Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Z-Group má na Kroměřížsku
nové autobusy Crossway

 Na Bechyňku se vrací
Elinka, pojede déle

 Olomoucký DP plánuje
nový odbavovací systém

 Tornáda dojezdila, poslední
jednotky čeká kovošrot

Vlaky do Lednice 4 víkendy nahradí autobusy

LEDNICE - Historické víkendové vlaky na železniční trati mezi Lednicí a Břeclaví budou až do poloviny srpna nahrazeny autobusy. Důvodem je oprava trati po vykolejení vlaku, ke kterému došlo minulý týden.

Ve vlaku tehdy cestovalo 11 cestujících, nikomu z nich se nic nestalo, škoda na poškozené železniční trati a vlaku dosáhla na dva miliony korun...


Vlaky se na trať do Lednice vrátí v půli srpna (14. července 2024, Drážní inspekce)

"Do poloviny srpna by měla trvat neplánovaná výluka na trati, která spojuje Břeclav a Lednici. České dráhy proto vlaky dočasně nahradí autobusovou dopravou. Historický vlak Hurvínek se zpět na trať vrátí ve druhé polovině srpna," informovala tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Provoz na trati, která slouží pouze k nostalgickým jízdám a není zde běžný provoz, je přerušen po nehodě historického vlaku. Opravy poškozených kolejí zde budou probíhat do 16. srpna. Přeprava kol v autobusech náhradní dopravy nebude z kapacitních důvodů zajištěna. Za případné komplikace v souvislosti s opravou trati a náhradní autobusovou dopravou se cestujícím omlouváme.

Historický vlak jezdí mezi Břeclaví a Lednicí o víkendech a svátcích, náhradní autobusy tak budou v provozu následující čtyři víkendy od soboty 20. července do neděle 11. srpna. "Historický motoráček Hurvínek z 50. let minulého století by se měl na oblíbenou výletní trať Břeclav - Lednice opět vrátit od soboty 17. srpna," upřesnila obnovení železničního provozu Rajnochová. V provozu bude až do 29. září vždy o víkendech a státních svátcích. V sobotu 7. září ho v rámci akce Lednické parní léto nahradí parní vlak.


Vlaky se na trať do Lednice vrátí v půli srpna (14. července 2024, Drážní inspekce)

K vykolejení historické vlakové soupravy dvou osobních vlaků tažených lokomotivou došlo v neděli 14. července půl hodiny po poledni mezi Lednicí a Charvátskou Novou Vsí. "Vykolejil osobní vlak 4583 jedoucí z Lednice do Břeclavi a složený z historických vozidel," uvedl v den mimořádné události tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. V čele historické soupravy, která vyjíždí pravidelně během víkendů na trati z Břeclavi do Lednice, byla mimořádně nasazená motorová lokomotiva Hektor, která nahrazovala porouchaného Hurvínka.

Ve vlaku v době vykolejení cestovalo 11 cestujících, nikomu z nich se nic nestalo. "Škody na místě byly prozatím odhadnuty na dva miliony korun, z toho jeden milion na vlaku a jeden milion na poškozené trati," vyčíslil výši škod Drápal. Podle fotografií je patrné, že se pod vlakem pravděpodobně rozjely kolejnice. Následkem toho lokomotiva zůstala na kolejích, první osobní vůz se přetočil kolmo na trať a poškodil druhý, který také vykolejil. Drážní inspekce mimořádnou událost nadále vyšetřuje. 

Čtěte také...
Vykolejení vlaku u Lednice: Škoda 2 miliony (vydáno 15. července 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vlaky se na trať do Lednice vrátí v půli srpna (14. července 2024, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!