Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Na veřejnost, i do MHD, jen v roušce

ČESKÁ REPUBLIKA - Zákaz vstupu do vozidla městské dopravy, ale také obecně na veřejnost, začal od dnešní půlnoci platit plošně v celé republice. Dopravci mají dokonce právo takového cestujícího z přepravy vykázat.

/AKTUALIZUJEME/ Informační portál Vlčoun.cz průběžně aktualizuje online zpravodajství o vývoji situace ve veřejné dopravě...


MHD v Ostravě není zdarma, nástup předem je zakázaný (16. března 2020, Filip Vlček).

Vláda České republiky ve středu vydala nařízení, podle kterého je nošení roušky na veřejnosti povinné. Týká se to kromě státních, krajských, městských a obecních budov, zdravotních středisek a supermarketů také prostředků veřejné hromadné dopravy, ať už jde o vlaky, tramvaje, trolejbusy či autobusy. Policie dodržování zákazu kontroluje napříč republikou, dopravní společnosti mají dokonce právo takového cestujícího nepřipustit k dopravě, respektive jej z vozu vykázat.

PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍHO:
Praha: Od středy je omezen provoz metra B, ode dneška také na trasách A a C.
Střední Čechy: Kraj ukončí provoz nočních regionálních autobusů.
Brno: Tramvajová doprava jezdí bez zásadních omezení.
Ostrava: Do všech vozů je zákaz nastupování přednimi dveřmi.
● Informační portál Vlčoun.cz sledoval aktuální situaci online:


OBNOVIT STRÁNKU


13.00 hodin (ČR):
Vážení čtenáři, ukončujeme online zpravodajství v souvislosti s dopady zákazů proti šíření koronaviru na dopravu. Vzhledem k tomu, že nejaktuálnější informace o řešení dopravy v jednotlivých krajích a městech najdou cestující především na webech jednotlivých dopravních společností, online zpravodajství ukončujeme úplně. Tématu se budeme věnovat průběžně v samostatých článcích v následujících dnech. Informační portál Vlčoun.cz, s ohledem na aktuální situaci, také dočasně utlumí svůj provoz. Děkujeme za pochopení a přejeme jen samé dobré zprávy.

12.09 hodin (Moravskoslezský kraj):
Moravskoslezský kraj je prvním krajem, který výrazněji omezuje provoz železniční i autobusové dopravy. Zastaven je provoz turistických linek, omezen jeka provoz dalších spojů, které nesouvisí a nezkomplikují obyvatelům kraje cestu do zaměstnání. "Půjde o ty spoje, které neslouží k dopravě do zaměstnání, například linky zajíždějící na zastávku Stodolní v Ostravě, turistické linky a některé další," dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jakub Unucka s tím, že počet vypravených spojů klesne o 1 až 2 procenta.
Čtěte také: Moravskoslezský kraj omezuje autobusy i vlaky (vydáno 19. března 2020).

11.37 hodin (Ústecký kraj):
Vedení Ústeckého kraje oznámilo, že od noci z pátku na sobotu omezí noční autobusové spoje v kraji. Noční městská doprava v Děčíně a Ústí nad Labem již byla zrušena v průběhu týdne. Současně s tím je také odloženo zahájení provozu sezónních železničních, autobusových a lodních linek. "Ostatní vnitrostátní autobusová vlaková doprava v Dopravě Ústeckého kraje je zachována dle platných jízdních řádů," ubezpečil web Dopravy Ústeckého kraje.

11.12 hodin (ČR):
Cestující jsou ve veřejné dopravě spořádaní. Sonda, kterou redaktoři Informačního portálu Vlčoun.cz provedli prostřednictvím webových kamer ve větších městech, ukázala, že lidé roušky z valné většiny nosí. Dopravní podniky mají přitom oprávnění cestující bez roušky vykazovat z přepravy. Nošení roušek je od dnešního rána povinnost, kterou nařídila Vláda České republiky na svém středeční jednání.

10.35 hodin (Kolín):
Okresní autobusová doprava Kolín, která zajišťuje městskou autobusovou dopravu v Kolíně, zavádí po dohodě s vedením města Kolína další preventivní opatření s cílem minimalizovat riziko šíření nákazy koronavirem. Dopravce zajišťuje desinfekci vozidel městské dopravy, pořídil stroje pro ozónové čištění vozidel a do autobusů je stejně, jako v celém kraji, zákaz vstupu předními dveřmi.
Čtěte také: OAD Kolín desinfikuje autobusy, má i ozonovač (vydáno 19. března 2020)


Kolínská MHD dbá na maximální hygienu a čistotu (13. března 2020, František Živnůstka)

09.49 hodin (Brno):
Dopravní podnik města Brna, pro zajištění vyšší čistoty městské hromadné dopravy, zavedl desinfekci vozidel také na vybraných konečných zastávkách. Pro tyto účely vyčlenil dvacítku zaměstnanců, kteří pracují v sedmi stálých a jednom mobilním týmu. "Jejich úkolem je na sedmi konečných zastávkách desinfikovat madla a rukojeti ve vozech. Cílem je, aby byly naše vozy kromě večerní desinfekce očištěny v průběhu dne ještě miniálně jednou," uvedl dopravní podnik na sociálních sítích.

09.21 hodin (Praha):
Hlavní město se připravuje na omezení v dopravě. Zatímco dosud byl omezen jen večerní provoz autobusů a celodenně byly prodlouženy intervaly metra, od víkendu bude omezena prodloužení intervalů noční doprava. A od začátku příštího týdne pak bude omezena také tramvajová doprava. Prodlouženy budou intervalu o 1 až 2 minuty, po 22.30 hodině pak bude předčasně ukončen provoz několika tramvajových linek. Všechny linky ovšem zůstávají v provozu.
Čtěte také: Praha začíná omezovat provoz metra i tramvají (vydáno 18. března 2020)

08.52 hodin (Olomouc): 
Ode dneška je zaveden prázdninový autobusový provoz. Informovala o tom tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová s tím, že omezení platná pro linky číslo 12, 16 a 19 jsou uvedena v platných jízdních řádech. V současnosti již platí také omezení provozu tramvají, které ísto běžného intervalu 12 minut jezdí každých 15 minut. "Nasazení souprav se od 16. března monitoruje a případně v průběhu příštího týdne redukovat," dodala Martina Krčová.

08.30 hodin (ČR):
Informační portál Vlčoun.cz spouští online zpravodajství o vývoji situace okolo šíření koronaviru a jeho důsledcích na veřejnou dopravu.


Cestujícím je zakázáno nastupovat předem (16. března 2020, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!