslav Vymazal, radní Jihlavy pro oblast dopravy.

K první redukci spojů došlo již minulý týden od pátku 16. října. Zrušena byla noční linka N a brzký ranní přejezdový spoj na lince D s odjezdem z Hlavního nádraží ve 03.52 hodin. Už od středy 14. října nejedou také školní spoje označené v jízdních řádech poznámkou 'jede ve dnech školního vyučování'.


'Pětka' pojede nově každou hodinu (21. srpna 2020, František Živnůstka)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!