Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoce i Silvestr omezí také ostravskou MHD

OSTRAVA - Během vánočních a novoročních svátků dojde na linkách Dopravního podniku Ostrava k omezení dopravy. Cestující musí se změnami oproti jízdním řádům počítat především okolo Štědrého dne a Silvestra.

A výrazně omezen bude také trolejbusový provoz mezi svátky, kdy tři linky nepojedou a zbývající pojedou jako v neděli...


Ostravsou pojedou noční spoje denních linek (26. října 2016, Ondra Kašpárek).

Dopravní podnik Ostrava přizpůsobuje každoročně provoz městské hromadné dopravy v závěru roku snížené přepravní poptávce. V termínu od soboty 23. prosince do 2. ledna včetně proto nebudou v provozu školní spoje a spoje označené v jízdním řádu poznámkou 'C'. Školní spoje se do ulic moravskoslezské metropole vrátí společně s žáky a studenty až ve středu 3. ledna. 

V sobotu 23. prosince bude městská doprava jezdit podle sobotních jízdních řádů První větší omezení přijde až na Štědrý den, kdy bude provoz zajišťován podle nedělních jízdních řádů pouze do 17.00 hodin. Navíc na autobusové lince číslo 40 bude od 14.11 hodin zastaven provoz v úseku Opavská - Globus. Od 17.00 hodin pak začnou Ostravou jezdit noční spoje denních linek a noční linky podle zvláštních jízdních řádů. Ty budou jezdit až do 8.00 hodin v pondělí 25. prosince, kdy bude obnoven provoz podle nedělních jízdních řádů. Po celý den nepojede linka 40 z Opavské ke Globusu.


Trolejbusové linky 111 až 113 pojedou déle (26. října 2016, Ondra Kašpárek).

V úterý 26. prosince bude provoz zajišťován podle nedělních jízdních řádů s jedinou změnou. Linka číslo 40 bude v úseku Opavská - Globus vedena pouze od 7.25 do 18.11 hodin, v ostatních obdobích dne bude i nadále ukončena již na obratišti Opavská.

Od středy 27. prosince do pátku 29. prosince bude zajištěn provoz podle běžných jízdních řádů pro pracovní dny. Tramvajové linky číslo 6 a 10, denní spoje linky číslo 9, autobusové linky číslo 66, 73, 92 a 96 a trolejbusové linky číslo 103, 109 a 110 v uvedeném termínu vůbec nepojedou a na ostatních trolejbusových linkách bude zajištěn provoz podle nedělních jízdních řádů. 


Noční doprava tak bude v Ostravě nepřetržitě (26. října 2016, Ondra Kašpárek).

Omezení v závěru roku bude téměř shodné s omezením na Štědrý den. V sobotu 30. prosince bude provoz zajištěn podle sobotních jízdních řádů. V neděli 31. prosince budou tramvaje, trolejbusy a autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů, na lince číslo 40 bude provoz v úseku z Opavské ke Globusu od 17.31 hodin zastaven. Všechny denní linky a spoje pojedou pouze do 19.00 hodin, pak se doprava přepne do nočního režimu.

V provozu budou noční linky a noční spoje denních linek podle zvláštních jízdních řádů, a to až do 8.00 hodin v pondělí 1. ledna. Po celý den nebude v provozu linka číslo 40 v úseku z Opavské na Globus. V pondělí 1. ledna bude provoz zajišťován podle nedělních jízdních řádů. V úterý 2. ledna pak bude MHD jezdit jako v prcovní dny bez školních spojů. 


Noční spoje denních linek pojedou na tramvajích (13. února 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!