Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dvacet raněných po střetu vlaku s náklaďákem

STRÁŽ NAD NISOU - K vážné nehodě došlo ve středu odpoledne na přejezdu ve Stráži nad Nisou v Libereckém kraji. Plně obsazený osobní vlak se tady střetl s nákladním automobilem. Ve vlaku jelo přes šedesát lidí...

Zdravotníci ošetřili přes dvě desítky cestujících, z toho dvě děti ze školního výletu. Provoz na trati byl zastaven mezi Libercem a Mníškem u Liberce...


Pohled na poškozenou Regionovu (21. června 2023, HZS Libereckého kraje)

K nehodě došlo před 14.00 hodinou. Na železničním přejezdu u železniční zastávky ve Stráži nad Nisou se střetl osobní vlak Regionova s nákladním automobilem převážejícím bagr. "Na místě události je větší počet zraněných osob," uvedl Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na svém twitterovém účtu. Později upřesnil, že ve vlaku cestovalo 65 osob. Zraněno bylo 21 cestujících, z toho 9 těžce. Mezi cestujícími byl také školní výlet žáků 4. třídy základní školy. "Po příjezdu na místo události hasiči zajistili místo dopravní nehody a provedli protipožární opatření," uvedli hasiči. Nezraněné osoby byly převezeny evakuačními autobusy do Liberce.

Podle Drážní inspekce došlo k nehodě ve 13.56 hodin, osobní vlak mířil z Jindřichovic pod Smrkem do Liberce. "Nehoda se udála na železničním přejezdu P2819 zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Při mimořádné události bylo zraněno 21 osob," potvrdil v podvečer tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doplnil, že celkově byla škoda odhadnuta na 1,6 milionu korun, z toho jeden milion na vlaku, půl milionu na trati a 100 tisíc korun na nákladním automobilu. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.


Poškozený nákladní automobil převážející bagr (21. června 2023, HZS Libereckého kraje)

České dráhy na svém webu uvádí, že k nehodě došlo ve 13.46 hodin s předpokladem obnovení provozu do 19.00 hodin. Vlaky na trati 037 nejezdí mezi Libercem a Mníškem u Liberce, místo nich jezdí náhradní autobusová doprava s tím, že ta neobsluhuje zastávku ve Stráži nad Nisou. Doba obnovení provozu ale závisí na ukončení vyšetřování a odtahu poškozené vlakové jednotky. 

Drážní inspektoři v posledních dnech vyšetřovali nehodu na Kutnohorsku. Dne 8. června odpoledne došlo k vykolejení dvou nákladních vagonů poblíž Hlízova na Kutnohorsku, přičemž následnou jízdou došlo k poškození čtyř kilometrů kolejí až po stanici v Kutné Hoře. Cestou vagony poškodily také výhybky, opravit se bude muset také trolejové vedení. "Škody na trati byly odhadnuty na 1,15 milionu korun, na nákladních vozech pak na 473 tisíc korun," uvedl tehdy tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Čtěte také...
Vykolejený vlak u Kutné Hory poškodil trať (vydáno 8. června 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Zásah záchranářů probíhal na zastávce ve Stráži(21. června 2023, HZS Libereckého kraje)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!