Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

PŘEHLED: Konec roku omezí veřejnou dopravu

ČESKÁ REPUBLIKA - Konec roku s sebou přináší také omezení provozu městské hromadné dopravy v řadě českých měst. Nejinak tomu je také letos, kdy bude provoz městské dopravy omezen či předčasně ukončen.

Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře připravil téměř kompletní přehled, jak se bude ve většině krajských měst jezdit...


Pražská doprava bude výrazně omezena (rok 2017, Jakub Lachout).

Jak pojede městská doprava na přelomu roku v jednotlivých městech (dle abecedy)?

BRNO - Brněnský dopravní podnik plánuje na Štědrý den utnout denní linky městské dopravy už po 16.00 hodině, na Silvestra pak denní linky dojezdí až po 20.00 hodině. Místo nich vyjedou noční linky N89 až N99. Více v článku ZDE.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V období od 23. prosince do 2. ledna se bude městská doprava řídit prázdninovými jízdními řády. O sobotách, nedělích a svátcích budou spoje jezdit dle jízdních řádů pro víkendový provoz. Od 1. ledna navíc dochází k trvalým změnám. Více v článku ZDE.

HRADEC KRÁLOVÉ - V některých dnech v období svátků ke konci a na přelomu roku bude jako každoročně provoz upraven. Některé denní spoje pojedou na Štědrý den a na Silvestra podle zvláštních jízdních řádů. Více v expresu ZDE.

LIBEREC - Především okolo Štědrého večera a následně také na přelomu roku bude provoz městské hromadné dopravy v těchto městech výrazně zkrácen. Cestující o tom ale informují poznámky v jízdních řádech. Více v expresu ZDE.

OLOMOUC - Tradiční omezení provozu městské dopravy se letos uskuteční ve dnech 24. prosince až 31. prosince i v Olomouci. Zatímco provoz na Štědrý den zůstane zachován jen na dvou tramvajových linkách, na Silvestra bude téměř beze změny. Více v expresu ZDE.

OPAVA - V čase letošních vánočních svátků bude opavská MHD obsluhována obdobně jako v minulých letech. A stejně, jako v minulých letech musí cestující počítat s tím, že o štědrovečerní a silvestrovské noci nepojede ani spoj. Více v expresu ZDE.

OSTRAVA - Během vánočních a novoročních svátků dojde na linkách Dopravního podniku Ostrava k omezení dopravy. Cestující musí se změnami oproti jízdním řádům počítat především okolo Štědrého dne a Silvestra. Více v článku zde.

PARDUBICE - Dopravní podnik města Pardubic zatím zveřejnil informace týkající se provozu městské hromadné dopravy na Štědrý den. V neděli 24. prosince bude provoz ukončen mezi 18.00 a 19.00 hodinu se zachováním určitých spojů. Více v expresu ZDE.

PLZEŇ - Na sníženou přepravní poptávku v období od 23. prosince do 2. ledna reagují kromě ostatních také Plzeňské městské dopravní podniky. Ty především na Štědrý den a na Silvestra omezí provoz městské hromadné dopravy. Více v expresu ZDE.

PRAHA - I letos dojde v období Vánoc, Silvestra a Nového roku k úpravám jízdních řádů linek městské dopravy. Zkrácen bude denní provoz na Štědrý den, posílena bude naopak silvestrovská noc. Informoval o tom ROPID. Více v článku ZDE.

ÚSTÍ NAD LABEM - Vánoční provoz v severočeské krajské metropoli oproti předchozím rokům velké změny nepřinese. I letos spoje na Štědrý večer dojezdí okolo 19.00 hodin, na Silvestra pak o dvě hodiny později. Více v článku ZDE.

ZLÍN - Trolejbusy a autobusy Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice na Štědrý den a na Silvestra pojedou od 18.00 hodin podle zvláštních jízdních řádů. Informace potvrdil tiskový mluvčí dopravce Vojtěch Cekota. Více v expresu ZDE.

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ - Nejen ve městech, ale také na železnici na Štědrý večer a o silvestrovské noci utichne provoz. Desítky posilových vozů a zvláštní vlaky před Vánoci tak vystřídá mírně snížený rozsah dopravy. Více v článku ZDE.


Upravena bude také městská doprava v Brně (rok 2012, Filip Vlček).

Kromě toho bude provoz městské hromadné dopravy omezen také v dalších městech České republiky či v mezikrajské autobusové dopravě. Cestující musí s největším omezením provozu počítat především na Štědrý den večer a v pondělí 25. prosince ráno. Podobně bude omezen provoz městské hromadné dopravy také v noci ze Silvestra na Nový rok. Podrobnější informace čtenáři najdou na webech jednotlivých dopravních podniků.

Informační portál Vlčoun.cz přeje všem čtenářům pohodové Vánoce a bujarou oslavu konce starého roku 2017 a příchodu nového roku 2018. I v příštím roce bude Vlčoun.cz s vámi! Děkujeme všem čtenářům za dlouholetou přízeň...


I Ostrava v závěru roku omezí provoz MHD (rok 2017, Ondra Kašpárek).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!