Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Protestní akce se zúčastnily 4 tisíce řidičů

ČESKÁ REPUBLIKA - V některých krajích se k protestní akci Jablonecká výzva připojily stovky řidičů autobusů, jinde to však byli jen jednotlivci. V důsledku se ale problematika Zákona o veřejných zakázkách týká všech.

Přesný postup, co bude dál, odboráři nyní dokončují. Jisté je, že chtějí dialog a spolupráci. Stávka je až posledním řešením...


Jedna z mnohých řidičů ústecké MHD s vestou (15. října 2015, David Koritenský).

Do protestní akce Jablonecká výzva se zapojilo okolo čtyř tisíc řidičů. Ve čtvrtek večer to potvrdil Jiří Kuchynka, předseda odborů jablonecké divize dopravce Busline. Byl ale zvláště překvapen minimální účastí řidičů v Ústeckém kraji, na kterou Informační portál Vlčoun.cz upozornil ve svém online zpravodajství. "Ano, tato informace se ke mě také dostala. Ale si přesto si myslím, že jsme dokázali, že se umíme domluvit. Je velmi dobré, že se čtyři tisíce lidí dokáže sejít na jedné myšlence," uvedl večer.

Právě dokončení výběrových řízení na zajištění dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji byly příčinou vzniku Jablonecké výzvy. Cílem čtvrteční protestní akce tak je napravit negativní dopady veřejných soutěží na zaměstnance dopravních společností. Problém totiž spočívá v tom, že veřejné zakázky jsou soutěženy podle Zákona číslo 137 o veřejných zakázkách, kdy hlavním kritériem je nejnižší cena. To dopravce za účelem zvítězení v soutěžích nutí snížit náklady na provoz. A protože naftu a údržbu autobusů mají všichni v průměru stejnou, tak jediná možnost, kde ušetřit, je právě mzda.


Někteří řidiči v Ústeckém kraji vestu neoblékli (15. října 2015, Ladislav Grepl).

Zástupci protestní akce v čele s Jiřím Kuchynkou, kteří hned dopoledne vyjeli do Prahy, pochodili jen částečně. "Pan ministr dopravy byl v Královéhradeckém kraji, takže jsme se nesetkali a jeho náměstek na nás měl čas až později. Podklady jsme nakonec předali zástupcům tiskového odboru. Čtvrteční protestní akcí jsme vyzvali vládu, kraje, dopravní specialisty, zaměstnavatele a odboráře, abychom začali jednat o metodice výběrových řízení," dodal Kuchynka.

V těchto dnech probíhá kompletní vyhodnocení protestní akce. Kuchynka následně začne tvořit tým lidí, který by měl na změně legislativy začít co nejdřív pracovat. Přesný postup zveřejní odbory až příští týden. Současný zákon číslo 137 o veřejných zakázkách ale za špatný označila i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.


Na ostravském autobusáku bylo k vidění vest mnoho (15. října 2015, Filip Vlček).

Informační portál Vlčoun.cz sledoval dění v několika krajích České republiky a aktuální postřehy čtenářům přinášel v online zpravodajství celý den. Poměrně jednotní byli řidič společnosti Arriva Morava v Moravskoslezském kraji. Naopak minimální počet řidičů se k akci zapojil právě v Ústeckém a Olomouckém kraji. Informační portál Vlčoun.cz bude problematiku i nadále sledovat. Zároveň děkujeme všem čtenářům za zaslání fotek zachycující řidiče v reflexních vestách z jejich krajů. Určitě je použijeme!

Čtěte také...
- ONLINE: Řidiči protestují proti nízkým platům (vydáno 15. října 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Řidiči společnosti Arriva Morava byli nejjednotnější (15. října 2015, Filip Vlček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!