Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Tramvaje v Praze pojedou celou noc

ČESKÁ REPUBLIKA - Na úterý 2. prosince budou dlouho vzpomínat cestující i motoristé z celé České republiky. Připravujeme pro vás aktuální online zpravodajství z jednotlivých provozů MHD.

/AKTUALIZOVÁNO 23:02/ V silách redakce není pokrýt informace i obrazově, připravujeme online přenos převážně textově.


Informační tabule se zpožděním vlaků (2. prosince 2014, Vlastimila Čápová).

23.01 hodin:
(ČR)Vážení čtenáři, online zpravodajství pro dnešek končí. Děkujeme za pozornost a přejeme poklidnou a bezproblémovou noc.

22.58 hodin:
(BRNO) Provoz tramvají v okrajích Brna a vesměs většiny trolejbusů v Brně se nepodařilo obnovit. "Práce na naší infrastruktuře budou probíhat celou noc, v současné době intenzivně pracujeme na dalších traťových úsecích a s pomocí hasičského záchranného sboru stále ještě vyprošťujeme některá vozidla uvízlá na tratích od pondělního odpoledne," uvedla mluvčí DP Linda Hailichová.

22.31 hodin:
(PRAHA) Pražskému dopravnímu podniku se podařilo obnovit další tramvajovou linku. Ze Smíchovského nádraží přes Letenské náměstí a Vltavskou tak jezdí linka číslo 12. Zároveň došlo ke zkrácení linky X10 jen na trasu mezi Kobylisy a Palmovkou.

21.05 hodin:
(ZLÍN) Trolejbusová doprava ve Zlíně tak, jak dopoledne uváděl mluvčí Vojtěch Cekota, se stabilizovala. Nejhorší situace tam byla včera, kdy námraza zneprůjezdnila vozovky a jednak namrzalo trolejové vedení, což komplukovalo provoz trolejbusů. Více ZDE.

20.22 hodin:
(PRAHA) Tramvajové linky, které jsou v současné době obnoveny alespoň v části svých tras, budou v provozu celou noc. Jednak uleví náhradním nočním autobusvým linkám, ale především zamezí případnému opětovnému namrznutí trolejového vedení. Meteorologové totiž prodloužili výstrahu na ledovku a námrazu až do střdečních 18.00 hodin. Pražský dopravní podnik také prodloužil provoz metra do 1.30 hodin.

19.43 hodin:
(PRAHA) V hlavním městě se podařilo obnovit provoz dalších tramvajových linek. Kromě linek číslo 9 a 18 se rozjely tramvaje také na lince číslo 3 z Nádraží Braník přes centrum až na Starý Hloubětín, a linka číslo 20 v úseku Vozovna Vokovice - Smíchovské nádraží. Dopravní podnik tak mohl zkrátit náhradní dopravu X3 pouze z Modřan do Braníku. Aktuální schéma linek tramvají a náhradních autobusů ZDE.

19.17 hodin:
(BRNO) V Brně stále nejezdí část tramvají a většina trolejbusů. Panují obavy, že podobná situace bude panovat i zítra.


Tramvajová linka číslo 9 byla obnovena (2. prosince 2014).

18.41 hodin:
(PRAHA) Dopravní podnik v Praze obnovil provz další linky. Tramvaje vyjelu na část trasy linky číslo 18 od Vozovny Pankrác až na Staroměstskou, odkud jede přes Právnickou fakultu, Malostranskou a Újezd k Národnímu divadlu a zpět na Pankrác. Díky tomu mohlu zrušit linku X6 a na Spořilov převedl linku X22, která tak jezdí z Hostivaře na I.P.Pavlovu a přes Náměstí bří Synků na Spořilov.

18.33 hodin:
(PRAHA) Ropid v Praze oznámil, že v 19.40 hodin ukončí prodloužení linky číslo 250 z Rohožníku do Úval. Stejně tak bude ukončen také provoz zvláštní kyvadlové dopravy X-S pendlující mezi Úvaly a Českým Brodem. Kromě toho je přerušen provoz linky číslo 311 mezi Mořinou a Řevnicemi. Čeká se na sypač.

18.16 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik odpoledne prodloužil tramvajovou linku číslo 9 od Vozovny Žižkov až na Spojovací. Díky tomu mohl ukončit provoz náhradní autobusové dopravy X11.

16.39 hodin:
(ČR) České dráhy upozorňují, že dnes večer a v noci zastaví dálkovoou dopravu mezi Českou republikou a Slovenskem. Nepojedou také žádné autovlaky. "Obracíme se na cestující s probou, aby své cesty zrušily, odložily nebo využily jiné dopravní prostředky," apelovala tisková mluvčí Radka Pistoriusová. Pojedou pouze vlaky R443 a R442, přičemž v nich nebudou řazeny lůžkové a lehátkové vozy a vozy pro přepravu automobilů.

16.23 hodin:
(BRNO) Tramvajové linky v Brně se prodlužují. Linka číslo 1 pokračuje až na Rakoveckou, linky 3 a 3x jezdí ve směru do centra přes Veveří a linka číslo 6 jezdí všemi spoji kvůli neprůjezdnosti smyčky Švermova až do Starého Lískovce. Neprůjezdná smyčka Červinkova je také příčinou toho, proč dvanáctka jezdí až na Technologický park. Tramvaje linek číslo 4 a 10 jsou i nadále mimo provoz, rozsah trolejbusové sítě se také nezměnil.

16.09 hodin:
(PRAHA) Už hodiny brázdí pražské koleje tramvajová linka číslo 9. Zatím sice jezdí mezi Vozovnou Žižkov a Vozovnou Motol, ale vypadá to, že bez větších problémů. Díky tomu mohl dopravní podnik přistoupit ke zkrácení linek X9 a X11. Ta první jezdí jen mezi Řepy a Hotolem Golf, linka X11 pak už jen mezi Spojovací a Vozovnou Žižkov. Naopak prodloužena byla linka X5 až k Ústředním dílnám DP, linka X10 jede v trase Kobylisy - Palmovka - Strossmayerovo náměstí a 12 zajíždí nově až k Andělu.


Tramvaje v Praze se vrací do vozoven, zatím bez cestujících (2. prosince 2014).

15.23 hodin:
(OLOMOUC) Olomoucké tramvaje i nadále nejezdí a nhrazuje je v omezeném rozsahu náhradní autobusová doprava. Od 19.00 hodin se navíc upravuje rozsah náhradní dopravy. V době od cca 18.30 do 21.00 hodin začnou autobusy jezdit v intervalu 15 minut, okolo 21.00 hodiny pak spoje najedou na pravidelné jízdní řády. Až do ukončení denního provozu jsou linky číslo 3 a 5 i nadále zrušeny. "Ve středu 3. prosince očekáváme pokračování výluky v celé tramvajové síti. Náhradní doprava bude zajištěna ve stejném rozsahu jako dnes," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

15.10 hodin:
(PRAHA) Pro zlepšení přestupních návazností je až do 19.00 hodin prodloužena trasa linky číslo 250 ze Sídliště Rohožník až do zastávky Úvaly, žel.st. V Úvalech je pak zajištěn přestup do autobusu, který jezdí do Českého Brodu jako pendl. Nadále platí také další úpravy autobusových linek v okolí Prahy. Vybrané spoje linky 415 jedou z Černošic mimořádně až do Radotína, linka 432 jezdí z Milovic do Lysé nad Labem, linka číslo 398 jede odklonem přes Čelákovice, linka číslo 262 pak vyčkává v zastávce Nádraží Klánovice sever na spoje linky číslo 261.

14.47 hodin:
(PRAHA) Přibližně od 15.00 hodin bude obnoven provoz tramvají na lince číslo 9. Tramvaje budou jezdit jen mezi Vozovnou Žižkov a Vozovnou Motol v intervalu čtyř až pěti minut.

14.35 hodin:
(BRNO) Dopravní podnik obnovil provoz trolejbusů na linkách číslo 34 a 46. Autobusy z těchto linek tak mohl dispečink přesunout na omezenou náhradní dopravu za ostatní trolejbusové linky. Na většině linek je pak provoz částečně omezen pro uvolnění vozidel pro náhradní dopravu za elektrickou trakci.

13.57 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik na svém webu uveřejnil schéma náhradních autobusů. Stáhněte si ho ZDE.

13.46 hodin:
(ČR) Z důvodu prodloužení výstrahy a vydání nové výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu české dráhy před chvílí uvedly, že v noci zastaví dálkové vlaky. "Upozorňujeme cestující, že až na výjimky bude z 2. na 3. prosince zastavena veškerá dálková večerní a noční doprava mezi Českou republikou a Slovenskem," informovaly České dráhy.


Schema náhradní autobusové dopravy (2. prosince 2014, facebook Ropidu).

13.43 hodin:
(PRAHA) Řada tramvají, které včera večer a v noci uvázly na tratích, se postupně vrací do svých vozoven. Potvrzuje to kamerový systém hlavního města Prahy, který některé tramvaje zachytil například na Klárově. Nicméně ještě stále převažuje počet tramvají, které stále stojí na tratích. Na ně lze narazit například mezi Prašným mostem a Vozovnou Střešovice, na Floře je řada tramvají až k Želivského a na Hlávkově mostě stojí další z tramvají. Generální ředitel pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš mezitím po jednání krizového štábu nedokázal určit, zda tramvaje ještě dnes vyjedou.

13.29 hodin:
(ČR) České dráhy vyšly cestujícím vstříc a v postižených oblastech nechaly otevřené železniční stanice, jejich čekárny a haly. "Například na Masarykově nádraží v Praze byl mimořádně otevřen Masarykův salonek, protože v této stanici není běžná vytápěná čekárna," podotkl mluvčí Český drah Petr Šťáhlavský. Ve stanicích a vlacích, kde to bylo možné, byly cestujícím poskytnuty zdarma nápoje. Posílen byl také personál, byli zajišťováni náhradní strojvedoucí a byly prodlouženy směny nad běžný rámec činnosti. V případě ujetí posledního přípoje bylo povoleno využít ve více než stovce případů taxislužby, v řadě případů bylo umožněno ubytování v hotelech. "Hlavním cílem Českých drah bylo za této mimořádné situace zajistit bezpečnost všech cestujících. Prvním úkolem bylo zajistit také dopravu souprav, které uvázly na tratích, do nejbližší vhodné stanice tak, aby byl zajištěn přístup složek integrovaného záchranného systému a dalších osob k vlakům," dodal mluvčí. Tato záchranná akce se týkala více než dvacítky spojů od Prahy po střední Moravu.

13.20 hodin:
(OLOMOUC) Podle tiskové mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová se nyní pracovníci podniku snaží zprovoznit tramvajovou trať z Nové Ulice přes Tržnici na Fibichovu. "Bohužel odstraňování námrazy probíhá ručně a práce tak postupují pomalu, proto nemůžeme určit, zda trať bude ještě dnes zprovozněna," uvedla Krčová. Pokud podle ní nepřijde oteplení, které by námrazu rozpustilo, bude tramvajová doprava nahrazena náhradní autobusovou dopravou i zítra.

13.18 hodin:
(ČR) Vlaky IC 1005, EC1006, IC1008 dopravce RegioJet jsou zrušeny. Náhradním motorovým vlakem zapůjčeným od společnosti Arriva-vlaky budou zajištěny spoje IC1007 a IC1012, vlak IC1009 jede pouze z Olomouce do Havířova, IC1010 jen z Košic do Olomouce, odkud je pak zajištěna náhradní autobusová doprava do Prahy.

13.03 hodin:
(PRAHA) Podle generálního ředitele pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš by mohl být v průběhu odpoledne obnoven částečně tramvajový provoz. Jako první se v ulicích pravděpodobně objeví páteřní linka číslo 9. Ďuriš ale neuvedl, zda v celé trase nebo jen v části. Protože jsou ale po Praze vidět montéři pražského dopravního podniku na motnážních plošinách po celé trase linky 9, tak vyjede nejspíš celá linka.


V Praze dopoledne pracovali montéři DP (2. prosince 2014, Jaroslav Mareš).

13.01 hodin:
(BRNO) Trolejbusy dnes asi nevyjedou! "Stále přetrvávají problémy s námrazou na některých úsecích, takže by trolejbusová doprava nebyla schopná fungovat," uvedla mluvčí DP Linda Hailichová. Technikům se ale podařilo zprovoznit trať v Purkyňově ulici, a tak tramvajová linka číslo 12 jezdí již ve své trase.

12.50 hodin:
(OLOMOUC) Dopravní podnik města Olomouce rozšířil počet linek, na které nasazuje autobusy. Nově tak jezdí také linka číslo 6. Podle dosavadních informací je provoz organizován dle platného jízdního řádu. Dočasně zrušeny tak jsou už jen linky číslo 3 a 5.

12.39 hodin:
(ČR) České dráhy odškodní cestující ve vlacích, kteří zůstali uvězněni ve vlacích během pondělního večera a noci na úterý. Konkrétnější budou až během odpoledne. "Přestože jde o vliv nepříznivé povětrnostní situace a Česká republika přijala výjimku z pravidel pro odškodnění v železniční dopravě v EU, podle níž se odškodné v České republice v těchto případech nepřiznává, rozhodly se České dráhy mimořádně a jednorázově cestující ze zdržených vlaků aktivně odškodnit," uvedl Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah.

12.33 hodin:
(BRNO) Po celé tramvajové síti i nadále pokračují opravy poruch na trolejovém vedení. "Snažíme se v maximální možné míře zajistit sjízdnost tramvajových a trolejbusových tratí. Všichni pracovníci dopravního podniku aktuálně dělají maximum pro to, aby dopad na cestující byl co nejmenší," uvedla mluvčí brněnského DP linda Hailichová. Momentálně je pro dopravní podnik prioritou varianta zachování alespoň základní části běžného denního provozu na kapacitních tramvajových linkách s možným omezením provozu v některých úsecích tras.

12.04 hodin:
(ČR) Český hydrometeorologický ústav dopoledne prodloužil výstrahu před ledovkou a náledím až do zítřejších 18.00 hodin, a to vzhledem k vývoji počasí. Podle toho, že počasí i teploty mají být pravděpodobně stejné, jako včera, mohou motoristé i cestující očekávat, že se včerejší krizový scénář na českých silnicích i železničních tratích bude opakovat.


Kolony trolejbusů v Kohoutovicích (1. prosince 2014, Alena Šmídková).

11.52 hodin:
(BRNO) Tramvaje jezdí jen v centru Brna, do okrajových částí města musí dopravní podnik vysílat omezenou náhradní autobusovou dopravu. Trolejbus v Brně nejezdí ani jeden. "Nejsme schopni předpovědět, kdy je budeme moci nasadit zpět do provozu," uvedla dopoledne mluvčí dopravního podniku lidna Hailichová. I místo nich tak musí jezdit autobusy.

11.47 hodin:
(PRAHA) Pracovníci dopravního podniku těžkou technikou stahují jednotlivé tramvaje z tratí do vozoen. Podle mluvčího Jiřího Štábla bude provoz tramvají obnoven pravděpodobně již odpoledne, ale záleží jednak na počasí a jednak na sjízdnosti tratí. Tramvaje přestaly v Praze jezdit v průběhu včerejšího podvečera. V noci pak jezdily většinou už pouze náhradní autobusy. Od rána pak jezdí na jedenácti linkách X1 až X25 celkem stovka autobusů. Jak dlouho ještě budou jezdit je zatím ve hvězdách.

11.35 hodin:
(PRAHA) Náhradní linka X6 jezdí ze Spořilova nově okružně přes Albertov a Palackého náměstí na Jiráskovo náměstí, odkud jede na Karlovo náměstí zpět na Palackého náměstí a dále zpět na Spořilov.

11.20 hodin:
(PRAHA) Železniční dopravu v Praze a Středních Čechách zachraňují dieselové lokomotivy. V provozu jich je na některých tratích až 14, pro náhradu byly staženy například z tratí S4 a S41, které nejezdí vůbec. Provoz je odřeknut také na trati mezi Prahou a Úvaly na lince S7.

11.19 hodin:
(ČR) Prognozy meteorologů nejsou nikterak příjemné. Podle nich se počasí umoudří až v noci na středu, ledovka tak pravděpodobně zkomplikuje dopravu také ještě dnes večer!

11.11 hodin:
(OSTRAVA) Městská hromadná doprava v Ostravě jezdí podle jízdních řádů, dopravu tady náledí omezovalo včera odpoledne a večer. Tramvaje a trolejbusy ale stály především kvůli nehodám osobních aut. Na hlavním tahu mezi Ostravou a Opavou došlo v 16.00 hodin k nehodě kamionu, který důležitou dopravní tepnu zablokoval takřka na tři hodiny.


Provoz na Masarykově nádraží je výrazně omezen (2. prosince 2014).

11.05 hodin:
(PRAHA) Dopravní podnik prodloužil trasu náhradní autobusové linky X1, které ve směru z Petřin nekončí na Hradčanské, ale pokračuje přes Letnou, Strossmyaerovo náměstí, Delnickou a Nádraží Holešovice zpět na Petřiny.

10.31 hodin:
(PARDUBICE) Problémy v městské hromadné dopravě hlásí také město perníku. Z důvodu silné námrazy na trolejovém vedení tak musel Dopravní podnik města Pardubic přistoupit k redukci provozu trolejbusů. Linky číslo 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 a 13 jezdí přibližně každých 20 minut, linky číslo 4, 21 a 27 pak jsou zrušeny úplně. Po zlepšení povětrnostních podmínek bude obnoven provoz na všech linkách v plném rozsahu.

10.06 hodin
(PRAHA) - V hlavním městě už od noci vůbec nejezdí tramvaje. Dopravní podnik hlavního města Prahy postupně zavedl náhradní autobusovou dopravu, kterou zajišťuje stovkou autobusů. Některé autobusy dokonce stáhl z pravidelných linek, které musel lehce omezit. Více ZDE.

9.59 hodin:
(MORAVA) - S problémy a zpožděním se potýkají i menší provozy městské hromadné dopravy na Moravě. Podle společnosti 3ČSAD jezdí autobusy v Orlové, Hranicích, Frýdku-Místku, Karviné a Havířově se zpožděním a odchylkám od jízdních řádů.

9.37 hodin:
(ČR) Kalamita na železnici se dotýká také soukromým železničních dopravců, kteří nechali své vlaky v depech. Jak LeoExpress, tak i RegioJet svoje spoje zrušil a doporučil cestujícím cestu úplně zrušit. Oba dopravci zároveň slibují vrácení jízdného v plné výši.


Ledem obalené troleje a nejedoucí tramvaje ve Střešovicích (2. prosince 2014).

9.30 hodin:
(STŘEDNÍ ČECHY) Vlaková doprava ve Středních Čechách v okolí Prahy je i nadále výrazně omezena. Opětovně byla prodloužena trasa linky 415 z Černošic k Nádraží Radotín, kde je zajištěn přestup na další linky MHD Praha. Naopak zrušeny jsou autobusové pendly z Úval na Sídliště Rohožník a ze Strančic na Opatov. Na Masarykově nádraží cestující informují texty na informační tabuli. Vlakové jednotky ze zrušené linky S6 (Smíchov - Hlubočepy - Nučice) jsou převedeny na posílení provozu na trati S7 z Prahy do Berouna.

9.14 hodin:
(MORAVA) Společnost Arriva Morava upozorňuje, že může docházet k nepravidelnostem v autobusové dopravě, zpožděním, vynechaným spojům i neobslouženým úsekům a zastávkám z důvodu nesjízdných komunikací.

9.09 hodin:
(PŘEROV) Městská hromadná doprava v Přerově už zase jezdí, ale pouze omezeně. Zatímco včera odpoledne byl její provoz zastaven úplně, dnes je pouze omezen v některých částech. Kvůli padajícím stromům u Strhance autobusy nezajíždí do zastávky Svépomoc III, kvůli uzavřené komunikaci a točně pak spoje nezajíždí ani do zastávek Kopaniny, ZTŠ a Újezdec. Menší komplikace pak dopravce eviduje ještě na Sportovní ve Valdsku.

8.58 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik podle Pražského deníku aktivuje provozní zálohy a obvolává další řidiče, aby bylo možné zajistit náhradní autobusovou dopravu ve větším rozsahu, než dosud. Technici dopravního podniku pak pracují na zprovoznění co největšího počtu tramvajových tratí. Zrušeno je zajíždění linek číslo 313, 414 a 415 z Černošic až do Radotína.

8.57 hodin:
(PRAHA) Ve Středních Čechách musely České dráhy přerušit provoz na další trati. Nově už asi hodinu nejezdí vlaky ani na trati 173 označené jako linka S6 mezi Smíchovem a Nučicemi.


Ve Zlíně má MHD problémy i dnes (1. prosince 2014, Vojtěch Cekota - DSZO).

8.51 hodin:
(ZLÍN) V tuto chvíli už jezdí na všech trolejbusových linkách opět výhradně trolejbusy. Někde ještě vznikají zpoždění, ale jinak se provoz vrátil k normálu. "Cestující nemusí mít obavy, že by se na některé zastávce svého spoje nedočkali," dodal Vojtěch Cekota z Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

8.19 hodin:
(PRAHA) Tramvajová doprava v Brně stále jezdí s výraznými omezeními a v části tras ji nahrazují autobusy. "Doporučujeme důkladné zvážení nutnosti v tento den cestovat, neboť i přes naši veškerou snahu se pravděpodobně nevyhneme problémům," apelovala na cestující mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

7.48 hodin:
(PRAHA) Dopravní podnik hlavního města Prahy informoval na svém webu, že musel omezit provoz autobusů. "Vzhledem k zavedení náhradní autobusové dopravy za tramvaje je částečně kapacitně omezen provoz pravidelných autobusových linek," uvádí se na webu. Náhradní dopravu za tramvaje, které od rána v Praze vůbec nikde nejezdí, zajišťuje stovka autobusů.

7.42 hodin:
(OLOMOUC) Z důvodů namrzlých trolejí je od včerejška tramvajový provoz úplně zastaven! a náhradní autobusová doprava je zajištěna v omezeném rozsahu. Linky číslo 3, 5 a 6 jsou zrušeny bez náhrady. Na lince číslo 1 je náhradní doprava zajištěna mimo každý třetí spoj, na lince číslo 2 jezdí spoje jen v X.20 a x.50 hodin z Neředína a v X.16 a X.46 hodin od Hlavního nádraž a linkačíslo 7 jezdí z Neředína v X.13 a X.43 hodin a z Tržnice v X.09 a X.39 hodin. Linka číslo 4 z Hlavního nádraží na Novou Ulici nejezdí, na Pavlovičky jezdí ale náhradní doprava. Autobusy jezdí dle možností bez omezení.

7.30 hodin:
(ČR) Dnes ráno a dopoledne nepojede velká část dálkových vlaků jinak vedená elektrickými lokomotivami. Silně omezena je regionální doprava. Podstatně méně vlaků s výrazně nižší kapacitou jezdí především v okolí Prahy. V důsledku přesunutí motorových souprav z neelektrifikovaných tratí na tratě elektrifikované může být omezen rozsah dopravy a zrušeny některé spoje i na tratích bez elektrické trakce.


Stojící tramvaje na Vinohradské v Praze (2. prosince 2014, Jaroslav Mareš).

7.23 hodin:
(ZLÍN) Situace ve Zlíně a Otrokovicích je prakticky stejná, jako včera. "Dopravní spoležnost Zlín - Otrokovice vypravila na linky všechny své autobusy, které má ve vozovém parku, a nahradila tak i několik trolejbusů bez dieselagregátu," uvedl Vojtěch Cekota z podniku. Dodal, že spoje mají výrazná zpoždění.

7.19 hodin:
(ČR) "České dráhy i nadále naléhavě žádají cestující, aby především na elektrifikovaných tratích z důvodu silné námrazy odložili své cesty na příznivější povětrnostní podmínky nebo použili jiný druh dopravy," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Na těchto tratích bude ráno a dopoledne silně omezen provoz. Většina vlaků bude z povětrnostních důvodů odřeknuta a vlaky, které budou vypraveny mohou mít podstatně sníženou kapacitu. Doprava je zajišťována jen ve velmi omezeném rozsahu náhradními motorovými soupravami. 

6.53 hodin:
(PRAHA) Ve Středních Čechách je omezen provoz autobusů. Mezi Úvaly žel.st. a Sídlištěm Rohožník jezdí kyvadlová doprava od vlaku na linky MHD. Vybrané spoje linek 313, 414 a 415 jedou z Černošic až do Radotína, linka 432 jezdí z Milovic až do Lysé nad Labem.

6.51 hodin:
(PRAHA) Omezen je vlakový provoz linek "S". Na lince S1 jezdí mezi Kolínem a Prahou jen dvě soupravy stejně, jako na lince S2 z Vysočan do Lysé nad Labem."Vybrané vlaky linky S3 mohou být na těchto tratích odřeknuty bez náhrady. Motorové soupravy budou využity na vedení vlaků na páteřních elektrifikovaných tratích v okolí Prahy," uvedl mluvčí Ropidu. Dvě soupravy pendlují také mezi Prahou a Kralupy na lince S4 i mezi Berounem a Prahou na lince S7, na lince S6 vlaky nejezdí mezi Smíchovem a Řeporyjemi. Omezeně dvěma soupravami se jezdí také mezi Benešovem, Strančicemi a Prahou na lince S9. Provoz městské linky S41 je zastaven úplně.

5.51 hodin:
(PRAHA) Praha se probouzí do rána bez tramvají a vlaků. Pražský dopravní podnik musel přerušit tramvajovou dopravu po celém hlavním městě kvůli námraze na trolejovém vedení. Cestujícím je doporučeno využívat metro, v okrajových částech Prahy pak vyjíždí náhradní autobusová doprava. Více ZDE.

5:29 hodin:
(BRNO) V Brně už včera odpoledne omezovala provoz četná námraza. "Přes noc zůstalo několik tramvaji uvázlých v Bystrci a v Modřicích," uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová. Tramvaje jsou v rámci možností nahrazovány autobusy, linky číslo 4 a 10 nejezdů vůbec, linka číslo 9 je pak jedinou linkou, která jezdit ve své trase. Trolejbusy jsou nahrazeny autobusy.


Pondělní odpoledne ve Zlíně (1. prosince 2014, Vojtěch Cekota - DSZO).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!