Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Olomoucku cestující vozí noví RegioPanteři

OLOMOUCKÝ KRAJ - České dráhy již přes měsíc provozují na trati z Olomouce přes Uničov do Šumperku tři nejnovější třívozové soupravy RegioPanter. Díky tomu tak na této trati jinou soupravu, než RegioPanter, cestující nepotká...

Díky nasazení nových jednotek a proběhlé modernizaci trati se navíc zkrátila jízdní doba a například spěšné vlaky dojedou do cíle až o 15 minut dříve...


Jednotka RegioPanter na olomouckém hlavním nádraží (červen 2023, České dráhy)

K předání trojice jednotek došlo již ve druhé polovině června, poté na ně byly umístěny polepy Olomouckého kraje. Další jednotky RegioPanter řady 640, jejichž výrobcem je Škoda Group, budou přicházet ve druhé polovině roku a na začátku roku 2024, celkově jich v Olomouckém kraji bude jezdit na tratích v elektrické trakci 27. Jednotka RegioPanter druhé generace má kapacitu 234 míst a nabízí vše, co odpovídá standardům moderního cestování v regionální dopravě 21. století. Všechny tři jednotky jsou ve zkušebním provozu, který je spojen s vyladěním v provozu a výrobce bude zajišťovat případné odstranění garančních závad.

Od letní změny jízdního řádu, tedy od 11. června, začal platit dynamičtější a obsáhlejší jízdní řád, který na úseku Olomouc - Uničov již plně využívá jak traťové rychlosti 160 km/h, tak dynamických vlastností elektrických jednotek. Jízdní řád je díky tomu rychlejší a nabízí vyšší počet spojů. U spěšných vlaků je cestovní doba v úseku ze Šumperka do Olomouce zkrácena o 12 až 15 minut na celkových 50 minut. Trať z Olomouce do Šumperka je nejmodernější, nejrychlejší a také plně elektrizovaná regionální trať, na které od nového roku mohou jezdit pouze vlaky s evropským zabezpečovačem ETCS.


Jednotky jsou označeny logem kraje (červen 2023, České dráhy)

Do regionu bude v příštích měsících postupně dodáno 27 třívozových jednotek RegioPanter. "Olomoucký kraj díky tomu získá nejmodernější regionální železniční dopravu v republice. Elektrické jednotky nabízejí komfortní cestování a maximální pohodlí. Jsou bezbariérové, mají pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy, nabijete si v nich drobnou elektroniku nebo se připojíte k wifi," dodal Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu. Nové jednotky mají moderní a přehlední klimatizovaný interiér, umožňují bezbariérový nástup a nabízí třeba i prostorná bezbariérová WC přístupné i osobám na vozíku. 

Na trati číslo 290 Olomouc - Uničov - Šumperk již od začátku letošního roku jezdí šest nových dvouvozových RegioPanterů s kapacitou 160 míst. Díky nasazení třívozových souprav je nyní celá trať pokryta pouze jednotkami RegioPanter řad 650 a 640. Ty nyní obsluhují kromě úseku Šumperk - Olomouc také celou novou linku, která pokračuje přes Přerov až do Vyškova na Moravě. Klasická souprava složená z lokomotivy řady 362 a osobních vozů slouží jako záloha. 


V soupravách je wifi i klimatizace (červen 2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!