Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nádraží v Čáslavi projde opravou za 40 milionů

ČÁSLAV - Historická budova nádraží v Čáslavi se dočká rekonstrukce. Cestující budou mít příští rok na jaře k dispozici novou odbavovací halu a bezbariérový přístup na opravená nástupiště včetně nového podchodu.

Správa železnic za uvedené práce, které zahrnují i obnovu fasády a střechy, zaplatí zhotoviteli stavby společnosti Strabag Rail téměř 40 milionů...


(Vizualizace nové podoby čáslavského nádraží (vizualizace: Správa železnic)

Více než 150 let starou nádražní budovu ve středočeské Čáslavi čeká celková rekonstrukce. Správa železnic vybrala zhotovitele prací, kterým se stala společnost Strabag Rail. Ta podala nejnižší nabídku ve výši 39,9 milionů korun. Historický objekt s typickými prvky drážní architektury získá moderní odbavovací prostory, do kterých se přesunou také veřejné toalety. Cestující ocení bezbariérový přístup i cykloboxy a krytá stání pro kola. Práce potrvají do jara příštího roku.

Nádražní budova v Čáslavi se nachází nedaleko centra města. Je hojně využívaná nejen cestujícími z rychlíků a osobních vlaků na trati z Prahy do Havlíčkova Brodu, ale i z lokálky do Žlebů a Třemošnice. Pochází z roku 1867, do dnešních dnů si uchovala typický styl drážní architektury. Obnovou projde fasáda a střecha budovy. V přízemí vznikne moderní odbavovací hala s pokladnou a novými toaletami pro veřejnost. V celém objektu dále dojde k rekonstrukci obchodních prostor, dopravní kanceláře, nocležen a technologických místností. Upraví se i přilehlé plochy.


(Vizualizace nové podoby čáslavského nádraží (vizualizace: Správa železnic)

Na uliční straně budovy se odstraní dřevěný přístřešek, vstup bude nově bezbariérový. Nainstalují se cykloboxy a krytá stání pro celkem 12 kol. Na ně naváže i prostor pro tříděný odpad. V samotné stanici se připravuje také celková rekonstrukce kolejiště včetně nových nástupišť a podchodu. Tyto práce by měly začít za tři roky.

Rekonstrukce nádraží pokračují ale napříč republikou. Jen za poslední měsíc začala rekonstrukce na dvou nádražích, a to v Pardubicích a ve Františkových Lázních. Zatímco ve městě perníku se stavbaři vrhnou jak na nádražní halu, tak i na opravu východního křídla a západního křídla s bytovým domem a práce za 855 milionů potrvají do konce roku 2026, ve Františkových Lázních budou práce za 252 milionů korun zahrnovat jak obnovu historické fasády, tak i modernizaci samotné odbavovací haly a pokladen. Veškeré přístupy budou bezbariérové.

Čtěte také...
Začne rekonstrukce pardubické nádražní haly (vydáno 2. dubna 2024)
Ve Františkových Lázních zrenovují nádraží (vydáno 12. března 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


(Vizualizace nové podoby čáslavského nádraží (vizualizace: Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!