Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ohlédnutí za veletrhem Czechbus 2014

PRAHA - Loňský veletrh Czechbus byl ve svém čtvrtém ročníku největší a za svoji relativně krátkou historii si vydobyl pozici prestižní přehlídky autobusů a další související techniky ve středoevopském prostoru.

Společně s veletrhem se ale uskutečnila také soutěž o nejpovedenější expozice. Zvítězila ta od Anvi Trade, Iveca a Evobusu...


Firmy během veletrhu představují své autobusy (21. listopadu 2014, David Koritenský).

O úspěchu svědčí základní fakta, ale také skutečnost, že většina zúčastněných producentů či dovozců autobusů se prezentovala na větších výstavních plochách než loni či dříve a v expozicích, které mnohdy sklízely obdiv. Největší expozici měla značka Iveco Bus, 408  m2 v hale a 150 m2 na volné ploše.

Kromě klasických dieslových motorů měly významné zastoupení i vozy s pohonem na stlačený zemní plyn, elektrobusy a hybridy.

Čtěte také...
- Speciální příloha k veletrhu Czechbus 2014 s prezentací vybraných firem (vydáno v prosinci 2014).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Loni se ukázal také elektrobus od SORky (21. listopadu 2014, David Koritenský).

Kromě velkých autobusů - od 12 do 18 metrů délky - se však prezentovala i neobyčejně široká škála mini a midi busů. Na veletrhu nechyběly výrobci komponentů pro autobusy s nabídkou sedaček, podlah, klimatizace, převodovek apod., telematiky a informačních systémů a také pozoruhodná byla účast firem z oblasti garážové a servisní techniky.

Účastnilo se 72 vystavovatelů

Czechbus 2014 se stal příležitostí pro celkem 17 výrobců a dovozců autobusů z Česka, Slovenska, Itálie, Německa, Švédska, Polska a Turecka. Ti představili 19 značek. Celkem bylo na veletrhu k vidění 67 autobusů, včetně pěti veteránů.

K vidění byly tyto značky: Iveco Bus, Solaris, Škoda Electric, SOR Libchavy, Scania, MAN, Volvo, EvoBus, Turancar - Isuzu, Troliga Bus, SKD Trade, KHMC, Buzola Bus Design + Otokar, Rošero, SprintCarBus, BusPlan a Mave. Na výstavní ploše 10 000 metrů čtverečních vystavovatelé předvedli 15 českých premiér.


SKD Trade před výstavištěm prezentovala Stratos (21. listopadu 2014, David Koritenský).

S velkým úspěchem se setkaly 3 doprovodné konference na téma CNG ve veřejné dopravě, dopravní telematiky a elektromobility. Kromě nich se uskutečnila i řada seminářů. Termínové posunutí veletrhu do tří pracovních dnů s orientací zejména na odboníky se odrazilo v návštěvnosti. Stoupla oproti loňsku o více než 10 % a navíc se o 14 % zvýšil počet profesionálů v dopravě. Celkem si veletrh prohlédlo a na odborné programy zamířilo 4 321 lidí.

Pátý ročník veletrhu Czechbus uspořádá Incheba Praha ve dnech 24. – 26. listopadu 2015 a opět na výstavišti v Holešovicích.


Techniku ukázaly také další formy (21. listopadu 2014, David Koritenský).

Letos poprvé se uskutečnila soutěž o nejlepší expozici – a bylo co hodnotit. Jednání odborné poroty probíhalo dvoukolově, po individuálním hodnocení byly vytipovány expozice nominované do druhého kola: Iveco Bus, Solaris, SOR, Škoda Electric, Miteral, AD Technik, Molpir, Turancar, Bustec, Anvi Trase, Gascontrol, Autotechnik, Ster, Evo Bus a Ing.Jan Herman. Po společném zasedání pak dospěla porota k jednomyslným závěrům.

V kategorii do 100 metrů čtverečních zvítezila společnost Anvi Trade, druhé místo obhájil Bustec a třetí pak plzeňská Škodovka.

Evobus si poradil s úzkým prostorem

Naopak v kategorii nad 100 metrů čtverečních výstavní plochy zvítezila firma Iveco Bus následovaná Solarisem na druhém místě a AD Technik na místě třetím. Zvláštní cenu za neotřelé a inspirativní architektonické řešení expozice vtipně se vypořádávající se zúženým prostorem byla vybrána expozice Evobusu.


Mercedes v barvách Dopravy Ústeckého kraje (21. listopadu 2014, David Koritenský).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!