Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do Olomouce dorazily další dva RegioPanteři

OLOMOUCKÝ KRAJ - Škoda získala od Drážního úřadu schválení typu pro jednotky 640. Díky tomu byl ukončen zkušební provoz třívozových RegioPanterů druhé generace a další vyrobené vlaky mohou být rovnou zařazeny do provozu.

To se týká také dvojice zbrusu nových elektrických jednotek RegioPanter označených 640.209 a 640.210, které České dráhy tento týden převzaly...


Jedna z nových jednotek RegioPanter v Olomouckém kraji (říjen 2023, České dráhy)

Dvě nové jednotky tak navýšily počet nových třívozových Panterů v Olomouckém kraji na 5 souprav. Každá z nich má kapacitu 234 míst k sezení a zákazníkům nabízí bezbariérové cestování v oddílech s klimatizací nebo palubní wifi. V Olomouckém kraji je v provozu už pět nejnovějších jednotek řady 640.2 RegioPanter. Celkově jich v Olomouckém kraji bude jezdit na tratích v elektrické trakci 27, jejich dodávky budou průběžně pokračovat do začátku jara 2024. První tři z nich začaly v létě jezdit na trati mezi Olomoucí, Uničovem a Šumperkem, kde díky dokončené modernizaci tratě došlo ke zkrácení jízdní doby až o 15 minut. 

"Ještě tento měsíc očekáváme dodávku dalších dvou vlaků. S každou nově dodanou jednotkou rozšiřujeme náš park o komfortní regionální vozidla. Elektrické jednotky jsou klimatizované a bezbariérové, mají pohodlné sedačky, cestující si v nich nabijí drobnou elektroniku nebo se připojí k wifi síti. Zároveň s každým novým vlakem vyřazujeme z provozu starší vozy," potvrdil náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Ješeta. 


Celkem jich mají v kraji jezdit tři desítky (říjen 2023, České dráhy)

Společně s trojicí RegioPanterů dodaných do kraje v roce 2012 bude regionální dopravu na elektrifikovaných tratích postupně zajišťovat 30 moderních souprav z olomouckého depa. Obyvatelům kraje nabídnou rychlou a ekologickou dopravu na tratích z Olomouce do Šumperku, z Olomouce do Koutů nad Desnou, z Olomouce přes Prostějov do Nezamyslic či z Olomouce do Vsetína. Nové jednotky by ale měly jezdit také na trati z Přerova do Vyškova na Moravě. Díky vysoké dynamice jízdy i modernizaci infrastruktury nabízejí nové vlaky rychlé cestování po regionu. Například cesta z Olomouce do Šumperka trvá nyní spěšným vlakem pouze 50 minut, dříve to byla více než hodina, trasu z Uničova do Olomouce ujedou spěšné vlaky jen za 18 minut.

Čtěte také...
Na Olomoucku cestující vozí noví RegioPanteři (vydáno 2. srpna 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Jedna z nových jednotek na nádraží v Olomouci po jejich dodání (červen 2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!