Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Červen je opět nadupaný dopravními akcemi

ČESKÁ REPUBLIKA - Červen nabízí dopravním fanouškům hned několik možností vyžití. Ať už se jen chcete svézt speciálními linkami muzejní noci nebo se podívat na novinky v železniční dopravě, některé akce si nenechte ujít.

Patrně nejrozsáhlejší a nejzajímavější akcí je ale muzejní noc, která se uskuteční už tuto sobotu v Praze a Ostravě...


I letos se rozjedou zvláštní linky při Pražské muzejní noci (11. června 2016, Jakub Lachout).

Hned následující víkend nabízí hned několik akcí. V sobotu 10. června se konají hned dvě tradiční akce. Desítka speciálních bezplatných autobusových linek bude pendlovat ulicemi hlavního města od 18.30 hodin až do nočních hodin v rámci Pražské muzejní noci, aby spojila téměř osmdesát kulturních institucí, které se veřejnosti otevřou v netradiční čas. Dopravní podnik hlavního města Prahy vypraví celkem 64 autobusů, centrální přestupní bod linek číslo 1 až 9 bude na Staroměstské, 'desítka bude vyjíždět ze Smíchovského nádraží. 

Muzejní nocí ožije také slezská metropole Ostrava. Celkem 39 institucí propojí čtyři speciální autobusové linky označené písmeny A, B, C a D s centrální výchozí zastávkou na Výstavišti. Odtud budou všechny spoje odjíždět v intervalu 20 minut do Poruby, Michálkovic či Petřkovic. I v Ostravě je provoz autobusových linek bezplatný a návštěvníci se budou moci podívat do depozitáře Dopravního podniku Ostrava.

Čtěte také...
- Prahu budou opět křižovat linky muzejní noci (vydáno 8. června 2017).
- Ostrava ožije muzejní nocí, a to i v depozitáři (vydáno 7. června 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Také v Ostravě se uskuteční tradiční Muzejní noc (11. června 2016, Filip Vlček).

Sobota nabízí možnost seznámit se se zázemím Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice, která otevře svoji vozovnu. Návštěvníci se budou moci podívat do hal denní údržby i na pracoviště dispečinku, na lince mezi vozovnou a obratištěm Sportovní hala budou jezdit v půlhodinovém intervalu historické trolejbusy a autobusy, druhá mimořádná autobusová linka povede až k zámku na Klečůvce, kde má sídlo a kde bude mít svůj den otevřených dveří zlínský Státní okresní archiv. 

V červnu nesmí chybět ani Czech Raildays

V následujícím týdnu je pak událostí číslo jedna třídenní veletrh Czech Raildays. Oblíbený veletrh železniční techniky se tentokrát uskuteční od 13. do 15. června, a to opět v prostoru nákladového nádraží v Ostravě Přívoze. Veletrh i letos nabídne železniční kolejová vozidla a jejich příslušenství, kolejová vozidla pro městskou dopravu a jejich příslušenství, prostředky pro stavbu, provoz a údržbu železniční a tramvajové dopravní cesty, prostředky a zařízení pro provoz a údržbu kolejových vozidel, informační technologie, služby pro drážní dopravu a manipulační techniku. Vstupné pro dospělé činí 70 korun. 


Zlínský den otevřených dveří  v loňském roce (11. června 2016, Adam Dzvinčuk)

A hned další víkend je také relativně plný akcí, jen si vybrat. V Ústí nad Labem se v sobotu 17. června uskuteční Dětský den otevřených dveří. Na své si přijdou děti, ale i dospělí. K vidění budou ukázky první pomoci, vystoupení dětského pěveckého sboru, taneční vystoupení, přehlídka vozového parku a ostatní techniky dopravního podniku, prohlídka haly údržby trolejbusů a expozice pevného trakčního vedení.

Ústí z ruky? Zkuste Beroun nebo Strašice

Kdo má z ruky Ústí nad Labem, může ve stejný den zajet do Berouna, kde se uskuteční další z řady Regionálních dnů s Pražskou integrovanou dopravou. Hlavním centrem dění bude zdejší vlakové a autobusové nádraží, odkud se budou rozjíždět historické vlaky i autobusy do širokého okolí. A kdo nechce ani do toho Berouna, může zajet do Strašic, kde se uskuteční druhý letošní Den otevřených vrat zdejšího muzea vozidel městské dopravy. Na všech těchto akcích bychom se měli setkat, protože ani Informační portál Vlčoun.cz si je nemůže nechat ujít.


Oblíbená atrakce pro děti i dospělé v Ústí nad Labem (11. června 2016, David Koritenský).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!