Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Slovenská strela zavítala na první den veletrhu

OSTRAVA - Pouze jeden den byla k vidění na mezinárodním železničním veletrhu Rail Business Days legendární Slovenská strela. V roce 2021 zrenovovaný vůz je chloubou v Muzeu nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici.

Zajímavost prvního dne veletrhu byla možná díky spolupráci muzea a společnosti DAKO-CZ, která ovšem slaví úspěchy i na poli nákladní dopravy...


(12. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Společnost DAKO-CZ díky spolupráci s automobilkou Tatra Trucks, s níž tvoří v rámci průmyslové skupiny CSG divizi CSG Mobility, dopravila na první den mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days legendární Slovenskou strelu. Slovenská strela je čtyřnápravový motorový vůz M 290002, který byl v kopřivnické Tatře vyroben v počtu dvou kusů na zakázku Československých státních drah v roce 1936. Vůz by nasazen na lince Bratislava - Brno - Praha a cestující dokázal přepravit z Bratislavy do Prahy za úctyhodné 4 hodiny a 18 minut. V roce 2021, po kompletní rekonstrukci, byla Slovenská strela umístěna v nově vybudovaném depozitáři vedle Muzea nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici.

"Ve spolupráci s automobilkou Tatra Trucks a s Muzeem Tatra jsme dokázali zajistit, aby mohla být tato národní kulturní památka na Rail Business Days na jeden den výstavy dopravena a prezentována partnerům i návštěvníkům veletrhu. Vybraní hosté si navíc budou moci za doprovodu kurátorky prohlédnout interiér. Podařilo se nám vyjednat i jízdu Slovenské strely tak, abychom ukázali, že je po rekonstrukci skutečně provozuschopná. To bylo ostatně hlavním záměrem renovace: vrátit Slovenskou strelu na koleje," řekl Lukáš Andrýsek, generální ředitel divize CSG mobility a automobilky Tatra Trucks.

Čtěte také...
- ONLINE: Rail Busines Days je v plném proudu (vydáno 11. června 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


(12. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Veletrh Rail Business Days roste, a to především díky perfektní spolupráci s vystavovateli v rámci českého i mezinárodního železničního prostřední. "Osobně vidím právě účast DAKO-CZ jako jednu z těch nejzásadnějších, která dává veletrhu ten správný rozměr. Rozhodnutí o přistavení legendy československé železnice v podobě Slovenské strely v rámci konání veletrhu pak představuje jedno z největších lákadel letošního ročníku. Je nám ctí, že se můžeme stát hostiteli této legendy a mockrát za to děkuji," uvedl Robert Pagan, Managing Director veletrhu Rail Business Days. Pro společnost DAKO-CZ představují Rail Business Days důležitou akci, na které se mohou její zástupci potkávat zejména s tuzemskými obchodními partnery, ale samozřejmě též s vystavovateli ze zahraničí.

"Na domácím trhu se nám povedlo v uplynulém období získat významné kontrakty s předními výrobci. Zmíním například dodávky elektromechanických brzdových systémů pro tramvaje ForCity Plus 52T z produkce Škoda Group, které budou určeny pro Dopravní podnik hlavního města Prahy. Se společností Pragoimex jsme uzavřeli kontrakt na dodávku elektromechanických brzdových systémů na devět nízkopodlažních tramvají EVO1/O určených pro Dopravní podnik města Olomouc," podotkl pak generální ředitel DAKO-CZ Stanislav Pometlo. Společnosti se ale daří také v nákladní dopravě, kdy bude například dodávat brzdové systémy pro nákladní vagóny českého výrobce Nymwag. 


(12. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!