Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stadler v Ostravě ukázal nový Flirt pro Srbsko

OSTRAVA - Mezinárodní železniční veletrh Rail Business Days skončil. To se ale nedá říci o výrobě nových vozidel. Společnost Stadler například představila svoji elektrickou jednotku Flirt pro srbské železnice.

Osmnáct objednaných vozidel bude provozováno na tratích v celém Srbsku, zlepší regionální dopravu a předvede nejmodernější technologii...


Jednotka Flirt pro srbské železnice (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Společnost Stadler představila na železničním veletrhu Rail Business Days v Ostravě novou jednotku Flirt pro srbské železnice. Ty na konci roku 2021 podepsaly smlouvu se společností Stadler na dodávku 18 inovativních elektrických jednotek Flirt pro provoz na regionálních tratích v celém Srbsku. Tento navazující nákup je již třetí smlouvou, kterou společnost Stadler podepsala se Srbskými železnicemi, a byl uzavřen po první objednávce 21 jednotek Flirt v roce 2014 a druhé objednávce na tři flotily vysokorychlostních vlaků Kiss v roce 2015. Nejnovější objednávka vlaků tak doplní stávající flotilu vozidel Stadler provozovaných Srbskými železnicemi. Vozidla byla navržena inženýry z konstrukční kanceláře Stadler v Praze, zakázka se realizuje v závodě Stadler Polska v Siedlcích.

"Jsme rádi, že pokračujeme ve vynikající spolupráci se společností Stadler, která se stala tradicí. Tento krok dokazuje, že naše partnerství je silné. Od roku 2015, kdy první várka 21 vlaků Flirt vstoupila do provozu na srbských železnicích, byli občané naší země více než vděční za možnost využívat tyto vysoce kvalitní a moderní vlakové soupravy. S novými 18 vozidly Flirt budeme moci jako společnost dále růst a nabízet našim cestujícím ještě lepší služby," uvedl generální ředitel společnosti Srbských železnic Ivan Bulajić.


Jednotka Flirt pro srbské železnice (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Osm z 18 objednaných vozidel bylo již dodáno do Srbska. První dvě jednotky jsou v současné době ve zkušebním provozu na srbské železniční infrastruktuře. Proces zahrnuje zkušební jízdy s cestujícími po dobu 30 dnů nebo ujetí minimálně 15 tisíc kilometrů. Po úspěšném ukončení zkušebního provozu budou vozidla oficiálně předána dopravci. Dokončení celé zakázky je naplánováno na konec dubna 2025. Vozidla Flirt, která obohatí vozový park dopravce, jsou známá a velmi oblíbená po celém světě. Tohoto nejprodávanějšího modelu společnosti Stadler se již prodalo více než 2640 kusů a je v provozu ve 23 zemích světa.

"Společnost Stadler je hrdá na to, že se může podílet na obnově vozového parku pro Srbské železnice. Vozidla výrazně zvýší komfort srbských cestujících - to je pro nás zdrojem uspokojení. Rád bych poděkoval našemu zákazníkovi za důvěru a skvělou spolupráci. Jednotka Flirt, náš bestseller, vyvolává velký zájem dopravců a věřím, že je velmi atraktivní i pro provozovatele osobní dopravy v České republice i v dalších zemích této části Evropy," doplnil pak obchodní ředitel společnosti Stadler Željko Davidović.


Jednotka Flirt pro srbské železnice (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Elektrická jednotka Flirt pro Srbsko má lehkou hliníkovou konstrukci, splňuje normy TSI a odolnosti proti nárazu a jezdí maximální rychlostí 160 km/h. Jednopodlažní vlak má prostorné nástupní prostory, které umožňují snadný nástup a výstup cestujících, zejména osob s omezenou pohyblivostí nebo vozíčkářů, cyklistů či kočárků. Vozidlo je vybaveno klimatizací, vnitřním i vnějším kamerovým systémem a vizuálním a zvukovým informačním systémem. Vozidla jsou vybaveny moderními toaletami a plošinou, která zlepší při nastupování osobám se zdravotním postižením. Vozidla se skládají ze čtyř jednotek, které jsou dlouhé 80,7 metrů, pojmou až 473 cestujících a mají 244 míst k sezení. 

Čtěte také...
- ONLINE: Rail Busines Days je v plném proudu (vydáno 11. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Jednotka Flirt pro srbské železnice (11. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!